Bakan Selçuk: EYT gündemimizde yok

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) genel kurulunda 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) haklarının verilmesini isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, "Bu konu gündemimizde yok" diyerek cevap verdi.

Haberler 23.02.2019 - 12:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarann Kzlcahamam ilçesinde yaplan Hak çi Sendikalar Konfederasyonuna (HAK-) bal Hizmet- 13üncü Olaan Genel Kurulunda konuan BBP lideri Mustafa Destici, EYTlilerin talebini hakl bulduklarn, bu hakkn verilmesi için mücadele verdiklerini söyledi. Destici, öyle konutu:

Türkiye, geçmite erken emeklilikteki yanl uygulamalarn faturasn bugün hala ödüyor, bunun biz de farkndayz. Fakat u anda, emeklilikte yaa taklanlar diye hak talep eden topluluun talebini de hakl buluyoruz. çünkü devlet, devlet olmann gereini yerine getirmelidir. Bu hakkn verilmesini istiyoruz. Yüksek maliyetten bahsediliyor, dorudur. Fakat bu maliyet, bütçede ödediimiz 117 milyarn sadece yüzde 10una tekabül etmektedir. Türkiye, hzl bir ekilde geçmite yakalad ekonomik istikrar yakalar ise, bu kardelerimizin hakk olan emekliliin ksa sürede verileceine ben inanyorum. Ayrca bu hakkn verilmesi noktasnda, dün de mücadele ettik, bugün de etmeye devam edeceiz.

ÖNEML MESAFELER KATETTK

Bakan Selçuk da sivil toplum köklerinin güçlü vakf kültürü ve ahilik geleneine dayandn söyledi. Geçmiten bugüne sivil örgütlenme konusunda temel prensibin, insana gereken saygy göstermek ve adaleti tesis etmek olduunu dile getiren Selçuk, öyle konutu:

Bu kültüre, gelenee sahip bir yönetim anlaymzla ve ecdadmzdan aldmz ilhamla son 16 ylda AK Parti hükümetlerimiz döneminde, ülkemizde önemli mesafeler katettik. çalma hayat bata olmak üzere yaplamaz denilen birçok reformu, birçok projeyi hayata geçirdik. Sendikaclk, içi iveren ilikilerini düzenleyen ve adil temsili salayan sosyal diyalog mekanizmalarmz bugün emekçinin hakkn hukukunu her platformda savunan hükümetlerimiz sayesinde hak ettii deeri buldu. AK Parti hükümetlerimiz döneminde içi iveren ilikilerine önem vererek, sosyal diyalog mekanizmalarn destekledik. Ortak akl ve istiare ile çalma barnn daha da güçlenmesine, yükselmesine yönelik önemli düzenlemeler yaptk. 2003te i kanunumuzu LO sözlemeleri ve AB normlarna uygun olarak yeniden düzenledik dedi.

C SINIFI GÜVENLK UZMANLARI KAYBINA URAMAYACAK

Bakan Selçuk, i yerlerinin daha güvenli hale getirilmesi için çalldn belirterek, C snf i güvenlik uzmanlarnn, tehlike snf hizmet sunumu alabilmesine dair geçici hükmün süresini bir süre daha uzatyoruz. Söz konusu düzenleme ile kamu kurumlar ve az tehlikeli i yerlerinde i sal ve güvenlik hizmeti alma yükümlülüü 1 Temmuz 2020de balayncaya kadar on binlerce C snf i güvenlii uzman i kaybna uramadan bir üst tehlike snfna hizmet vermeyi sürdürecek. Bu sayede 400 bine yakn i yerlerinin ve bu iy erlerindeki 5 milyona yakn çalann daha eriilebilir bir i güvenlik hizmeti almalarn amaçlyoruz.

GÜNDEMMZDE YOK

Bakan Selçuk, konumasnn son bölümünde, BBP Genel Bakan Desticinin dile getirdii EYT konusuna deinerek, Gündemimizde yok dedi.

Ana Sayfaya Git