Bakan Karaismailoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada "İBB'de görev yaptığı sırada yolsuzluk yaptığını" iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Haberler 10.01.2022 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu avukat Ömer Faruk Karagüzel araclyla CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu aleyhine tazminat davas açt. Nöbetçi stanbul Asliye Hukuk Mahkemesine 7 Ocakta sunulan dava dilekçesinde, Daval Kemal Klçdarolu 4 Ocak 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisinin Meclis Grup Toplantsnda yapt konumasndaki beyanlaryla müvekkilimin kiilik haklarna yönelik aslsz iddia ve ithamlarda bulunmak ve yalan söylemek suretiyle kiilik haklarn alenen ar bir ekilde ihlal etmitir denildi. CHP grup toplantsndaki konumasna yer verilen Klçdarolunun açklamalarnn hakaret ve iftira niteliinde olduu, masumiyet karinesi hiçe saylarak hiçbir belge veya materyalle desteklenmedii kaydedildi.

YALAN VE FTRA SYASETYLE YIPRATILMAK STENMTR

Dilekçede,Müvekkilim T.C Ulatrma ve Altyap Bakan olarak görevini hakkyla yerine getirmektedir. ve ilemlerinde Anayasa ve yasalara tam olarak bal hareket etmektedir. Bu durum bakan olduu süre boyunca olduu gibi geçmite yer ald görevlerde de benzer ekilde gerçeklemitir. Müvekkilim hiçbir i ve ileminde hele hele konu millet adna yaplan harcamalar olduunda, hiçbir art ve koulda haksz kazanç temin etmedii gibi, hiçbir yapya, kuruma, kii ya da kiilere de haksz kazanç temin etmemitir. Bu iddia batan sona bir yalan olup, kamuoyunun önünde ulusal kanallarda ve sosyal medya üzerinden yaplan söylemler marifetiyle müvekkilim ac ve elem duymaktadr denildi. Bakan Adil Karaismailolunun kamuoyunda atanm olarak yaftalanarak aalanmak istendii de belirtilen dilekçede, Daval Kemal Klçdarolu ne yazk ki geçmite olduu gibi bugün de tpk bu ülkenin deerli insanlarna att bakaca insanlar gibi müvekkilime de yalan ve iftira siyasetiyle kamuoyunda ypratmak istemitir. Sadece Cumhurbakanmz ve onun yakn çevresini eletirerek, iftira atarak, yalan söyleyerek siyasi hayatn bandan bugüne muhalefet olarak sürdüren daval, bundan sonraki muhalefet hayatnda da benzer ekilde tutum taknacandan emin olarak, müvekkilimiz adna Anayasal hakkmz kullanarak ibu davay açma zaruretimizin hasl olduunu belirtmek isteriz ifadeleri kullanld.

ELLERNDE BELGE OLSAYDI KAMUOYUNA SERVS EDLEBLRD

Dilekçede, Bakan Karaismailolunun Geçmite yerine getirdii görevlerine dair herhangi bir yolsuzluk, rüvet veya kanuna aykr bir ilem dolaysyla bir soruturmaya maruz kalmad vurgulanarak Ellerinde bir belge olmu olsa idi zaten bu kamuoyuna kolay yoldan servis edilebilirdi. Bu iddialar tamamen yalandr. Durum bu ekildeyken söz konusu aslsz uydurma beyanlar ile müvekkilimin kamuoyuna husumetine maruz braklmasnn tarafmzca kabulü mümkün olmamak ile beraber, muhalefet partisi lideri olan davalnn bu tarz beyanlarda bulunurken adeta çamur at izi kalsn tarzndaki tutumu kendisinin siyaset hayat boyunca kullanm olduu bir yöntemdir. Bu tehdit dili muhalefetin klasik yöntemlerinden biridir denildi. Dilekçede, gerçekletirilen haksz fiilin dourduu sonuçlar nedeniyle 250 bin TL manevi tazminatn, ileyecek yasal faizleriyle birlikte daval Kemal Klçdarolu tarafndan tahsiline karar verilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git