Bakan Soylu: FETÖ'ye yönelik çok büyük bir operasyona hazırlanıyoruz

Van'da düzenlenen 'Güvenlik Korucularının Hizmetiçi Eğitim Programı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'ye yönelik önümüzdeki günlerde çok büyük bir operasyona hazırlandıklarını belirterek, "Burada şahsımızın olup olmaması önemli değildir. Hiç kimse aman bu adamlar değişti, başkaları gelir mücadele biter diye beklemesin. Bu mücadeleyi bu milletin evlatları sonuna kadar yürüteceklerdir" dedi.

Haberler 14.11.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, bir otelde düzenlenen Güvenlik Korucular Hizmetiçi Eitim Programna katlmak üzere Vana geldi. Beraberindeki çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce ve Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ile Vana gelen Soyluyu Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahad Arvas karlad. Bakan Soylu, toplantnn yaplaca salona geliinde aralarnda kadn güvenlik korucularnn da bulunduu korucularla tek tek tokalat. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan program, güvenlik korucular ile ilgili slayt gösterimiyle devam etti.

PKK, DNSZ BR ÖRGÜTTÜR

Bakan Soylu, yapt konumasnda Türkiyeye kar hain planlar içerisinde olan tüm terör örgütleri ile mücadelenin devam edeceini bildirerek, öyle konutu: Sözlerime, mam- afi Hazretlerinin çok sevdiim bir sözüyle balamak isterim. Hazret afi der ki; Dümann okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür. Bu teraziyle baknca anlyoruz ki, bizler hak ehliyiz. çünkü Allaha ükür, düman okundan yana hiç ktlk çekmedik. Terör örgütleri yllardr kapmzdan eksik olmad. Hasmane duygular, planlar, karanlk hesaplar, yllardr kapmzdan eksik olmad. Teröristlere destek verenler, srtn svazlayanlar, cebine para koyanlar, akl verenler, u milleti birbirine düürmek için gece gündüz mesai yapanlar, yllardr kapmzdan eksik olmad. çimizdeki hasmane yapya su tayanlar, hak ehline kar ihanet ehli olanlar, gaza ehline kar fitne ehli olanlar, yine yllardr kapmzdan eksik olmad. te bizlerin yan yana durduumuz yer, böyle bir yerdir. Ya, hak ehlinin yannda olmak ya da kapnn dnda hak ehline ok atanlarla birlikte olmak veya kenardan bu mücadeley seyretmek ki bana sorarsanz esasen o da hak ehlinin karsnda olmaktr. Baki olan ancak Allahtr. Buradaki ilerimiz ne olursa olsun en nihayetinde huzuruna çkp yaadmz hayatla ilgili bir hesap verme durumunda olduumuzu aklmzdan çkarmamalyz. Hak yolunda m mücadele ettik, dünya nimetleri için mi mücadele ettik, bunlarn hepsi teker teker bizden sorulacak. Bizim inancmz budur. 40 yldr bu ülkede bir PKK terörüyle mücadele halindeyiz. Her zaman söylerim, PKK La-dini bir örgüttür, yani dinsiz bir örgüttür. Temel amac bu topraklarda bize öretilen Amentüyü, slamn artlarn bütün bunlarla ilgili bildiklerimizi, camilerde, Kuran kurslarnda, okullarmzda bize öretilenleri, bu corafyadan silmeye çalmaktr. Batnn bugün PKK ve PYDye sahip çkmasnn arkasndaki temel felsefe budur. Mesele bu topraklardaki inanç kuvvetini zayflatmak ve bu topaklarn, bu medeniyetin bütün dünyaya hak edecei doru yolu yoksun klmaya çalmaktr. Bizi bir arada tutan inancmz, bayramz, milli birliimiz, dinimiz, geleneimiz, göreneimiz ne kadar güçlü ortak deerimiz varsa onu bertaraf etmektir. Buna güçleri yetmez ama dönem dönem bizi zafiyete uratmak için her eyi yapyorlar. Dün bunu baka vesilelerle, bugün terör örgütleri üzerinden yapmaya çalyorlar. Biz büyük bir devletiz. Vergi topluyoruz, gelir elde ediyoruz, yatrm yapyoruz. Yol, baraj, havalimanlar yapyoruz. Okullarmz, üniversitelerimiz, hastanelerimiz var. Peki, PKKy yllarca ayakta tutan güç nedir? Bu paralar nereden geliyor? Bu silahlar nereden geliyor? Bugün PYDye sahip çkanlar, isim takla attrarak meru örgüt haline getirmeye çalanlar biliyoruz ki katliamlarn, kardei kardee düürmenin mesulleridir. Baarabildiler mi hayr. Ama bizim baka bir sorumluluumuz daha var. Bizim üzerinde çok durmadmz ama liderimiz Erdoann ortaya koyduu baka bir vizyonumuz var. Van sadece Van deil. Hakkari sadece Hakkari deil, çanakkale sadece çanakkale deil, biz bütün dünyay kendine imrendiren bir medeniyetin çocuklaryz.

