Bakan Akar'dan net mesaj: TSK buna muktedirdir...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında"TSK vatanımızı, milletimizi, milli, manevi değerlerimizi, uluslararası hak ve menfaatlerimizi korumakta azimlidir, kararlıdır, buna muktedirdir" dedi.

Haberler 31.08.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MLL Savunma Bakan Hulusi Akar, Kahraman Türk Silahl Kuvvetleri, dün olduu gibi bugün de vatanmz, milletimizi, milli ve manevi deerlerimizi, uluslararas hak, alaka ve menfaatlerimizi her ne pahasna olursa olsun korumakta azimlidir, kararldr ve buna muktedirdir dedi.

Milli Savunma Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 30 Austos Zafer Bayram ve Türk Silahl Kuvvetleri Günü dolaysyla Devlet Mezarln ziyaret etti. Koronavirüs salgn ile mücadele kapsamnda alnan önlemlerin uyguland törende Bakan Akar, Devlet Mezarlnda milli mücadelede görev alm komutanlarn isimlerinin yazl olduu Antsal Duvara, üzerinde Milli Savunma Bakanl yazl krmz beyaz karanfillerden oluan çelenk brakt.

TSK VATANIMIZI KORUMAKTA AZMLDR

Bakan Akar, sayg duruu sonras Devlet Mezarl eref Defterini imzalayp, unlar yazd:

Milli mücadelemizin kahraman komutanlar, aziz ehitlerimiz ve deerli devlet büyüklerimiz, 30 Austos Zafer Bayramnn 98inci yl dönümü ve Türk Silahl Kuvvetleri Günü nedeniyle Genelkurmay Bakanmz ve Kuvvet Komutanlarmz ile birlikte huzurunuzda bulunmann gurur ve onurunu yayoruz. Kutsal vatan topraklarmzda esaret altnda yaamay reddeden asil milletimize önderlik ederek bir asr önce balattnz milli mücadeleyi 30 Austos 1922de zafere tadnz ve Anadolunun ebediyen Türk yurdu olarak kalacan tüm dünyaya ilan ettiniz. Vatanmz, milli ve manevi deerlerimizi korumak için sergilediiniz fedakarlk ve kahramanlklar, bizler için daima en büyük ilham kayna olacaktr. Sizlerden devraldmz kutsal emanete sahip çkmak ve bu emaneti gelecek nesillere miras brakmak, omuzlarmza yüklenmi tarihi bir sorumluluktur. Bu bilinçle kahraman Türk Silahl Kuvvetleri, dün olduu gibi bugün de vatanmz, milletimizi, milli ve manevi deerlerimizi, uluslararas hak, alaka ve menfaatlerimizi her ne pahasna olursa olsun korumakta azimlidir, kararldr ve buna muktedirdir. Bu anlaml gün vesilesiyle birlik ve beraberliimizin, vatan ve millet sevgimizin, fedakarlk ve kahramanlmzn ölümsüz abideleri olan sizleri rahmet ve minnetle yad ediyor, sayglarmz ve ükranlarmz sunuyoruz. Ruhunuz ad olsun.

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, milli mücadelede görev alm komutanlarn kabirlerine karanfil brakmalarnn ardndan an fotoraf da çektirdi.

Ana Sayfaya Git