Bakan Gül: Kimse siyasi düşüncelerine yargıyı alet etmesin

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik eleştirileri ile ilgili "Kimse siyasi düşüncelerine, siyasetin malzemesine yargıyı alet etmesin. Bugün FETÖ'nün açmış olduğu yaraları saran bir yargıya, darbecileri yargılayan bir yargıya hakaretleri, bu saldırıları asla kabul edemeyiz" dedi.

Haberler 27.02.2020 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Gül, TBMMde AK Parti grup toplantsnda gazetecilerin sorularn yantlad. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun dünkü grup toplantsnda yargya, Hakimler Savclar Kuruluna (HSK) yönelik eletirileri hatrlatlan Bakan Gül, Türkiyede yarg kararlar elbette eletirilebilir. Ama kalkp da yarg mensuplarna, yargya yönelik hakaretleri kabul etmek mümkün deil. Türkiyede yargya güvenimiz yok diye bir fikir söylüyorsunuz ama unu söylemek laz Türkiyede 27 Mays darbesi oldu, milletin seçtii yöneticiler idam sehpasna gitti, o yargya güveniniz tamd. 28 ubatta brifing alan yargya güveniniz tamd. Baörtüye ceza veren yargya güveniniz tamd. ki kiiden birinin oyunu alm bir partiye dava açlrken yargya güveniniz tamd. Kumpaslarla delil üreterek farkl düündüü için, FETÖcü gibi olmad için hakim ve savclara farkl kesimlere mahkmiyet verildiinde, iir okudu diye cezaevine gönderilirken yargya güveniniz tamd. Bugün, 15 Temmuz darbe giriimine kar dik duran yargya güvenimiz yok diyorsunuz. Bunu milletimiz asla kabul etmez diye konutu.

FETÖNÜN AçMI OLDUU YARALARI SARAN BR YARGI VAR

Bakan Gül, HSKnn FETÖden yargy arndrmak için mücadele ettiini belirterek, öyle konutu: Bu mücadeleyi hala sürdürmektedir. Türkiye, darbecilere selam duran bir yargdan, darbecileri ilk defa yarglayan bir yarg sistemine kavumutur. Türkiyede darbecilerin yarglanmasndan m rahatszlk duyuyor? HSK, FETÖcü hakim ve savclar bu sistemden ayklarken, darbeciler yarglanrken, bundan rahatszlk duyarak bu yarglamalar yapan yarg mensuplarna hakarette bulunmak kimsenin haddi deildir. Bu süreçte yarg hepimizin yargsdr. Kimse siyasi düüncelerine, siyasetin malzemesine yargy alet etmesin. Yargy kendi haline brakn. Yarg mensuplarmzn güven ve tarafszlk içinde yarglama yapmasna hepimizin yardm etmesi yazm. Hukukun üstünlüü diyorsanz öyle lafta olmaz. Hukuk sistemine saygl olmak zorundasnz. Bugün FETÖnün açm olduu yaralar saran bir yargya, darbecileri yarglayan bir yargya hakaretleri, bu saldrlar asla kabul edemeyiz. Kimsenin yargya haksz bir ekilde hakaret etmeye hakk yoktur. Siyasetin malzemesi haline getirilmesi ve bu konuda yargya yönelik hakaretlere son verilmelidir. Karar beenmeyebilirsiniz; ama kimsenin hakaret etmeye hakk yoktur.

SÜRECN SONUNU BEKLEMEK LAZIM

Bakan Gül, Osman Kavalann Gezi davasnda önce beraat etmesi, ardndan da baka bir soruturma kapsamnda tutuklanmasna ilikin, Gerek idari, gerek yarg süreçlerine hepimizin saygl olmas gerekir. Sürecin sonunu beklemek lazm. Bu konuda yarglama süreçlerine saygl olacaz. Türkiye hukuk devletidir. Bu süreçleri hepimizin sonuna kadar beklemesi ve saygl olmas gerekir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git