Bakan Akar'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "Başta FETÖ, DEAŞ, PKK/KCK/PYD-YPG gibi terör örgütleri olmak üzere vatanımızın, mavi vatanımızın, semalarımızın ve 82 milyon vatandaşımızın huzur ve refahına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz" dedi.

Haberler 29.10.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Bata FETÖ, DEA, PKK/KCK/PYD-YPG gibi terör örgütleri olmak üzere vatanmzn, mavi vatanmzn, semalarmzn ve 82 milyon vatandamzn huzur ve refahna yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye kar Ölürsem ehit, kalrsam gazi anlay içerisinde azim ve kararllkla mücadelemizi sürdürmekteyiz. Mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar gece-gündüz, yaz-k, da-bayr demeden yurt içinde ve snr ötesinde devam edecektir. ifadelerini kulland.

Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabndan paylamda bulunan Akar, asil milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliinde vatan, bayra, milli ve manevi deerleri uruna bin bir fedakarlk ve kahramanlkla verdii Milli Mücadele sonunda kurulan Cumhuriyetin 96nc yln kutlamann gurur ve heyecannn yaandn vurgulad.

Milletin, tarih boyunca karlat tüm zorluklar kederde ve kvançta bir ve beraber olarak atn, 1923te Egemenlik, kaytsz artsz milletindir ilkesi üzerine kurduu Cumhuriyeti muasr medeniyetler seviyesinin üzerine çkarmak azmiyle bugünlere tadnn altn çizen Akar, Bizler de atalarmzdan aldmz ilhamla genç ve dinamik nüfusu, büyüyen ekonomisi, etkin, caydrc ve saygn ordusuyla Türkiye Cumhuriyetini gelecee güvenle tamak için ylmadan, yorulmadan çalyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akar, mesajna öyle devam etti:

Bu kapsamda bata FETÖ, DEA, PKK/KCK/PYD-YPG gibi terör örgütleri olmak üzere vatanmzn, mavi vatanmzn, semalarmzn ve 82 milyon vatandamzn huzur ve refahna yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye kar ölürsem ehit, kalrsam gazi anlay içerisinde azim ve kararllkla mücadelemizi sürdürmekteyiz. Mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar gece-gündüz, yaz-k, da-bayr demeden yurt içinde ve snr ötesinde devam edecektir. Bu azim ve kararllkla Fratn dousunda icra edilen Bar Pnar Harekat ile DEA ve PKK/KCK/PYD/YPG varln sonlandrmak, hudutlarmzn ve halkmzn güvenliini salamak, bir bar koridoru tesis ederek Suriyeli kardelerimizin kendi evlerine, topraklarna dönülerini gerçekletirmek amaçlanmtr.

Harekat, ülkemizin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, BMGKnin terörle mücadeleye yönelik kararlar ile BM Sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan Meru Müdafaa Hakk çerçevesinde yaplmtr. Hedefimizde sadece, ad deise de birbirinden fark olmayan ve bölgeyi istikrarszla, kaosa sürüklemeyi amaç edinen PKK/PYD/YPG ve DEA gibi terör örgütleri bulunmaktadr.

Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekatlar ile bölge halkn zalim, cani terör örgütlerinin zulmünden kurtaran kahraman ve fedakar Mehmetçik, Fratn dousunda da Suriyeli kardelerinin yannda, terör örgütlerinin karsndadr. Gücünü asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasndan alan Türk Silahl Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar evlatlar yedi iklim, üç ktaya bar, huzur, adalet ve istikrar götüren atalarmz gibi hem bölgemize hem de dünya barna katk salamaya devam edecektir. Bu vesileyle harekata katlan silah arkadalarm kahramanlk ve fedakarlklarndan dolay kutluyor, her birini alnlarndan öpüyorum.

ehitlerimizin, gazilerimizin tek damla kann yerde brakmadk, brakmayacaz

Harekat srasnda ehadet mertebesine ulaan bata kahraman ve fedakar silah arkadalar olmak üzere asker-sivil tüm ehitlere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar dileyen Akar, Her zaman ifade ettiimiz gibi bugüne kadar ehitlerimizin, gazilerimizin tek damla kann yerde brakmadk, bundan sonra da brakmayacaz. Sevdiklerinin gözyalarnn hesabn sorduk, soracaz. ifadesini kulland.

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, mesajnda unlar kaydetti:

Yurt içi ve snr ötesinde yürütülen terörle mücadele faaliyetlerimizin yan sra Kbrs ve çevresi dahil, mavi vatanmzdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi de azim ve kararllkla korumaktayz. Garantör ülke olarak uluslararas hukuk çerçevesinde, kendi haklarmz da Kbrsl kardelerimizin haklarn da korumaya devam edeceiz. Bu duygu ve düüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadalarn, aziz ehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve asker-sivil tüm mensuplarmz bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, ehit ve gazilerimizin kymetli ailelerine sayg ve ükranlarm sunuyorum.

u anda karada, denizde ve havada, yurt içinde ve snr ötesinde, zorlu hava ve arazi artlarnda görevlerini büyük bir kahramanlk ve fedakarlkla yürüten kahraman silah arkadalarma salk ve esenlik içinde kazasz, belasz baarl görevler diliyor, asil milletimizin ve sivil-asker tüm mensuplarmzn Cumhuriyet Bayramn en içten dileklerle kutluyorum.

Ana Sayfaya Git