Bakan Işık: Bize daha ciddi motivasyon sağlayacak

Milli Savunma Bakanı Işık, Avusturya Meclisi'nin Türkiye’ye askeri teçhizat ve malzeme ihracatının engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmesiyle ilgili, "Bu tip uygulamalar Türkiye'nin savunma sanayisinde milli ve yerli silahlarını geliştirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon sağlayacak" dedi.

Haberler 26.11.2016 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayii) ziyareti srasnda gazetecilerin sorularn yantlayan Milli Savunma Bakan Fikri Ik, Avusturya Meclisinin Türkiyeye askeri teçhizat ve malzeme ihracatnn engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmesiyle ilgili deerlendirmeler yapt.

Bakan Ik, Avusturya tarafndan alnan kararn çok daha iddetlisi 1974 Bar Harektnda Türkiyeye kar uygulanmt. O uygulama ASELSAN dourdu. Ben eminim ki bu tip uygulamalar Türkiyenin savunma sanayisinde milli ve yerli silahlarn gelitirmesinde bize daha ciddi bir motivasyon salayacak. Avusturyann ald bu karar kesinlikle knyoruz dedi.

Avusturya Parlamentosu, Türkiyeye silah ihracatnn engellenmesini talep eden önergeyi kabul etmiti. Balaycl olmayan önergenin hayata geçmesi için Avusturya hükümetinin de bu yönde bir karar almas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git