Bakan Soylu: Denetimleri en üst seviyede tutmalıyız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma süreciyle yeni bir dönemin başladığını ve bu süreçte kısıtlamaları ihlal edenlere göz yumulmayacağını belirterek, "Şehir giriş ve çıkışları ciddi şekilde kontrol altında olacak. Denetimleri en üst seviyede tutmalıyız" dedi.

Haberler 28.04.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, bakanlkta düzenlenen video konferans toplantsnda, 81 ilin vali, il jandarma komutan, il emniyet müdürü ve sahil güvenlik komutanyla bir araya geldi. Toplantda, 29 Nisan saat 19.00da balayp, 17 Mays 05.00a kadar sürecek tam kapanma tedbirleri deerlendirildi.

EHR GR çIKILARI KONTROL ALTINDA OLACAK

Bakan Soylu, bu süreçte valilere, emniyet müdürlerine ve jandarmaya büyük sorumluluk dütüünü belirterek, ehir giri ve çklar ciddi ekilde kontrol altnda olacak. Orada herhangi bir eksiklik istemiyoruz Eer burada bir kontrol olmazsa sürecin suistimali çok kolay olur dedi.

Özellikle birtakm muafiyetlerin de suistimal edildiini ifade eden Soylu, Yani otel rezervasyonu yaptrm gibi yapyor yola çkyor veya sanki bahsettiiniz alanlardaki irkette çalyormu gibi yapyor kendi güzergah dnda bunu kendine ait bir muafiyet alan olarak tanyor. Millet fedakarlk yapar evde otururken eline ald katla birlikte ben u irkette çalyorum diyor ve bunu istismar ediyor. Bir önceki uygulamada rehberlik etmeyi, daha ziyade bu konuda uyarmay, çok büyük bir kast ve ihmalde sürdürülebilirlik varsa bu konuda adli idari ilem yapmay öneriyorduk. Ama imdi yeni bir dönem geldi, toplumumuzun büyük bir kesimi evinde kalacak. inden yoksun olacak diye konutu.

DENETMLER EN ÜST SEVYEDE TUTMALIYIZ

Muafiyetin üretim, imalat, tedarik, lojistik, salk, tarm, orman ve güvenlik sektörü ile kamuda çalan yüzde 50lik ksm kapsadn, çalanlarn sadece güzergah kapsayacak ekilde dar çkabileceini kaydeden Soylu, yarna kadar kamu görevlilerine ait izin formunun hazrlanacan belirtti. Denetimlerin de önemli olduunu kaydeden Soylu, Denetim hususunu da en üst seviyede tutmalyz dedi.

Tarm için çok önemli bir dönemin içinde olduklarn kaydeden Soylu, Üretim, tedarik ve arzda herhangi bir aksakl yaamamalyz. Bunu da geçen dönem baarla yaptk bu dönemde baaryla yapacaz, bunu da istismar eden olmayacak m? Olmaya çalanlar olacaktr, denetimlerle bu istismarlarn önüne geçeceiz ifadelerini kulland.

Mali müavirlerin kendi güzergahlarn kapsayacak ekilde bir muafiyeti olacan söyleyen Soylu, Her yeri gezip dolaacak bir muafiyeti söz konusu deildir dedi.

Muhtarlarn da muafiyet sahibi olduunu belirten Soylu, ayrca vatandalarn da mahalledeki camilere giderek namaz klabileceini söyledi. Noterlerin de nöbetçi usulü ile çalacan ifade eden Soylu, bankalarn minimum ölçekte çalacan anlatt. Emekli maalarna ilikin de önümüzdeki günlerde karar alnacan söyleyen Soylu, sokak hayvanlarnn bakm için de izin verilmesinde tereddüt gösterilmemesi gerektiini kaydetti.

Bakan Soylu, tekellerin bu süreçte açk olup olmayacayla ilgili de, stisnada yer almyor ve kapal. Bu açdan hem bir muafiyet yok hem de soru iareti de söz konusu deil diye konutu.

KRELERDE STSNA KONUSU DEERLENDRLECEK

Kre ve anaokullarnn Milli Eitim Bakanlnn karar ile kapatldn belirten Soylu, kamuda ise 10 ya altnda çocua olanlara izin verildiini anmsatarak, Bu konuya ilikin bir deerlendirmeyi bir iki gün içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile Milli Eitim Bakanl bir karar verecekler ve bu konuda bir istisna ortaya koyacaz. Burada mümkün olduunca hareketlilii azaltmak istiyoruz diye konutu. Soylu, özel sektör çalan ailelerin çocuklarn nereye brakacaklarna ilikin de ilgili bakanlklarn bir deerlendirme ortaya koyacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git