PKK NSANI DNNDEN CAYMAYA çALIIYOR

Bakan Soylu, PKKnn dini inanc ve ahlaknn olmadn da belirterek, nsanlar da dininden inancndan syrmaya çalyor. Onun için daa kaçrdklar çocuklara önce tecavüz ediyorlar. Okuduum zaman insanlmdan utanyorum. Dünyann en ahlaksz terör örgütüyle kar karyayz. nsana saygs olmayan, kadna saygs olmayan bir terör örgütüyle kar karyayz. Dalarda her türlü ahlakszl ve sapkl ortaya koyuyorlar. Sorunumuz bir terör örgütü deil, ahlakmz ortadan kaldrmaya çalan bir terör örgütüyle kar karyayz. Bizim babalarmz bu meseleyle urat. Bu iin acsn yaadlar. Bizler yllardr bu ile urayoruz. Evlatlarmz, bizden sonrakiler bu meseleyle uraacaklar. Daha kaç yl vicdanlarmz kanatacaklar? Onlar da m kaybetsinler? Birliklerini, güçlerini, ülkemizin zenginliklerini onlarda m yaamasnlar? Namaz Dandaydm. Sadece bizim Türkiyemizin deil, bütün corafyamzn kabiliyetini artracak bir alandan söz ediyorum. Madenleri yllardr teröre kurban veriyoruz. Snr ticareti, terör yüzünden engelleniyor. nanç turizmi, ran için cazibe merkezi Van, Antalyaya, Trabzona kadar huzursuzluk olursa, bunlar kaybetmiyor muyuz? Ar valisi geldi. Bundan 6 ay önce 5 bin kadnn çalaca fabrikann temelini attk. Açl yaplacak. 6 bin kadnn çalaca fabrikann temelini atmak için çaryorlar. Terör olsa dünyann en büyük üreticilerinden Nike gelip, fabrika açar m? Huzursuzluun içine gelir mi? Terör olsa bunlar olur mu? Yüksekova Havaliman yüzlerce kez taciz edildi. Yüksekovadaki esnaflar, akademisyenler, örenciler istifade ediyor. randan gelip stanbula gitmek isteyenler istifade ediyor. Bu frsat bir daha yakalayamayz. lk kez terör örgütünü böyle yakaladk. Güçlü bir lideri ve onunla hareket eden bir millet ile yürüyoruz dedi.

Terör örgütü içinde yaanan ahlakszlklara da deinen Bakan Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Daa kaçrd çoluk çocua önce tecavüz eder, onun için o dalarda her türlü ahlakszl, sapkl ortaya koyar, onun için hiç vicdanlar szlamadan çoluk çocuk, genç yal katleder, onun için milletin çoluk çocuunu dada sefil ederken liderleri uyuturucudan, kaçakçlktan cebe indirdikleri milyarlarca dolarla beraber, lüks hayatlarn yaarlar. Ama arada da böyle yeil kyafetlerle, ite güya gerilla kyafeti dedikleri kyafetlerle dadan, kamplardan kendi gazetelerine poz verirler ki rahat hayatlar bilinmesin. Kandrdklar insanlar onlara bakaldrmasn. Avrupadaki seyahatlerinden hiç poz vermezler. Batl dostlaryla uyuturucu ve petrol pazarl yaparken hiç görüntü vermezler. Küçük küçük adamlardr ama kendi yayn organlarnda büyük büyük laflar ederler. Geçen gün kendi haber ajanslarnda bizim bakanln bütçesiyle ilgili bir haber kaleme almlar. Haberin sonunda neyi eletirmiler biliyor musunuz? Bizim bütçe kalemleri arasndaki hane halkna yaplan transferler baln. Ondan rahatsz olmular. nsanlarn evini, barkn ykacaklar. Yaptklar eylemlerle insanlarn malna, mülküne zarar verecekler, sonra da devlet burada sorumluluk üstlenip, vatandann derdine derman olduunda rahatsz olacaklar. Eer o Kandildeki pis adamlar, o ahlaksz adamlar, onlarn kravat takm sözcüleri, benim Kürt kökenli vatandam düünüyor olsalard, eer onlar birazck adam olsalard, millete ihanet içinde olmazlard.

