Bakan Albayrak: Tam 10 bin kişi...

Akkuyu Nükleer Santrali temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük projesinin temelini atıyoruz" dedi.

Haberler 04.04.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akkuyu Nükleer Santrali temel atma töreninde konuan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Bugün tarihi bir ana ahitlik ediyoruz. Sayn Cumhurbakanm deerli misafirler bugün burada 20 milyar dolarlk maliyeti ile Türkiye Cumhuriyetinin en büyük projesinin temelini atyoruz dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrakn konumalarndan satr balar

Bu proje sayesinde iklim ve mevsim koullarna bal olmadan 7 gün 24 saat kesintisiz elektrik üreteceiz. Bunu sfr emisyonla yani çevreye zararl hiçbir sera gaz salm yapmadan gerçekletireceiz.

10 BN KLK STHDAM SALANACAK

Salayaca verimli enerjinin yannda sanayiden tarma birçok alanda kazandraca nükleer kapasiteyi düününce Türkiye için önemli bir milad yaadmz açktr. Akkuyuda en yüksek güvenlik standartlarna sahip reaktörlerle enerji üretmi olacaz. 10 bin kiilik istihdam alan salayacaz. Yüzde 80i de Türk çalan olacak. 3 bin 500 kii de bitiminde çalyor olacak. Sanayimize milyarlaca dolarlk i imkan oluacak.

Nükleer enerjide yabanc ortaklarla gerçekletirilecek yatrmlar yerli kapasitemizin gelimesine olanak salayacaktr.

RÜYA GERçEK OLUYOR

Sayn Cumhurbakanm, bu rüyann gerçee dönümesinde sizin liderliiniz ve sahiplenmeniz en önemli rol olmutur. Sözlerime son vermeden önce bir kez daha Sayn cumhurbakanm ve Sayn Putinin gösterdii katklardan dolay ükranlarm sunuyorum. Bu güçlü ibirlii ortak bir gelecek için atacamz admlara önemli bir referans olacaktr. Emei geçen tüm eski bakanlarmza ve 1955ten bugüne emek vermi tüm siyasetçi bürokrat ve akademisyenlerimizi saygyla anyorum. Hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git