Bakan Soylu: Uyuşturucuya bu yıl kalıcı bir darbe vurmak gerekir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucuya bağlı ölümler 2019 yılına göre yaklaşık yüzde 18-20 arası aşağıda seyrediyor. Bu bizim için önemli bir veridir. Ancak bu yıl bu işe kalıcı bir darbe vurmak gerekir. 2021'de sokak satıcılarına yönelik kuvvetli bir baskı istiyoruz" dedi.

Haberler 11.02.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) düzenlenen Yeilay Toplantsna katld. Toplantya Bakan Soylu ile birlikte Yeilay Bakan Mücahit Öztürk ve 81 il valisi videokonferans yöntemiyle katld. Toplantda konuan Bakan Soylu, uyuturucuyla mücadele konusuna deinerek, 2021 de uyuturucu ile mücadele en önemli konumumuz oldu. Bu ii güzel bir yere getirdik. Madde balantl ölümleri önce 941den 342ye, 2020 ylnda ise daha henüz tamamlanm deil ama u anda 207 saysna kadar geldi. Uyuturucuya bal ölümler 2019 ylna göre yaklak yüzde 18-20 aras aada seyrediyor. Bu bizim için önemli bir veridir. Ancak bu yl bu ie kalc bir darbe vurmak gerekir. 2021de sokak satclarna yönelik kuvvetli bir bask istiyoruz. Ama çok kuvvetli bir bask istiyoruz. En küçük bir ihbarn peine gitmek gerekir. simsiz bir mail olsa da mutlaka takip etmemiz lazm. Bizim oralarda gezmemiz bile onlarn geri çekilmesini salayacaktr dedi.

HBARLARIN ARTMASI FAYDALI

Özellikle Açk Kap ihbarlarnn çok iyi deerlendirmesini isteyen Bakan Soylu, Uyuturucu ile Mücadele aplikasyonu UYUMA uygulamasnda bu yl 500 bin indirme hedeflediklerini belirterek, Özellikle UYUMA aplikasyonu konusunda, uyuturucu ile mücadele konusunda arkadalarmz çok güzel iletiim kuruyorlar. Bu konuya hep beraber destek olalm. u an 195 bin 800deyiz. Bu olmayacak bir i deil. Önümüzde koskoca 1 yl var ve biz bunu 500 bine çkarmalyz. ndirme arttkça ihbar da artar. Biz ihbarlarn artmasnn çok faydal olduunu düünenlerdeniz. Buna da ihtiyacmz var ifadelerini kulland.

Metruk bina veri tabann mutlaka güncellenmesi gerektiini ve sürekli bu alanlarn takip edilmesi gerektiini ifade eden Soylu, Metruk binalar, ssz alanlar takibinizde olsun. Biz metruk binalar sktryoruz, parklara kayyorlar. Parklar sktryoruz, baz toplu konutlardaki evlere kayyorlar. Her biri bizim takibimizde olacak diye konutu.

ARTIK POLS, JANDARMA VE SAHL GÜVENLK KONUABLYOR

Polis, jandarma ve sahil güvenlik görevlilerinin yaplan sistem üzerinden telsizlerle konuabileceini söyleyen Soylu, Bu da yerli ve milli bir yatrm. 4 yldr bunun üzerinde çalyorduk. Emniyet telsiz sistemini, jandarma ve sahil güvenlik telsiz sistemini birbiriyle konuturmak istiyorduk. Bu bizim çok istediimiz bir eydi. Allah muhafaza Türkiyenin tamamn etkileyen bir afet ya da saldr annda Türkiyenin tüm uçlarna ulaabilme ve ayn talimat ile ulaabilme mantn gerçekletirmek istiyorduk. Bakanlk bilgi ilemi de tebrik ediyorum. Hakikatten bunu da yerli ve milli bir yatrm ile gerçekletirdiler. Uzun zamandr bunu baka kurumlardan istemitik ama gerçekletiremedik. Ama imdi gerçekletiriyoruz. Polis telsizi, jandarma telsizi ve sahil güvenlik telsizini ayr ayr programlar olmasna ramen konuturuyorlar. lk uygulamay da Arda gerçekletirdiler. Bunu tüm Türkiyeye yayacaz. Bu da bizim için fevkalade bir noktadr dedi.

Ana Sayfaya Git