Bakan Gül: Cezaevlerinde pozitif vaka yok

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs salgınına karşı hem personel hem de cezaevinde bulunan mahkum ve tutuklular için her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Cezaevlerimizde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur" dedi.

Haberler 21.03.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Gül, bakanlk giriinde basn mensuplarnn sorularn yantlad. Koronavirüsle ilgili cezaevlerinde ne gibi önlemler alnd yönündeki soruyu yantlayan Gül, Cezaevlerine yönelik tüm tedbirlerimizi ilgili tüm birimlerimizle büyük titizlikle almaktayz. Cezaevinde tutuklu da hükümlü de olsa onlar devlete emanettir ve onlarn kardei gibi aabeyi, ablas gibi ayn ailenin parçasyz. Bu konuda her tedbir büyük bir titizlikle alnmaktadr. htiyac olan herkese dezenfekte ürünleri de ücretsiz bir ekilde verilmektedir diye konutu.

AçIK GÖRÜLER SONLANDIRILDI

Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine açk görülerin sonlandrldn hatrlatan Gül, Sadece avukatlar görüebiliyor, o da kapal görü eklinde yaplyor. Hem personelimize hem cezaevinde bulunan mahkum ve tutuklulara hiçbir ekilde dardan riskin olumamas için her türlü tedbir alnyor. Maske, eldiven gibi tüm tedarikler yapld. Telefon haklarna ilave haklar verildi. leride atlacak her türlü admlarla da oradaki vatandalarmzn ve personelimizin bu riske bulamamas için her türlü tedbirimizi alyoruz. Cezaevlerimizde pozitif rastlanan hiçbir vaka yoktur dedi.

NFAZ DÜZENLEMES, VEKLLERMZN TAKDRYLE EKLLENECEK

Bakan Gül, infaz yasas ile ilgili soruya ise u yant verdi:

Bu konuda tüm taraflar, yarg mensuplarn, ceza hukukçularn dinleyerek, iyi bir hazrlk yaparak teknik çalmalar yaplmt. Konu Meclisin takdirinde olan bir konudur. Milletvekillerimizin takdiriyle ekillenecektir. Bu konuda da AK Parti grubumuz son halini verdikten sonra açklamalar da takip ediyoruz, siyasetin bu anlamda müzakeresiyle oluacaktr. Hep beraber bu konunun da kanunlamasn öngörüyoruz. Daha insani temelde yaklaan bu düzenlemeler elbette yine Meclisin takdiriyle yürürlüe girecektir.

HAKM ARKADAIMIZIN SALIK DURUMU Y

Bakan Gül, stanbulda bir hakimin einde koronavirüs tespit edildiini de belirterek, Hakim arkadamzn salk durumu iyi. Bankada çalan einde pozitif çkmt. Arkadamzn salk durumu takip ediliyor. Test sonucu henüz çkmad. Adliyedeki ilgili komisyonumuz da tedbirleri aldlar. Umarz tüm vatandalarmz için bu süreci hep birlikte atlatm oluruz dedi.

AVUKAT VE TARAFLAR OFSLERDEN DURUMAYA KATILABLECEK

Bakan Gül, Hukuk Muhakemeleri Kanununda deiikleri öngören ve bugün TBMMye sunulan 2nci yarg paketiyle ilgili soru üzerine de unlar söyledi:

AK Parti grubumuzun vermi olduu teklif de yine hukuk muhakemeleri açsndan çok önemli deiiklikler ve düzenlemeler öngörüyor. Bu kanunlarsa çok önemli deiiklikler gelecek. Birinci yarg paketinde ceza usulüne ilikin düzenlemeler söz konusuydu. Bu düzenlemede hukuk muhakemesi ile ilgili düzenlemeler söz konusu. Yani yaklak ylda 4 milyonun üzerinde açlan davalar dorudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu. Yargnn daha hzl bir ekilde, adil bir ekilde karar vermesine imkan salayacak düzenlemeleri burada görüyoruz. Ticari davalar gibi, fikri istinai haklara ilikin davalar gibi, il merkezlerinde daha ihtisas mahkemeleriyle bu ihtilaflarn çözülmesi hem ticari hayata hem de hukuka güveni artracaktr. Elektronik duruma diyebileceimiz önemli bir düzenleme de söz konusu. Avukatlarn, taraflarn ofisinden durumaya katlabilecei bir düzenleme. Bu da üzerinde çaltmz konulardan biri. Yarglamann daha erken sona erecei bir takm usulü düzenlemelerde söz konusu. Tüketici uyumazlklarnda da bir arabuluculuk öngörülüyor. Daha önce arabuluculuk kapsam genilemiti. Bugün verilen kanun teklifinde de tüketici uyumazlklarnn da bir arabuluculua gitmesi yönünde. Bu da tüm tüketicilerimizin iini kolaylatran önemli bir deiikliktir.

Ana Sayfaya Git