Bakan Soylu: Van-İran sınır hattındaki 295 kilometrelik alana duvar örülecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'daki temasları kapsamında, Türkiye- İran sınır hattındaki hudut karakollarını havadan inceledi. Daha sonra kaçak geçişlerin engellenmesi için duvarın örüldüğü bölgeye geçen Bakan Soylu, Van-İran sınır hattındaki 295 kilometre duvarın 2023'te bitirileceğini söyledi.

Haberler 26.04.2022 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, beraberinde yardmcs Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ile Vana geldi. Ferit Melen Havalimannda Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, Jandarma Asayi Kolordo Komutan Tümgeneral Hüseyin Kurtolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Hüseyin Bekmez ve l Emniyet Müdürü Atanur Aydn tarafndan karlanan Bakan Soylu, daha sonra helikopterle Vann ran snr hattndaki çaldran ilçesine geçti. Snr hattnda bulunan 3 hudut karakolunu havadan inceleyen Bakan Soylunun bulunduu helikopter Uzunyol Hadut Karakoluna ini yapt.

SINIR HATTINDAK 26 MAYIN BÖLGES TEMZLEND

Kara yolu ile snr duvarnn örüldüü snr hattnda incelemelerde bulunan Bakan Soylu burda açklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 3,5 yl akn süredir dou ve güney snrnda güvenlik duvar çalmalarnn yürütüldüünü belirterek, öyle konutu:

Bugüne kadar Ar, Idr snrlar ve onun da hemen üstünde Ermenistan snr olarak nitelendireceimiz snrlarda gerek duvar gerek aydnlatma ve çit çalmas yaplmtr. Bir siyasi partinin 14. katndan Türkiyede snrlar iyi tutulmuyor, snr namustur diyerek burada yaplanlar görmezden gelmek vicdana da, insanla da fedai can ederek buralarda mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize bühtan ve iftiradr. Bunu böyle söyleyerek ardndan bunu ehirlerin bilbordlarnda, üst geçitlerde pankartlama çalmas yaparak, devletini milletinin gözünde aciz durumu düürmeye çalmak son derece insanoluna yakmayacak davrantr. Van-ran snrnda yaklak bir ay önce 5-6 metre karn altnda kalan ve her türlü çalmann neredeyse imkansz hala geldii bir alanda güvenlik duvar ina edildi.

u ana kadar 26 mayn tarlas temizlendi. Bugüne kadar özellikle Ar, Idr snr ve içine bulunduumuz çaldran sektörü dahil, 191 kilometre duvar yaplmtr. 837 kilometre duvar da Suriye snrnda gerçekletirilmitir. Toplam 1028 kilometre duvar u ana kadar yaplmtr. Bir duvarn yaplmas için neler lazm. Bunu yine CHPnin 14. katndan anlayabilmek isteyenlere ifade etmek istiyorum. u anda u sektörde 26 mayn tarlas temizlenmektedir. Mayn tarlasn temizleyenler jandarmann mayn bölüüdür bunu akredite edenler de Milli Savunma Bakanlnn MAFAM adl bu konudaki birliidir. Ondan sonra burada güvenlik yolu açlr. Bu yaplrken burada güvenlik önlemi alnr. çünkü kar taraftan ve terör örgütünün her noktadan taciz edebilme kabiliyetine kar burada snr birliklerimiz ayn zamanda Polis Özel Harekat (PÖH) ve jandarmamz snr güvenlik yollarn rahatlkla yaplabilmesi için burada tedbir alrlar.

Ana Sayfaya Git