Bakan Gül: Yanı başımızda terör devleti koridoruna asla izin vermeyeceğiz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, terörle mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Ülkemizin yanı başında bir terör devleti koridoruna da asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Haberler 12.10.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Antalya Kundudaki Adalet Bakanl tesislerinde düzenlenen Ceza nfaz Kurumlar 10uncu yllk deerlendirme toplantsna katld. Frat Kalkan Harekat Bölgesinde zrhl araca terör örgütü PKK/PYDnin güdümlü füzeyle yapt saldr sonucu ehit olan Gaziantep Özel Harekat ube Müdürlüü kadrosunda görevli polis memurlar Cihat ahin ve Fatih Doann ailelerine ve Türk milletine basal dileyen Bakan Gül, Terör örgütleriyle sonuna kadar kararl mücadelemizi sürdüreceiz. Milletin huzuruna kastedemeyecek bir hale gelinceye kadar terörle mücadelemizi baarl ve kararl ekilde sürdüreceiz. Ülkemizin yan banda bir terör devleti koridoruna da asla izin vermeyeceiz dedi.

CEZAEVLERMZ ULUSAL VE ULUSLARARASI DENETME AçIK

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, cezaevi kurumlarnn denetime açk olduunu söyledi. Hükümlüye insanca davranmay temel ilke edindiklerini belirten Bakan Gül, Cezada adalet sürecinin en önemli yeri bence infaz sürecidir. Standartlarn yükseltilmesi en önemli hedefimizdir. Öznemiz insandr. nsan onurunu gözeten, suçu ne olursa olsun hükümlüye insanca muameleden asla taviz vermeyen bir anlay sürdürmeyi bekliyoruz. Suçu ne olursa olsun cezaevinde herkesin en iyi ekilde muameleye ve insanca muameleye sahip olduunu hatrdan çkarmamalyz. Mahkumlarn yeniden toplumun bir parças olduunu unutmamalyz. Cezaevi kurumlar gerek ulusal gerekse uluslararas kurumlarn denetimine açktr dedi.

Ceza infaz kurumlarndaki hükümlülerin d dünya ile iletiiminin en iyi ekilde yaplmasna da deinen Bakan Gül, bu iletiimin rehabilitasyon için de önemli olduunu vurgulad. Hükümlülerin d dünya ile salkl iletiim kurabildii sürece topluma daha kolay entegre olduunu belirten Gül, Ben bir yanl yaptm ama devletim elimden tuttu, ben bir daha bu yanla dümeyeceim. Devletim güvendi bana diye bakabilmesi lazm. O devlet dedii, sizlersiniz. Sizler elinden tuttukça devlete, millete, topluma, kendisine olan güveni artacaktr diye konutu.

3 YILDA 11 BNE YAKIN HÜKÜMLÜ OKUMA YAZMA ÖREND

Adalet ormanlar konusunda da çok önemli çalmalar olduunu kaydeden Bakan Gül, u ana kadar 24 bin 516 hükümlüyle bu çalmalar kapsamnda 796 bin aaç dikildi. Denetimli serbestlik hükümlülüü bakmndan 1 milyon 815 bin 536 fidan dikildi, 3 milyon 181 aaca bakm yapld dedi.

Eitim faaliyetlerine de önem verdiklerini belirten Gül, 45 bin 178 hükümlü ve tutuklu eitim programlarna devam etmekte. Bunun büyük bölümünü açk lise örencileri oluturuyor. Son 3 ylda 11 bine yakn hükümlü okuma yazmay ceza infaz kurumlarnda örendi diye konutu.

Hükümlülere kendi dini bayramlarnda açk görü ve görüntülü görüme gibi ilave haklar getirildiini anlatan Gül, çocuun üstün yarar ilkesi dorultusunda çocuklarn ziyaretçi görülerinin tamam açk oldu. çocuklarn okul dnda da ziyaret yapabilme imkan gibi düzenlemeler yapld. Ziyaret süreleri 1 saatten 1,5 saate çkarld. çocuk hükümlülerin ziyaret süreleri en az 1 en fazla 3 saat olarak belirlendi. Mazeret izinlerinin kapsamn genilettik, izin hakk 1den 2ye çkarld dedi.

SÖZLEMEL PERSONELN KADRO çALIMALARI NETCELENDRLECEK

Bakan Gül, sözlemeli personelin kadroya geçmesi için çalmalarn da yakn zamanda neticelendirileceini söyledi.

Gardiyanln yaplan düzenlemelerle önemli meslek haline geldiini anlatan Gül, nfaz koruma memurlar gardiyan diye söylenirken bugün önemli bir meslek haline gelmitir. Yapm olduumuz düzenlemeler, destekle kamuoyunda çok önemli meslek haline gelmitir diye konutu.

Antalya Cumhuriyet Basavcs Halil nal da yapt konumada, ceza infaz kurumlarnn, hükümlülerin cezasn çekerken bir taraftan da topluma kazandrlmas için büyük rol oynadn söyledi.

Ceza ve nfazevleri Genel Müdürü Dr. Yunus Alkaç ise hükümlülerin, yeniden suç ilemesini engellemeyi ve topluma saygl, sorumluluk tayan birey olmasn amaçladklarn belirtti. Münferit de olsa gerçekleebilecek ikence olaylarna kar adli ve idari denetimler yapldn da kaydeden Alkaç, Hayatn toplu olarak devam ettii cezaevlerimizde koronavirüs vaka oranlar ülke ortalamasnn çok çok altndadr dedi.

Ana Sayfaya Git