Bakan Gül: 15 Temmuz'un FETÖ'yle doğrudan ilgili olduğuna dair çok önemli delil bulundu

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimiyle doğrudan ilgili olduğuna dair yeni delil bulduklarını belirterek, "Çok önemli bir delil elde edildi. Bir FETÖ'cünün telefonundan elde edilen delil. O gece FETÖ'nün darbeyle doğrudan ilgili olduğuna dair delildir. Bunu ilgililere ulaştırdık ve bu konuda bir adım bekliyoruz" dedi.

Haberler 21.07.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, çeitli temaslarda bulunmak üzere seçim bölgesi Gaziantepe geldi. Sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesini ziyaret eden ve Baro Bakanlnda avukatlar ile bir araya gelen Bakan Gül, daha sonra Nizip ilçesine gitti. Nizip Belediyesini ziyaret eden Bakan Gül, burada gazetecilere gündeme ilikin açklamalarda bulundu.

4 BN FETÖCÜ YARGIDAN TEMZLEND

Tüm alanlarda olduu gibi yargda da FETÖcülere yönelik çalma yürütüldüünü ve terör örgütü ile irtibat bulunan 4 bin kiinin meslekten ihraç edildiini anlatan Bakan Gül, FETÖ ile mücadelemiz hz kesmeden devam ediyor. 251 ehidimizin kan yerde kalmayacak ekilde adalet tecelli etmektedir. Türkiyede özellikle FETÖnün yargdan temizlenmesiyle beraber yaklak 4 bin hakimsavc ihraç edildi. Yargda artk adaletten amayacak ekilde bir yarglama söz konusudur. Yl sonu itibaryla bu darbe davalarnn nihayete ereceine inanyoruz. Buradaki temel amacmz, suçlu ile suçsuzun ayrlmasdr. Adalet bizim yol haritamzdr dedi.

FETÖ eleba Fetullah Gülenin iadesi konusunda Dileri ve Adalet Bakanl heyetinin Amerikada çalma yaptn, ABDden de bir heyetin Türkiyeye geldiini anlatan Bakan Gül, unlar söyledi:

Hem tutuklular hem de iadelerle ilgili karlkl fikir alveriinde bulunuldu. Bizim temel gündemimiz FETÖnün iadesiydi. çok önemli bir delil elde edildi. Bir FETÖcünün telefonundan elde edilen delil. O gece FETÖnün darbeyle dorudan ilgili olduuna dair delildir. Bunu ilgililere ulatrdk ve bu konuda bir adm bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacaz. Biz bamsz Türk yargsna bunlarn teslim edilmesini istiyoruz.

Bakan Gül, terörist cenazesine katlan HDPlilere ilikin Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan soruturma balatldn da dile getirdi.

Bakan Gül, srailin son kanun tasarsnn Ortadounun iddet sarmalna girmesine yönelik tehlikeli bir yaklam ve provokasyon olduunu da belirterek, Filistin varln inkar etmek kabul edilemez. Bu saldry asla kabul etmeyeceiz. srailin igal ettii yerleri yasalatrmaya çalmasn asla kabul etmiyoruz dedi.

OHAL uygulamasnn sona erdiini de hatrlatan Gül, bundan sonraki dönemin ekonomi ve hukuk alannda reformlar dönemi olacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git