DYARBAKIRDAK ANNE-BABALAR ONLARIN KUYRUUNA TENEKE BALADI

Diyarbakrda HDP l binas önünde evlatlar için nöbet tutan annelerle ilgili konuan Bakan Soylu öyle dedi:

Biz devletiz, vatandamzn bana bir i geldiinde, onun yannda durmasn biliriz. Onlarn asl zoruna giden Diyarbakrda evlatlarn isteyen anne, babalarn, bunlarn kuyruuna teneke balamasdr. Eylemin ilk günlerinde bir hanm kardeimiz balarm sizin Kürdistan davanza eklinde bir ifade kulland ya, ite meselenin net tarifi budur. Bunlarn aldatmacas ve milletin buna verdii cevap budur. Ne Türkiyeden bir çaklta koparabildiler, ne Afrinde tutunabildiler, ne Tel Abyadda, ne Resulaynda, ne baka bir yerde tutunabildiler. Ne bir terör devleti kurabildiler ne de bugün kimseyi korkutacak, kandracak, zorla çocuklar daa kaçracak, sindirecek bir takate sahipler. Bu millet geliyorum deyince batl dostlar gerçeklii gördü. Kime alayacaklarn ardlar. Her yl örgüte katlandan 3 kat fazlas ya teslim oluyor ya ikna yoluyla dadan iniyor. Rakamlar ortada. 2016 ylnda örgüte katlm 703, ikna ve teslim toplam 466dr. 2017de bu devran tersine döndü, katlm 703ten 161e dütü, ikna ve teslim 417 oldu. 2018de katlm 136, ikna ve teslim toplam 383 oldu ve bu yl, örgüte katlm 104, ikna ve teslim toplam ise 297 oldu. te bütün kvranmalar bu gidiat ve tükeni sebebiyledir.

BZ KMSENN TERÖRSTNN OTEL DELZ

Terör örgütü FETÖ ile ilgili de açklamalarda bulunan ve yakn zamanda operasyon yaplaca sinyalini veren çileri Bakan Soylu, Bildiiniz gibi PKK ve PYDnin yan sra bir yandan FETÖ, bir yandan DEAla, bir yandan dier ar sol terör örgütleriyle topyekün bir mücadele halindeyiz. Hepsini tek tek biliyoruz. DEAn çok önemli bir adamn Suriyede yakaladk. u anda sorgusu devam ediyor. DEAllar ülkeleri kabul etmeye yanamasa da geri gönderiyoruz. Yolumuzdan çekilen çekilir, çekilmeyen sonuçlaryla yüzleir. Almanya ve Hollandaya teekkür etmek istiyorum. Ülkelerin bakanlaryla yürüttüümüz deerlendirmelerle yapc bir tutum sergilediler ve bu tutumlaryla DEAtan kendi ülkemizde bulunan ve ayn zamanda Suriyede gözetimimiz altnda bulunan, alanda tuttuklarmz da dahil, kendi memleketlerine mensup teröristler ayn zamanda eleri ve çocuklarn alacaklarn akam teyit ettiler. Dier ülkelerden de ayn yapc tutumu beklediimizi belirtmek isterim. Eer terörle hep birlikte mücadele edilecekse, herkes teröristlere sahip çkacak. Biz kimsenin teröristinin oteli deiliz. Ota deiliz, misafirhanesi deiliz. Snr içinde de dnda da operasyonlar devam ediyor. FETÖye yönelik önümüzdeki günlerde çok büyük bir operasyona hazrlanyoruz. Burada ahsmzn olup olmamas önemli deildir. Hiç kimse aman bu adamlar deiti, bakalar gelir mücadele biter diye beklemesin. Bu mücadeleyi bu milletin evlatlar sonuna kadar yürüteceklerdir.

