Bakan Soylu: Alenen casusluk ve ihanet ediyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Amerika'nın, Avrupa'nın vakıflarından beslenip Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine çalışan, sabahtan akşama kadar video çeken, herkese hakaret eden, iftira atan şaklabanlar var. Alenen casusluk, bu ülkenin topraklarına ve bu asil millete ihanet ediyorlar" dedi.

Haberler 22.12.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) ehit Demet Sezen Konferans Salonunda düzenlenen l Emniyet Müdürleri Deerlendirme Toplantsna katld. Toplantda, çileri Bakan Yardmclar Muhterem nce, Mehmet Ersoy ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta ve Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin de yer ald. Bakan Soylu, terör örgütü PKKnn Türkiye içindeki geçmiinin yaklak 40 yl, Suriyedeki uzants YPGnin ise kurulu tarihinin 2004 olduunu söyledi. PKKnn Türkiye içerisinde bitme noktasna gelirken, YPGnin snrda terör devleti kurmann taeronluuna soyunduuna dikkat çeken Soylu, Buna izin vermedik ve vermeyiz. Bir ekilde bu örgüt, batl ülkelerle açktan i birlii yapyor. Ben Avrupal olsam, mensup olduum ülkeden terör örgütlerine vermi olduu destek nedeniyle utanr ve hesabn sorarm. Bir tarafta ihanet, kan, gözya, hayatn kaybeden çocuklar ve yerinden edilen insanlar var. Dier tarafta onlarn üzerinden hesap yapp ülke kuranlar var. Bütün bunlar elbette bölgede istikrarszla sebep olabiliyor. Siz bir yardm dernei kursanz, 10 bin lira yardm bulamazsnz. Bu örgütlere batdan milyonlarca dolar para, TIRlarla silah geliyor. Avrupa Birlii (AB) ülkelerinin vatandalar, bu örgütlere katlyorlar. Kimisi ölüyor, kimisi snrmzdan geçerken yakalanyorlar dedi.

BU , ELN OLUYLA EL TUTARAK OLMAZ

Terör örgütlerini destekleyen ülkelerin Türkiye içinde i birlikçilerinin olduunu belirten Bakan Soylu, Amerikann, Avrupann vakflarndan beslenip Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine çalan, sabahtan akama kadar video çeken, herkese hakaret eden, iftira atan aklabanlar var. Üzerine elbise alamayacak paras olmayan adam, yüzlerce insan yannda çaltryor. Kendi SGKsn ödeyebilecek kabiliyeti olmayan kii, yüzlerce insan yannda çaltryor. Alenen casusluk, bu ülkenin topraklarna ve bu asil millete ihanet ediyorlar. Dünyann en büyük ülkesi denilen büyükelçiliklerden aldklar talimatla, ülkemizin içerisini kartrmak için ellerinden gelen her eyi yapyorlar. Darbelerle, ekonomik saldrlarla, Türkiyede kurgulanan oyunlarn içerisinde bunlar vardr. çok zorlandklarnda i dünyas derneklerinden destek almalar çok zor deil. Dümeye basp onlar harekete geçirme kabiliyetleri elbette ki söz konusudur. Dardakileri anlyorum; Türkiyenin kalknmasn istemiyorlar. Ancak içeridekilerin hncnn ne olduunu anlayabilmek mümkün deil. Hainliin bile kendine ait bir karakteri vardr. Bazlar hain olamayacak kadar sefildirler. Amerikan Büyükelçisiyle 5 defa oturacaksn, bunu matah olarak servis edeceksin; yazklar olsun. Sonra da siyasetçiyim diye gezeceksin. Cumhuriyetin birinci asr bize emanet edildi. Bu i, elin oluyla el tutarak olmaz. Bu i büyükelçilere, d dünyaya Türkiyeyi ikayet ederek olmaz diye konutu.

ELBETTE MÜSAADE ETMEYECEZ

Bakan Soylu, Meclisteki bütçe görümelerini hatrlatarak, Tarihin en büyük terör kuatmasyla kar karyayz. TBMMdeki bütçe görümelerinde bir tek muhalefet partisinin terör örgütleri ile ilgili tek bir cümle söylemedii, Türkiyenin terörle mücadelesine tek bir atfta bulunmad bir tabloyu yaadk. Türkiyeyi bölmek ve parçalamak için ellerinden gelen her eyi yapp, TBMMye kapa attktan sonra o sralardan bize hakaret edenler, iftira atanlara ve bu kahraman tekilata iftira atanlara rast geldik. Demokrasiyi, milli iradeyi, suçu saklama merkezi haline getirmeye çalanlara elbette müsaade etmeyeceiz. Demokrasi de müsaade etmez. Böyle bir ey kabul edilmez ve siyasetin de demokrasinin de milli iradenin de masumiyetine zarar getirir ifadelerini kulland.

EYLEM SAYILARI AZALDI

Bakan Soylu, Türkiyenin, PKK/YPG, FETÖ, DEA ve ar sol terör örgütleri gibi birçok terör örgütü ile ayn anda mücadele ettiini, küresel terör tehdidiyle bu younlukta temas eden belki de tek ülke olduunu söyledi. Bu mücadelede önemli bir mesafe aldklarn vurgulayan Soylu, Artk tehlikeyi kendi sahamzda deil, olutuu yerde karlyoruz. Terörü kaynanda kurutuyoruz ve kesintisiz operasyon halindeyiz. Özellikle 2016dan beri terörün tüm bileenleriyle, terörizmle, kültür terörizmine varncaya kadar tüm uzantlaryla, tüm propaganda ve lojistik kaynaklaryla mücadele ediyoruz. Netice aldk m? Elbette aldk. çok ükür 31 Aralk 2016dan beri ehirlerimizde herhangi bir terör olay yaanmamtr. PKKnn krsaldaki eylem etkinlii bile son 6 ylda yüzde 95 azalmtr. Tüm terör örgütlerinden 2017 ylnda 697 önemli olay engellemitik. Bu say her yl azald ve 2021 yl için 156ya geriledi. Yani hem gerçekleen eylem saylar, hem de olumadan engellenen eylem saylar azald dedi.

34 KADIN UZAKLATIRMA TEDBRNE RAMEN HAYATINI KAYBETT

Bakan Soylu, özellikle aile içi ve kadna yönelik iddet konularna vurgu yapmak istediini belirterek, unlar kaydetti:

Herkesten rica ediyorum, iddet veya iddet eilimi gördüünüz bir hadisede kadnlar ile erkei güya bartrp göndermeyin. Bu yl 34 kadn, uzaklatrma tedbiri alnd halde hayatn kaybetti. Bunun yars güya barmak suretiyle uzaklatrma ve tedbir karar devam ederken bir araya gelip, daha sonra erkein iddetiyle hayatn kaybettii kadnlardr. Uzaklatrma tedbiri alan kadnlara da sesleniyorum; örnekler ortada, uzaklatrma tedbiri varken tekrar barrz düüncesinde attnz adm hayatnza mal oluyor. Buna girmeye hiç gerek yok. Biz sizin emrinizdeyiz. Böyle bir buluma isteniyorsa, yargnn ortaya koyaca bir süreçle ve güvenlik görevlilerimiz yannzda olarak bu salanmaldr.

Ana Sayfaya Git