Bakan Soylu: Türkiye'yi terörden arındırdık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi terörden arındırdıklarını belirterek "Beni terörle mücadelede en çok motive eden şey; gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Onların hedefleriyle buluşmasını istiyoruz" dedi. Soylu ayrıca Afganistan'a bir yardım treni gönderileceğini ve hafta içi yola çıkacağını açıkladı.

Haberler 24.01.2022 - 02:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Mardindeki temaslar kapsamnda AK Parti Mardin Gençlik Kollar Bakanlnca Nusaybin ilçesinde düzenlenen Mahalle Bizim Gençlik Bizim Programna katld. Soylu, Mitanni Kültür Merkezinde bir araya geldii gençlere Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamlarn ve sevgilerini ilettiini söyledi.

ARKILARA ELK ETT

Gençlerin seslendirdii Suzan Suzi ve Merdo adl türkülere elik eden Soylu, burada bir konuma da yapt. Soylu, Mardinin kadim ve güçlü bir medeniyete sahip olduunu belirterek çanakkale de esas itibaryla gelecein birliini oluturur. Bir ülkeyi igal etmeye çalanlara kar, o ülkenin bütün unsurlarnn nasl bir arada olduunu gösteren bir anlay oluturur. Biri douda, biri batda; birbirini tamamlyor dedi.

HERKESN MREND BR çORAFYADA YAIYORUZ

Soylu, Kymetli bir ecdadn torunlaryz. Bunu hiç unutmayn. Bugün Allaha hamdolsun; özgür, hür ve bamsz bir ekilde yayoruz. Ovasndan dana, rmandan aacna kadar herkesin imrendii bir corafyada yayoruz. Etrafmzdaki bütün corafyalarn gözünü diktii, acaba bunlar ne yapyorlar diye sorduklar bir toprak parçasnda yayoruz. 600 yl egemenlik kurduumuz dünyada; zulüm etmeyen, hükmederken adaletten ayrlmayan bir anlayn içerisindeyiz diye konutu.

YALILARINI ÖLÜME TERK ETTLER

Koronavirüsle mücadele kapsamnda yaplan çalmalara da deinen Soylu, unlar söyledi:

Dünyann en zengin ülkeleri olarak nitelendirdiimiz Avrupa ülkeleri, yallarn ölüme terk etti. çalrken sosyal güvenlik sistemlerine para ödeyen ve u anda yalanan insanlarna bakamadlar. Biz ne yaptk? Sayn Cumhurbakanmzn ortaya koyduu sistemle muhtarlarmzdan sivil toplum kurulularna, polisimizden askerimize, jandarmamza, validen kaymakama, belediye bakanndan imama kadar yalmzn, büyüümüzün neye ihtiyac varsa evine ulatrmaya çaltk. Onu yalnz brakmadk. Bu büyük bir emanettir. Bizden sonra bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Biz faniyiz ama bahsettiklerimin hepsi bu topraklarda baki kalacak.

VAL VE BAKAN OLMALARINI STYORUZ

Soylu, gençlerin yönelttii sorular da yantlad. Bir ehidin kz kardeinin Yurdun iç güvenliini korumak, kamu düzenini salamak için gösterdiiniz çaba takdire ayan. Bu icraatlar yerine getirirken en çok ne sizi motive ediyor? sorusuna Soylu, u cevab verdi:

Birincisi, dün Diyarbakr annelerinde 34üncü buluma oldu. Türkiyeyi terörden arndrdk. Beni terörle mücadelede en çok motive eden ey; gençlerimiz ve çocuklarmzdr. Onlarn hedefleriyle bulumasn istiyoruz. Vali olmalarn, bakan olmalarn istiyoruz. Ülkemizin çok büyük zenginlikleri var. Bu zenginliklerini devam ettiren bir ülke var. Terörden arndrdn zaman, terör örgütünü devreden çkardn zaman, her ey deiiyor. Devletin yapmas gereken, terör örgütü ile milletin arasn ayrmak. Allaha hamdolsun Sayn Cumhurbakanmzn ortaya koyduu strateji, akl, tecrübe, bilgi-birikim, bütün bunlarla birlikte bizim geldiimiz nokta; tam da buras. Terör örgütüyle millet uramaz, terör örgütüyle devlet urar. Devlet, milletinin huzuru için emrindedir. Ve beni motive eden, devletin asli fonksiyonuna kavumasdr. Devlet; vatandana vicdanldr, devlet vatandana hürmetlidir, merhametlidir ve koruyucusudur. Beni motive eden, çok fazla gayret etmemi salayan öyle bir duygu var; biz ne yapabileceksek Tayyip Erdoan ile yapabileceiz. O varken bu mücadeleden galip gelebiliriz, ülkemizi zenginletirebiliriz, ülkemizin her tarafna eit, hakkaniyetli, adil bir standart getirebiliriz. O varken vicdanl bir devletin tüm temellerini ortaya koyabiliriz. O varken gençlerimize daha iyi bir gelecek ortaya koyabiliriz.

Ana Sayfaya Git