Bakan Soylu: 15 gün içinde 2 bin konteyneri hazır hale getireceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da depremin ardından ağır hasarlı evlerine giremeyenler için 2 bin konteyner kuracaklarını söyledi. Soylu, "En geç 15 gün içinde lavabo, banyo, kısmen mutfağı olan tek katlı konteynerleri, burada geçici olarak hazır hale getireceğiz" dedi.

Haberler 28.01.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, beraberinde Salk Bakan Fahrettin Koca, Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm ve AFAD Bakan Mehmet Güllüolu ile konteyner kent yaplmas planlanan arazide incelemelerde bulundu. makineleriyle çallan, 85 dönümlük alanda inceleme yapan Bakan Soylu, görevlilerden çalmalar hzlandrmalarn istedi. Kurulmas planlanan konteynerler ile ilgili bilgi alan Bakan Soylu, alanda tüm sosyal donatlara dikkat edilmesi yönünde talimat verdi.

ncelemeleri srasnda gazetecilere açklama yapan Bakan Soylu, kentin batsnda Elazspor Tesislerinin bulunduu bölgeye 1000, Doukent bölgesine de 1000 olmak üzere toplam 2 bin konteynerde depremzedelerin barnmalarna olanak salanacan kaydetti. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ile yaptklar deerlendirme sonucu ar hasarl bina saysnn fazla olabilecei düüncesiyle çalma balattklarn belirten Bakan Soylu, öyle konutu:

Elbette çadrlar, spor salonlar ve okullarla bu meseleyi görüyoruz. Ancak okullar açldktan sonra vatandamzn muhakkak ar hasarl evlerinde kalabilmelerini bizim izin vermemiz doru deil, onlar için de doru deil. Geçici olarak konut merkezi gerçekletiriyoruz. Elimizde 1000 tane konteyner var, 1000 tane daha getireceiz. çeitli vilayetlerimizde var, buraya getirteceiz. Bu meselelere yönelik olarak baka yerlerde var olan konteyner konutlarmz var, ihtiyaç olursa onlar da getirtiriz.

GEçC YAAM MERKEZ HALNE GETRECEZ

15 gün içinde 2 bin konteynerlik alan tamamlayacaklarn belirten Bakan Soylu, Buraya kuracamz 2 bin konteyner hiç kullanlmam. Burada alann altyapsna Özel dare vastasyla hemen baland. Yarn genel çalmalar yapacaz ve en geç 15 gün içinde lavabo, banyo ksmen mutfa olan tek katl konteynerleri, burada geçici olarak hazr hale getireceiz. Bu alanda ayn zamanda vatandan rahat edecei sosyal alanlar da düündük. Camisinden alveri merkezine, her türlü sosyal alanlar planland. Ksacas buray geçici yaam merkezi haline getireceiz. Salk Bakanmz da buraya salk tesisi kurulacan söyledi. AFAD Bakan ile deerlendirmemizde 15 gün içinde buradaki çalmalar tamamlamay planlyoruz. Buradaki 1000 konteyner tamamlandktan sonra Doukent bölgesinde, ehir hastanesinin yaknna da konteynerler yapacaz. ehir Hastanesinin antiyesinde de 500 kiinin konaklama imkan var, orann da iç donanmlarn ksa sürede tamamlayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git