Bakan Kurum: CHP'nin bıraktığı iz; çöp, çamur, çukur belediyeciliğidir

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP'yi eleştirerek, ''Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletimiz nezdindeki bıraktığı iz; çöp, çamur, çukur belediyeciliğidir. Biz gönül belediyeciliğine talibiz. Biz, vatandaşımızın gönlüne, kalbine talibiz'' dedi. Bakan Kurum, kentsel dönüşümün elzem bir durum olduğunu da belirterek, Türkiye'de 6, 7 milyon konutun yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 25.02.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, bir dizi açl ve ziyaretlerde bulunmak için memleketi Konyaya gitti. Bakan Kurum ilk olarak AK Parti Konya l Bakanlnn Seçim Koordinasyon Merkezinin açlna katld. Cumhur ttifakna deinen Bakan Kurum, Aslnda bakarsanz Cumhur ttifak masa banda kurulmu bir ittifak deildir. 15 Temmuz gecesi hain darbe giriimi esnasnda vatann, milletin, bayran bütünlüü için sahada mücadele edilmi bir ittifaktr. Dolaysyla bu ittifak, ülkemizin 2053ünü, 2071ini ve 100 yllk sürecini teminat altna alacak çok önemli bir ittifaktr diye konutu.

CHPY ELETRD

CHPyi eletiren Bakan Kurum, unlar söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi seçim manifestosunu açklad. Slogan Martn sonu bahar. Bu ülke, bu ehirler CHP döneminde ne zaman bahar gördük ki, bu Martn sonunda görsün. Biz onlarn belediyecilik kariyerini, belediyecilik karnesini biliyoruz. kisi de sfr. 1994te Sayn Cumhurbakanmz, stanbula geldiinde çöp, çukur ve çamurla urat. Gördük ki, Haliç temizlenebiliyor. Vatandalarmza o çöp dalarn brakt o ehir temizleniyor. ehrin 50 yllk içme suyu ihtiyac karlanabilir. Sosyal belediyecilikle her kesime dokunabiliyorsunuz. Dolaysyla Cumhuriyet Halk Partisinin milletimiz nezdindeki brakt iz; çöp, çamur, çukur belediyeciliidir. Biz gönül belediyeciliine talibiz. Biz, vatandamzn gönlüne, kalbine talibiz. O noktada Sayn Cumhurbakanmz, bizim manifestomuzu açklad. 11 maddelik manifestomuz vard ve 8i bizimle alakal, bakanlmzla alakaldr.

TÜRKYEDE YENLENMES GEREKEN 6, 7 MLYON KONUT VAR

Bakan Kurum, kentsel dönüümün elzem olduunu ve Türkiyede 6- 7 milyon konutun yenilenmesi gerektiini söyledi. Bunun için 81 il valiliine genelge gönderdiklerini ifade eden Kurum, Türkiyede yenilenmesi gereken 6, 7 milyon konut var. Bu konutlar ylda 300 bin tanesini yapmak üzere, ilk 5 ylda, 2023 ylna kadar 1,5 milyon dönütürülmesi gereken acil konutlar dönütüreceiz. Buna ilikin 81 il valiliimize genelge gönderdik. Bu genelge çerçevesinde valililerimiz, belediye bakanlaryla birlikte ehrin, öncelikli acil dönümesi gereken riskli alanlar belirlemek suretiyle bu alanlardan balayarak dönüüm iini gerçekletirecekler dedi.

ehirlerde yaplacak millet bahçelerine de deinen Bakan Kurum, 81 ildeki millet bahçesiyle Türkiye genelindeki kii ba yeil alan miktar 15 metrekareye çkaracaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git