Bakan Gül: Ayşe Tuba Arslan, bugün aramızda olabilirdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Eskişehir'de Ayşe Tuba Arslan'ın defalarca kolluğa, emniyete, yargıya ihbar ve şikayette bulunmasına rağmen eski eşi tarafından katledildiğini belirterek, "Ayşe Tuba Arslan, bugün aramızda olabilirdi. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapısına gelen kadının feryadına sessiz kalamaz, kulağını kapatamaz. Bu feryadı işitmeyen bir uygulama Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından denetlenmektedir" dedi.

Haberler 03.12.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Adalet Bakanl Hukuk leri Genel Müdürlüü tarafndan düzenlenen Aile Hukuku çaltayna katld. Bakan Gül, çaltayn önemini vurgulayarak ailenin toplumun temeli olduunu ve elerin de eit olduunu söyledi. Bakan Gül, aile içi ve kadna kar ilenen iddete kar her zaman mücadele edeceklerini belirterek, öyle konutu:

Kadna yönelik iddet dikkatle incelediimiz balklar arasndadr. Bu hiç bir devlet ve toplum için kabul edilemez. Her nerede, ne ekilde yaanrsa yaansn kadna kar iddetle en güçlü ekilde mücadele edeceiz. Kadna iddet konusunda toleransmz yoktur. Kadna yönelik iddetle mücadele konusunda üzerinde çallmas gereken bir dier husus da, kiileri iddete yönelten unsurlar tespit ederek bunlarla mücadele mekanizmalar gelitirmek ve bir anlamda erken uyar sistemlerini iler hale getirmektir. Soruturma mercileri iddet olayna, öncesiyle, sebepleriyle, yan etkileriyle bütüncül yaklamaldr. Aile içi iddet, aile içi bir mesele deildir, toplumsal bir sorundur. Soruturmalarn özenle yerine getirilmesi, kovuturmalarn toplum vicdann rahatlatan bir seyir izlemesi milletimizin müterek beklentisidir.

TEDBRLER ETKN BR EKLDE UYGULANMALI

Bakan Gül, sadece fiziksel deil tüm biçimleriyle kadna yönelik iddeti knadklarn bildirerek bunun zorbalk, zalimlik ve toplumsal bir sorun olduunu kaydetti. Gül, Mahkemelerce kadnlara yönelik iddet vakalarna ilikin koruyucu ve önleyici tedbir kararlar verilmektedir. 2019 yl verilerine baktmzda 174 bin 958 kii hakknda 509 bin 172 farkl tedbire hükmedildiini görüyoruz. Bu verilerden yola çkarak yaptmz analizler neticesinde öncelikli olarak her bir vakaya doru ve özgü tedbirlere hükmedilmesi, bu tedbirlerin etkin bir ekilde uygulanmas ve takip edilmesinin bir zaruret olduu ortaya çkmaktadr dedi.

AYE TUBA ARSLAN BUGÜN ARAMIZDA OLABLRD

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Eskiehirde eski ei tarafndan bana satrla vurularak öldürülen Aye Tuba Arslan cinayetine ilikin de unlar söyledi:

Bir ilimizde defalarca kollua, emniyete, yargya ve ilgili kurumlara ihbar ve ikayette bulunmasna ramen ve tüm hikayesi bütün birimlerce bilinmesine ramen bir kadn eski ei tarafndan katledildi. Bir kadnn yaam hakk feryat figanlar arasnda gaspedildi. Herkesin iki elini bann arasna alp düünmesi gerekir. Kolluk makamlar olay ne için önleyemedii, savclk makamlar hangi aamada ne gibi eksiklikler var hepsini masaya getirmesi gerekir. Aye Tuba Arslan, bugün aramzda olabilirdi. Onun gibi nice kadnlar, anneler, eler aramzda olabilirdi. Bu can kurtarlabilirdi dediimiz nice canlar zalimce cinayetlere kurban gitti. Artk bu çln son bulmas gerektiine hepimiz inanyoruz. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapsna gelen kadnn feryadna sessiz kalamaz, kulan kapatamaz. Bu feryad iitmeyen bir uygulama Hakimler Savclar Kurulu (HSK) tarafndan denetlenmektedir. Bu konuda da yargsal boyutuyla da en ufak bir ihmal dahi tespit edilmesi halinde HSK titizlikle takip ederek, gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktr.

Ana Sayfaya Git