Bakan Soylu: Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren-Kış operasyonları kapsamında Mardin Bagok'ta mağarada saklanan 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Soylu, "Kış üslenme bölgelerinde mağaraya girince rahat olacaklarını sanıyorlar ama ülkemizin ve devletimizin geldiği noktayı unutuyorlar" dedi.

Haberler 16.12.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Ankarada otelde düzenlenen HAK- Konfederasyonu Afetle Mücadelede çalanlara Yetkinlik Kazandrlmas-HAK Arama ve Kurtarma / Umut Timi Kurulmas projesi kapan programna katld. Bakan Soylu, Türkiyenin afet yönetiminde 1999un bir milat olduuna vurgu yaparak, Ama biz afeti 1999da kefetmi deiliz. Bunun aclarn tarih boyunca yaadk. Ancak, 21inci yüzyln bandan itibaren her alanda ortaya koyduumuz gelime, yakaladmz istikrarla birlikte devletimizin gücünün artmas, gerçekletirdiimiz büyük altyap hamleleri, sahip olduumuz yeni imkanlar, pek çok alanda olduu gibi afet yönetimine de olumlu yansmtr. Bilhassa önemli bir belediyecilik tecrübesine sahip olan Sayn Cumhurbakanmzn meseleye dorudan vaziyet etmesi, stratejisini belirlemesi, Türkiyenin bugün afet yönetiminde ulat baarnn altnda yatan bana göre en önemli faktörlerden biridir. Afetsellii yükselen bir dünyada, afetsellii zaten her zaman yüksek bir corafyada yayoruz. Küresel veriler, iklimde yaanan deiiklikler; özellikle son 2 ylda yaadmz afetler, bize ciddi uyarlar vermektedir dedi.

DÜNYADA MAZLUMLARA EN çOK YARDIM YAPAN ÜLKEYZ

Bakan Soylu, 2019 ylnda balanlan Afad Gönüllülük Sistemine 403 bin kiinin bavuru yaptn, bunlardan 94 bin kiinin eitimlerini tamamladn belirterek, 171 bin arkadamzn da eitimi devam ediyor. Sonuç, atlan tüm bu admlarn neticesini, son 2 ylda yaadmz afetlerde gördük. Sahada, afet müdahalesinde hiçbir karmaa yaamadk. Vatandamza devleti aratmadk, o aramadan devlet yan bandayd. Nerede bu devlet sözünü unutturduk, Allah devletimize zeval vermesin duasna çevirdik. Antalya ve Mula yangnlar, Antalyada o kadar yaamad ama Mulada çok yaadm. Arama kurtarmadan çok arama kurtarmay engelleyen insanlar gördüm. Bunu siyasallatrmaya çalanlar gördüm. Hep birlikte yangn söndürmeye çalrken, hala orada siyasi rant elde etmeye çalanlar bizi orada hayal krklna uratt. Biz srarla insanlk mücadelesine devam edeceiz. Biz milletimizle, devletimizle gurur duyuyoruz. Dünyada bizden zengin ülkeler var. Biz bunlara ramen son 4 ylda dünyada madur ve mazlumlara en çok yardm yapan ülkeyiz. Biz kimseyi yalnz brakmadk diye konutu.

2021 YILINDA 10 BN 135 KALICI KONUT TAMAMLADIK

Soylu, iyi niyetle katk koyan, gayret eden, çabalayan, arama kurtarma ekiplerine su tarken ehit olan ahin Akdemir gibilerle bu ii yaptklarn belirterek, Giden can geri getirmek, elbette ki ancak Allaha mahsustur; ama alt yapdan konutlara kadar her maddi kayb en ksa sürede yerine koyuyoruz. 2021 yl içinde 10 bin 135 kalc konut tamamladk, 38 bin konutun da inaat devam ediyor. Dolaysyla, bugün itibaryla afetler karsnda ne yapacan bilmeyen bir ülke deiliz. Hem kendimize, hem dünyaya rehberlik edebilen, umut olan bir ülkeyiz. Son 4 yldr dünyada en çok yardm yapan ülke konumundayz. Dolaysyla, attmz her admn karln aldk. Ancak öyle bir corafyada ve afetsellik içindeyiz ki adm atmay durdurmamz mümkün deil. te bu motivasyonla çalyoruz dedi.

6 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

çileri Bakan Soylu, konumas srasnda notla kendisine bildirilen 6 teröristin etkisiz hale getirildii haberini de duyurdu. Soylu, Eren-K Operasyonlar kapsamnda Mardinde bir operasyon gerçekletirdiklerini ve bu operasyon neticesinde Bagokta bir maaraya saklanan 6 teröristin etkisiz hale getirildiini bildirdi. Soylu, K üslenme bölgelerinde maaraya girince rahat olacaklarn sanyorlar; ama ülkemizin ve devletimizin geldii noktay unutuyorlar. Arkadalarmzn emeine salk, Allah ayaklarn tatan esirgesin ifadelerini kulland.

Bakan Soylu, konumasnn ardndan HAK- konfederasyonnun arama kurtarma ekibi HAK Umut Timinde görevli ekibin sertifikalarn verdi. Soylu, Toplam 120 arkadamzdan oluan bu ekibe, AFAD Ankara Arama Kurtarma Birlik Müdürlüümüz bünyesinde hafif arama kurtarma eitimleri verildi dedi.

Ana Sayfaya Git