Bakan Soylu: Dünyanın teröre karşı duruş sorunu var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gelişmiş dünyanın bugün ne yazık ki terör ve şiddete karşı bir duruş sorunu vardır. Bugün Türkiye'nin güney sınırında yaşananlar değil 21'inci yüzyıla, taş devrine bile yakışan işler değildir. Yetiştiğimiz medeniyet değerleri açısından biz bu olumsuzluklara bigane kalmayız" dedi.

Haberler 19.10.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakr annelerinin HDP il binas önünde balattklar oturma eylemine destek vermek için Bosna Hersekten Türkiyeye gelen Srebrenica Anneleri ile Bakanlkta bir araya geldi. Bakan Soylu, Bonak anneleri ile öle yemei yedikten sonra açklamada bulundu.

AVRUPA ÜLKELER GÖRMEZDEN GELYOR

Bonak annelerin verdiin destein çok önemli olduunu belirten Bakan Soylu, Diyarbakr annelerinin halini en iyi Bonak annelerin anladn söyledi. Türkiyenin 40 yldr terörle mücadele ettiini belirten Bakan Soylu, PKKnn gençleri, kz çocuklarn kurban aldn ifade ederek, PKK, genç kz öretmenlerimizi katletti. Hakim, savc, doktorlarmz, binlerce evladmz katletti. Ülkemizdeki birlii ve beraberlii ortadan kaldrmaya çalt. Ve bunu da maalesef Bosnada Srebrenicada katliama seyirci kalanlarn talimatyla yerine getirdi. Bilhassa Avrupa ülkeleri, Bosnada yaanan zulmü görmezden geliyordu. Bugün ayn Avrupa, bizim snrlarmzn güneyinde PKK, PYD, VPC gibi terör örgütlerinin zulmüne arkasn dönmeyi, görmezden gelmeyi tercih ediyor. Suriyede milyonlarca insan yerinden edildi ve çocuklar öldürüldü. Yüzlerce insan Ege denizinde bouldu, Meriçten karya geçmeye çalrken dondu, istismar edildi. Annelerini kaybettiler, evlatlarn kaybettiler, babalarn kaybettiler, yetitikleri evleri kaybettiler ama maalesef batnn sesi çkmad. Dostlar alverite görsün diye söyledikleri cümlelerin, dostlar alverite görsün diye attklar admlarn dnda herhangi bir samimi admlar olmad dedi.

DÜNYANIN TERÖRE KARI DURU SORUNU VAR

Bakan Soylu, Gelimi dünyann bugün ne yazk ki terör ve iddete kar bir duru sorunu vardr. Tpk Bosnada yaananlardaki gibi bugün Diyarbakrdaki annelerin çlna sessiz kalmtr. Ama bizim terörle mücadelemizde olduu gibi gidip bizim terörle mücadele yaptmz teröristi muhatap almtr. En nihayetinde Türkiyenin kararl tutumu karsnda geri adm atmak zorunda kalmtr. Bugün Türkiyenin güney snrndan yaananlar deil 21inci yüzyla, ta devrine bile yakan iler deildir. Yetitiimiz medeniyet deerleri açsndan biz bu olumsuzluklara bigane kalmayz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git