PKKYI BTRYORUZ, KORUCULUK GEREKL BR SSTEMDR

Terörle mücadelede aktif rol oynayan koruculuk sistemine de deinen Bakan Soylu, Türkiyenin terörle mücadelesi içinde koruculuk sisteminin gerçekten çok önemli katks ve etkisi var. Cenab- Allah sizlerden de, önceki korucu kardelerimizden de, korucu ehitlerimizden ve gazilerimizden de raz olsun. Türkiyeye çok hizmet verdiniz. Bu itibarla, bu müessesenin devam için, daha etkin ve verimli ilemesi için, bizler de kymetli Cumhurbakanmzn dorudan talimatlar ve yönlendirmesiyle pek çok adm attk, atmaya da devam ediyoruz. Allah kendilerinden raz olsun. Bu noktadaki hiçbir talebimizi geri çevirmedii gibi bizzat katklar da oldu. 1985 ylnda ihdas edilen koruculuk sistemi, 2007den itibaren ama özellikle 2017 ylndan itibaren yaplan pek çok düzenleme ile gerek özlük haklar noktasnda, gerek kapasite noktasnda, gerekse kurumsallama noktasnda bugün çok farkl bir seviyededir. Operasyon tazminatlarndan maa düzenlemesine, ekipman ve teçhizat desteinden emeklilik imkanlarna kadar pek çok noktada admlar attk. Korucular daire bakanln kurduk ve bu sayede sistemi kurumsallatrdk. Yaptmz düzenlemeyle; güvenlik korucularmzn primlerinin tamam devlet tarafndan karlanmak üzere sigortal saylmalarna imkan tandk. Bu ilk kez oldu. Korucularmzn operasyon tazminatlarn, her operasyon bana ödenir hale getirdik. Ödül sistemini de yeniledik. Emekliler dahil tüm güvenlik korucularmza harçsz silah tama imkan getirdik. 2 bin 211 korucumuzu uzman erba yaptk. 5 bin korucumuz uzman erba olacak. Bunu salayacaz. Tüm korucularmza cep telefonu verdik. 18 bin 482 güvenlik korucusunu emekli edip onlarla karlkl adm attk. 25 bin 118 yeni güvenlik korucusu aldk ve ya ortalamasn 44ten 32ye düürdük. Halihazrda 26 ilde toplam 54 bin 7 güvenlik korucumuz, görev bandadr diye konutu.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZACAIZ

Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ise, Türk milletinin dünyadaki her milletten huzuru daha fazla hak ettiini belirterek, Bu yörede terör milletin kann emmitir. PKK insanlarn huzursuz ekilde buralar terk etmesine, fakirlemesine neden olmutur. Köyler, arazilerin boaltlarak insanlar fakirletirilmitir. Sizlerin kann emen vatandan huzurunu PKK bata olmak üzere bütün terör örgütlerini burada tamamen yok edeceiz. Cumhurbakanmzn emir direktifleri dorultusunda son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar girilmedik yer kalmayacaktr dedi.

KIRAN-6 OPERASYOYLA LGL KONUTU

Van, Hakkari ve rnakta balatlan Kran-6 operasyonu ile ilgili olarak da Orgeneral çetin,Kran-6 operasyonunu balattk. Bunun devam gelecek. Burada huzur kalc olarak salanncaya kadar, bölge teröristlerden temizleninceye kadar kesintisiz operasyonlar devam edecektir. Son 3 ylda koruculara verilen desteklerden dolay sayn bakanmza teekkür ederiz. Bugün korucular subaymzdan, astsubaylardan, uzmanlardan farkszdr. Daha önce 2 bin 300 uzman jandarma, koruculardan aldk. çok deerli hizmetleri var. Bundan sonra da korucularmzla, tüm güvenlik güçlerimizle, yüce milletimizin desteiyle terörü ülkemizden kazyp atacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git