Bakan Akar: Ülkemizin birliği için mücadele içindeyiz

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı, gelecek nesillerin güvenliği için bir mücadele içindeyiz. Bu konudaki risk, tehdit ve tehlikeleri ortadan kaldırmak için hep birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Haberler 22.05.2019 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Hulusi Akar, emekli ve muvazzaf uzman erbalarla bakanlkta düzenlenen toplantda bir araya geldi. Bakan Akar, Bakan Yardmclar Yunus Emre Karaosmanolu ve Alpaslan Kavaklolu ile bakanlk yetkililerinin de katld toplantda emekli ve muvazzaf uzman erbalarn taleplerini dinledi. Bakan Akar, ilk defa gerçekletirilen geni kapsaml bir toplantda uzman erbalarla bir araya gelmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

OMUZ OMUZA BR MÜCADELE çNDEYZ

Bakan Akar, toplantnn uzman erbalarn taleplerinin gerçekletirilmesi açsndan önemli olduunu belirtti. Akar, Generali, subay, astsubay, uzman erba hepimiz omuz omuza bir mücadele içindeyiz. Ülkemizin birlii, bütünlüü, güvenlii, asil milletimizin egemenlik ve bamszl, gelecek nesillerin güvenlii için bir mücadele içindeyiz. Bu konudaki risk, tehdit ve tehlikeleri ortadan kaldrmak için da-bayr, gece-gündüz, yamur-çamur, yaz-k, kara-hava-deniz demeden hep birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugüne kadar da çok ükür verilen görevleri baaryla yerine getirmek hepimize ksmet oldu dedi.

Milletin, Türk Silahl Kuvvetlerine büyük güven duyduuna dikkat çeken Bakan Akar, Bundan aldmz ilhamla bize verilen görevleri yapmak gayreti içindeyiz, çalyoruz. Burada uzman erba ve erlerimizin, sözlemeli er ve erbalarmz ayrm yapmakszn elini tan altna koyuyor, büyük bir azim ve kararllkla en son teröristi de etkisiz hale getirebilmek için mücadele veriyor diye konutu. Bakan Akar, uzman askerlerin yaptklar baarl ilerin hem büyük fedakrlk hem de birer kahramanlk örnei olduunu belirterek, Türk Silahl Kuvvetlerinin büyük bir aile olduunu söyledi.

TALEPLER DNLED

Konumasnn ardndan emekli ve muvazzaf erbalarn taleplerini tek tek dinleyen Bakan Akar, sorunlarn çözümü için talimatlar verdi. Basna kapal gerçekleen toplantda, bugüne kadar uzman erbalarn özlük haklarnda yaplan iyiletirmeler ve bununla ilgili devam eden çalmalar da gündeme geldi. Uzman erbalarn özlük haklarnn iyiletirilmesine yönelik yaplacak yasal düzenlemelerin de ele alnd toplantda, uzman erbalarn rütbe iaretlerinde yaplmas tasarlanan deiiklikler de konuuldu.

Ana Sayfaya Git