Bakan Soylu: Demirtaş teröristtir, AİHM'in aldığı karar boşlukta bir karardır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararıyla ilgili, "Meclis'te, 'PKK'yı kınayın, eleştirin' denmesine rağmen bir kez bile PKK ile ilgili açıklama yapmayan, tam tersine onlara destek veren, iştahlandıran Selahattin Demirtaş teröristtir. AİHM'nin hangi sebeple olursa olsun almış olduğu karar boşlukta bir karardır" dedi.

Haberler 25.12.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Sayn Süleyman Soylu, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanlnda l Emniyet Müdürleri ile deerlendirme toplantsna katld. Toplantya Bakan Soylu ile birlikte Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Sahil Güvenlik Komutan Tuamiral Ahmet Kendir ve daire bakanlar katld.

YILDIRIM BESTA-17 OPERASYONU BALADI

81 il emniyet müdürünün de video konferans yöntemiyle katld toplantda konuan Bakan Soylu, Vanda operasyon balatldn belirterek, Dün akam itibaryla 3 bin 251 personelle birlikte sahaya szan Van Asayi Jandarma Bölge Komutanlmzn koordinasyonunda yürüyen, Jandarma Özel Harekatmz (JÖH), Polis Özel Harekatmz (PÖH) ve güvenlik korucularmzn içinde bulunduu Yldrm Besta-17 operasyonu balad. Bu operasyonda bulunan komuta kademesine, komandolarmza, JÖH, PÖH ve güvenlik korucularmza, kolaylklar diliyoruz. Kn ortasnday ama kahramanlarmz bir an olsun sahadan çkmadlar. Her zaman onlarla birlikteyiz, bütün dualarmz onlar için. nallah bu operasyonu da baarl ekilde bitirirler dedi.

SELAHATTN DEMRTA, TERÖRSTTR

AHMnin Selahattin Demirta kararna deinen Bakan Soylu, talyada seçilmi belediye bakanlar kirli ilikileri nedeniyle görevden alnd, yerine kayyum atand, kimse ses çkarmad. Fransada, Yunanistanda bunlar sorun olmad. Ama ayn ilkeler ayn normlarla Türkiye terörle mücadele ederken iler deiiyor. Bu örnekleri sürekli muhataplarmza anlatyoruz. Sonuçta hukukta emsal karar diye bir müessese var. Ama bu çabamz karlk bulmuyor. lk önce Avrupann bu bakn eletirmek gerekir. DEAa terör örgütü diyenler, terör örgütünün ad PKK olunca onu koruyan, onun siyasi kanadna destek vermeye çalan bir anlay ortaya koymaktadr. Avrupa burada çok büyük bir yanln içindedir. Avrupann evrensel diye tarif ettii hukuk kurallar terör meselesinde bize baka Avrupalya baka çalmaktadr. Bizim bunu anlamamz da bunu tasvip etmemiz de buna teslim olmamz da mümkün deildir. Kusura bakmasnlar; ama Avrupa bugün grtlana dayanm bçan farknda deildir. Tehdidin farknda deildir. Bu terör örgütüne kar takndklar korumac tavr, onlar dönülmez bir noktaya sürüklemektedir. Mecliste, PKKy knayn, eletirin denmesine ramen bir kez bile PKK ile ilgili açklama yapmayan, tam tersine onlara destek veren, itahlandran Selahattin Demirta teröristtir. AHMnin hangi sebeple olursa olsun alm olduu karar bolukta bir karardr. Hiçbir anlam söz konusu deildir. çok net ve açktr diye konutu.

çIPLAK ARAMA DDASINI SPATLAMAYAN NAMUSSUZDUR

Son zamanlarda jandarma, polis ve bekçilere kar youn bir iftira ve itibarszlatrma gayreti ortaya koyan bir zihniyetle mücadele ettiklerini dile getiren Bakan Soylu, unlar söyledi:

En son Uakla ilgili bir iddia ortaya attlar. Bundan 2,5 ay önce valiliimiz ve emniyet müdürlüümüz yalanlad. Sonra tekrar ortaya attlar, 5 gün önce yine yalanland. Kamera kaytlar tümüyle ortaya konuldu; ancak ne yazk ki dün ana muhalefet liderinin hlen bu yalanlarn arkasnda durduuna ahit olduk. Buradan söyleyeyim; Türk Polis Tekilatna bu iftiray atan ispatlamazsa, namussuzdur, erefsizdir, haysiyetsizdir, alçaktr. ehadeti kendisine eref nianesi olarak gören Türk Polis Tekilatna, Avrupadan peydahland belli olan, Pensilvanyadan peydahland belli olan, Amerikadan peydahland belli olan çplak arama iftirasn atmak alçaklk ve namussuzluktur.

BU ADAM TERÖRSTTR

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergeroluna da tepki gösteren Soylu, Bunu Meclis kürsüsüne tamak da kelimenin tam anlamyla acizliktir. Bunu ispatlamayan da namussuzdur. Ayptr, günahtr, yazktr. Akl selim adamlarsnz, etrafnzda onlarca insan var, bir kere sorabilme kabiliyetine sahip deil misiniz? Ve kimin peine taklyorsunuz? Bir terör örgütünün siyasi kanadndan, FETÖcü bir terörist olduu herkes tarafnda bilinen sözde bir milletvekilinin peine taklyorsunuz. Gergerliolu denilen fersude, FETÖcü bir teröristtir. Üzerinde sadece milletvekillii zrh var, müptezeldir ve tamamen FETÖnün kurgusuyla beraber burada sözlerini ifade etmektedir. Ben buradan yargya da çarda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, defalarca suç duyurusunda bulunduk, gerei yerine getirilsin.

Ana Sayfaya Git