Bakan Selçuk: 20 bin gencimizi kurumlara yerleştireceğiz

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencilerinin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kurumlar tarafından açılan programlarda çalışacağı Sosyal Çalışma Programı'na 200 bin kişinin başvurduğunu söyleyerek, "Bugün 20 bin gencimizi kurumlar tarafından açılmış olan programlara merkezi kura ile yerleştireceğiz" dedi.

Haberler 05.07.2019 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada üniversite örencilerinin tecrübe edinme ve sosyal sorumluluk bilincini artrmay hedefleyen, Sosyal çalma Programnn ilk katlmclarnn belirlenecei kura program MEB ura salonunda düzenlendi. Programa, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapolu, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Özgür Özkan Yavuz katld.

Bakan Selçuk, burada yapt konumasnda Türkiyede 82 milyon nüfusun yüzde 40nn 24 ya alt gençlerden olutuunu, gençler için yaplan her yatrmn ülkenin yarnlar için yapldn kaydetti. Bakan Selçuk, bu bilinçle çok önemli çalmalar gerçekletirdiklerini, istihdam hem nitelik hemde nicelik olarak artrmak için pek çok politika ve projeyi hayata geçirdiklerini anmsatt. Bakan Selçuk, 2002 ylnda 24 bin kii olan özel sektöre ie yerletirme saysn 2018 itibariyle 50 kat artrdklarn ve saynn 1 milyon 240 bine çkardklarn vurgulad.

GENçLERMZN LGS BZ MEMNUN ETT

Bakan Selçuk, üniversite örencilerinin Temmuz, Austos ve Eylül aylarnda kurumlar tarafndan açlan programlarda çalaca Sosyal çalma Programnn gençlere hem çalma program hem de sosyal sorumluluk bilinci alamay hedeflediini kaydetti. 81 ildeki üniversitelerde 137 kariyer günü düzenlediklerini kaydeden Bakan Selçuk, 83 bini akn örencimize bu program hakknda bilgi verdik. Amacmz özel sektörü dahil ederek daha fazla gencimizin bu programdan yararlanmasn salamak. Bu programla doann ve kültürel mirasmzn korunmasndan restorasyon çalmasna, kütüphanelerin bakmndan kamuda sunulan sosyal hizmetlerin gelitirilmesine, tarmdam spora kadar pek çok alanda gençlerimizin enerji ve yeteneklerinden istifade edeceiz. Böylelikle gençlerimiz i hayatna atlrken takm içinde çalma organize olabilme, sosyal becerilerini de gelitirecekler. Bu programlar örencilerimizin örenim hayatn olumsuz etkilememesi için Temmuz, Austos ve Eylül aylaryla snrl tuttuk. Haftada 3 gün gerçekleecek bu uygulamalar. Gençlerimize her gün için 67 lira ödeme yaplacak. Yine ayrca genel salk sigortalarnn yan sra SGK prim ödemelerini de biz yapacaz. Gençlerimizin bu programa youn ilgisi bizleri memnun etti. 200 bini akn bavuru aldk. 20 bin gencimizi kurumlarda tarafndan açlm programlara merkezi kura le yerletireceiz. Bu programn baarya ulamasnda en önemli bizimle i birlii içinde olan bakanlarmz ve illerdeki tekilatlarna düüyor. lgili bakanlklara çok teekkür ediyorum.

Bakan Selçukun konumasnn ardndan sanheye gelen dier bakanlar 20 bin örencinin merkezi kura sistemiyle 3 ay boyunca çalaca kurumlarn yerini belirledi.

Ana Sayfaya Git