Bakan Kaya’dan yeni nafaka düzenlemesi ile ilgili açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yeni nafaka düzenlemesinin yolda olduğunun sinyallerini veren açıklamalar yaptı. Bakan Kaya, ‘Kadınların ve erkeklerin mağdur olmayacağı bir sistemi inşallah getiriyoruz’ dedi.

Haberler 08.07.2018 - 12:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YEN NAFAKA DÜZENLEMES

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, toplumda boanan kadnlarn en büyük maduriyetlerinden birini oluturan nafaka konusunun önümüzdeki dönemde çözülmü olacan söyledi. Bu konuda yeni bir çalmalarnn bulunduunu açklayan Kaya, Kadnlarn ve erkeklerin madur olmayaca bir sistemi inallah getiriyoruz. Devlet ihtiyaç sahibi kadnlara destek olacak. Asla ve asla hiçbir kadnmz madur etmeyeceimiz bir uygulamay hayata geçireceiz. htiyaç sahibi olan kadnlara destei devletin verecei bir çalmay Adalet Bakanlmz ile birlikte yapacaz. Önümüzdeki dönem çözüm üretilecek çok da önemli konulardan birisi dedi.

CNSEL STSMAR

Son dönemde artan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylar ile ilgili de konuan Bakan Kaya unlar söyledi: Burada en önemli öncelikle çocuklarmz korumak. Toplumsal olarak bilinçlendirmeyi farkndal arttracaz. çocuklarn ihmal ve istismardan korunmas ile ilgili bir komisyon kurduk kanuni olarak düzenlemelerle ilgili ve koruyucu eylem planlar ile ilgili sonuçlar çkt bu komisyondan.

DOKTOR KONTROLÜ

Bu konu da özellikle aileler ve çocuklarn bilinçlendirilmesi önemli. çocuklara özel bölgeleri ile ilgili eitimler veriyoruz. 2 yatan itibaren her çocuk bu eitimden geçirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri art. Yüzde 100 her öretmenin de bu konuda eitilmesi gerekiyor. Öncelikle koruyacaz. Bir çocuk eer istismara uradysa asla üstünün örtünmesine kimse müsaade etmeyecek. Ailelerin bu konuda bilinçli olup hiç bir eyden çekinmeden ikayette bulunmas lazm hmal ve istismarn üstünü kimsenin örtmesine izin vermeyeceiz.

Bu kiiler en ar cezalar almal. Bu konularn ancak cezalar üzerinden konuulmasnn koruyucu ve farkndalk arttracak çalmalar gölgelediini düünüyorum. Zaten ceza olarak gereken yaplr yasal düzenlemeler u anda hazrlanyor ancak öncelikli olarak çocuklarmz korumalyz.

Ana Sayfaya Git