Bakan Gül: 12 hakim-savcı ve 55 personelde Covid-19 testi pozitif

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "12 hakim ve cumhuriyet savcısı ile 55 personelde yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bu kişilerin sağlık durumları iyi, bir kısmı hastanelerde bir kısmı da evlerinde tedavilerine devam edilmektedir" dedi.

Haberler 07.04.2020 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanlnn koronavirüse kar alnacak tedbirlerle ilgili yapt koordinasyon toplantsnn 4üncüsü yapld. Bakan Abdulhamit Gül bakanlnda video konferans yöntemiyle yaplan toplantya, Hakim ve Savclar Kurulu (HSK) Bakanvekili Mehmet Ylmaz, HSK Birinci Daire Bakan Halil Koç, Türkiye Barolar Birlii Bakan Metin Feyziolu, Türkiye Noterler Birlii Bakan Dursun Cin, Bakan Yardmclar Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, aban Ylmaz, Uurhan Ku ve Adalet Bakanl bürokratlar katld.

CEZAEVLERNDE POZTF VAKA YOK

Ceza infaz kurumlar ve noterliklerde alnan tedbirlerin deerlendirildii toplant sonras yazl açklama yapan Bakan Gül, ceza infaz kurumlar çats altnda herhangi bir pozitif vaka bulunmadn belirtti. Ceza infaz kurumlarna ilk kabullerde tek kiilik odada izolasyon uygulamasnn sürdürüldüünü belirten Gül, yaklak 32 bin kurum personelinin vardiya sonras barnma alanlarnda izolasyona tabi tutularak hükümlü ve tutuklular ile personelin daryla temasnn asgari seviyeye indirildii açklad. Adalet Bakanl personeli ile ilgili de bilgi veren Bakan Gül, 12 hakim ve cumhuriyet savcs ile 55 personelde yaplan Covid-19 testleri pozitif çkt. Bu kiilerin salk durumlar iyi, bir ksm hastanelerde bir ksm da evlerinde tedavilerine devam etmektedir bilgisini verdi.

66 LDE 750 K HAKKINDA SORUTURMA

Bakan Gül, adaletin izolasyonu olmayacan da belirterek, Cumhuriyet Basavclklarnca sosyal medyada manipülatif haber ve paylamlarla ilgili 568 kii, 65 ya üstü vatandalarmza rencide edici davranlarla ilgili olarak 8 kii, karantina tedbirine aykr davranma eylemleri ile ilgili 85 kii, stokçuluk, karaborsa, kaçak tbbi malzeme satmak suçundan da 89 kii hakknda balatlan soruturmalar devam ediyor açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git