Bakan Çavuşoğlu: Sözde terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler, PKK'nın katliamına sessizler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kuzeyi'nde Gara bölgesinde 13 kişinin PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesiyle "Bu 2 gün içinde görüyoruz ki sözde terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler, PKK'nın bu katliamına karşı sessizler ya da 'eğer' ve 'ama'larla cümlelerini geçiştirmeye çalışıyorlar" dedi.

Haberler 16.02.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Etiyopya Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Demeke Mekonnenle Etiyopyann Ankara Büyükelçilii binasnn resmi açlna katld. Bakan çavuolu, Etiyopyann Türkiye için dost ve karde ülke olduunu, tarihten gelen balarnn bulunduunu söyledi. Bakan çavuolu, Etiyopya Büyükelçilii yeni binasnn Ankarada açlm yeni bir çiçek olduunu belirterek, Önümüzdeki süreçte Etipyopyay ziyaret etmek istiyorum. Oradaki büyükelçiliimizi açacaz. Cumhurbakanmz liderliinde Afrikaya açlm politikalarmz artk Afrika ile ortaklk politikas olarak devam edecek. Bu sene pandemi izin verirse Afrika-Türkiye ortak zirvesini Türkiyede gerçekletirmek istiyoruz dedi.

EHTLERMZN KANI YERDE KALMADI

Terörle mücadele konusuna deinen Bakan çavuolu, Türkiye olarak PKK, YPG, DEA ve dier terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, Hem snrlarmzn içinde hem de hemen ötesindeki mücadelemizi karallkla sürdüreceiz. Oralardan da YPG/PKKy temizleyinceye kadar bu mücadele devam edecek. PKK terör örgütü her zaman olduu gibi kalleliini gösterdi. 13 masum insanmz katletti. Elbette ehitlerimizin kan yerde kalmad, kalmayacak. Bu 2 gün içinde görüyoruz ki sözde terörle mücadele ettiini söyleyen ülkeler PKKnn bu katliamna kar sessizler, ya da eer ve amalarla cümlelerini geçitirmeye çalyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git