Bakan Soylu: PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Terörle mücadelede hiçbir endişeniz olmasın. Biz daha yeni başladık ve şunu çok net söylüyorum. Bu ülkede PKK'nın adını bir daha kimse anmayacak" dedi.

Haberler 01.04.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Kastamonuda belediye düün salonunda sivil toplum örgütlerinin temscileri, esnaf ve iadamlaryla bir araya geldi. Soylu, MHP ile ortak yolda uzlap Anayasa deiiklii metnini hazrladklarn söyleyerek öyle konutu:

Peki CHP, Klçdarolu kiminle uzlat? PKK ile uzlat, FETÖ ile uzlat, arkasna baka eyler de ald. Peki PKK ile hangi dönemde uzlatlar? PKK ile mücadelenin en kavi, en kuvvetli olduu dönemde, tam belini krmak üzere olduumuz bir dönemde, terörün deirmenine can suyu tad. Kandil diyor ki Evet çkarsa biz bittik. imdi siyaset yapabilirsiniz. Ama memleketin beka meselesi olunca, memleketin gelecei meselesi olunca biraz düünmekle mükellefsiniz. Durup düünmek zorundasnz.

Dün gece Van Ercite 2 PKKl teröristin daha etkisiz hale getirildiini belirten Soylu, Bir korucumuzu ehit etmilerdi, bir muhtarmz ehit etmilerdi. Bundan 3 ay önce Erci Belediyesinin önüne bir kamyon getirip, bütün Ercii havaya uçurabilecek o mühimmat hazrlamlard. Evlatlarmz hemen gidip, gereini yerine getirdiler dedi.

SYAS HAYATA BR DARBEDR

Klçdarolunun CHP genel bakan olduu sürece deinen Soylu, Belgeleriyle, bilgileriyle yargya verdik. Bu iliki nasl bir ilikidir? Nasl devam eder böyle bir iliki? Kim bu ilikiyi destekler? Bu ilikiyi kim, nasl, kimin menfaatini oluturarak Türkiyenin bana getiririp, siyasete müdahil eder? Bu darbedir, bunu net bir ekilde söylüyorum. Bu demokrasiye bir darbedir. Siyasi hayata bir darbedir. Siyasi hayat ürkütmedir ve korkutmadr, baka bir ey deildir. Milletin iradesine bir darbedir. Bunu getirdiniz. Ya ortaksndr, ya diyet ödüyorsundur, ya da esirsindir. Bunun ötesi baka bir ey yok diye konutu.

TERÖRLE MÜCADELEDE ENDENZ OLMASIN

Cumhurbakanl hükümet sistemine de deinen Soylu, Bu sistem, mevcut sistem gibi baba ile oulu birbirine düüren bir sistem deildir. Bu sistem; hizmet, büyüme ve kardelii salayabilecek bir sistemin, uzlamay salayabilecek bir sistemin addr. Ama Türkiyede bunu istemiyorlar. Niçin? çünkü her an bir 15 Temmuz tehdidiyle, her an bir 7 Haziran tehdidiyle Türkiyeyi kar karya brakmak istiyorlar. Bu kadar basit ve nettir. imdi bir kardeiniz olarak söylemek istiyorum; terörle mücadelede hiç bir endieniz olmasn. Biz daha yeni baladk ve unu çok net söylüyorum. Bu ülkede PKKnn adn bir daha kimse anmayacak. Bütün güvenlik kuvvetlerimiz, tüm hükümetimiz kararllk içerisinde devam etmektedir. imdi tam frsat ve zaman. Hangi oyunu kurarlarsa kursunlar önemli deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git