Bakan Varank: Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye bugün bu mücadeleyi eğer Suriye'de vermezse, yarın sınırlarımızın içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasın diye söylüyorum; Bodrum'un güvenliği İdlib'den başlar. Çankaya'nın güvenliği Afrin'den başlar. O yüzden 'Suriye'de ne işimiz var' diyenlere aldanmayın" dedi.

Haberler 09.03.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Varank, AK Parti Etimesgut 7nci Olaan Kongresine katld. Burada konuan Bakan Varank, 18 yldr, 7 bölgede, 81 ilin tamamnda siyaset yapabilen, milletin gönlüne girebilen yegne parti olduklarn söyledi. Türkiyenin içinde bulunduu bu zor dönemlerde muhalefet partilerinden milli bir duru göremediklerini söyleyen Bakan Varank, Destek olmak bir yana, köstek olmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Erdoan düsün, AK Parti gitsin de; biz naslsa bir orta yol buluruz diyorlar. Türkiyeye tuzak kuranlarla ayn dili, ayn argümanlar kullanyorlar. Dardan yapamadklarn anlaynca, bu sefer içeriden baka operasyonlar balatyorlar dedi.

YAZIKLAR OLSUN

Bakan Varank, CHPli çanakkale Belediye Bakan Ülgür Gökhann, Bahar Kalkan Harekat kapsamnda Mehmetçii terör destekçisi olarak suçladn öne sürerek, öyle konutu:

Rusya ve Esed Suriyede terör örgütlerine kar mücadele ettii için bizi de vuruyorlar dedi. Sen Lazkiyenin mi belediye bakansn? çanakkalenin mi? u hadsizlie, u alçakla bakar msnz? Bizim orada canmz yanm, evlatlarmz ehit dümü, gazilerimiz olmu ama bu utanmaz çkacak diyecek ki, Türk askeri teröristlerle birlikteydi. Genel bakan çkacak diyecek ki, Bizim orada ne iimiz var Sonra da ayrtrc, kutuplatrc olan AK Parti, Tayyip Erdoan olacak öyle mi? Yazklar olsun.

BU MÜCADELE VERLMEZSE BÜYÜK BEDELLER ÖDENR

Cumhuriyet tarihinin en büyük mücadelelerinden birinin, Suriyede ne iimiz var? denilerek küçültmeye çalldn belirten Bakan Varank, Türkiye bugün bu mücadeleyi eer Suriyede vermezse, yarn snrlarmzn içinde çok daha büyük bedeller ödeyerek verecek. Birileri daha iyi anlasn diye söylüyorum; Bodrumun güvenlii dlibden balar. çankayann güvenlii Afrinden balar. O yüzden Suriyede ne iimiz var diyenlere aldanmayn. Biz sahada Türkiyenin caydrcln güçlendirmeye devam edeceiz diye konutu.

TÜRKYE TEKNOLOJDE ÜSTÜN KABLYETLERE SAHP

Bahar Kalkan Harekt kapsamnda, Türkiyenin caydrcln ve SHAlarn sahada neler yapabildiini tüm dünyann izledii kaydeden Bakan Varank, unlar kaydetti:

Ancak unu belirtmek istiyorum. Türkiyenin kabiliyetleri bunun çok daha üstündedir. nsansz hava araçlarndan akll mühimmatlara, elektronik harp teknolojilerine kadar birçok alanda Türkiye üstün kabiliyetlere sahip. Bunlar daha da gelitirmeye devam ediyor. Tabi bu ürünlerin gelitirilmesinden daha da önemli olan, bunlarn egüdüm içerisinde silahl kuvvetlerimizin harektlarnda etkin ekilde kullanlabilmesidir. Cumhurbakanl hükümet sisteminin getirdii pratiklik ve koordinasyon kabiliyetlerinin etkisiyle Bahar Kalkan Harektnda alanda sonuç odakl topyekn bir gayret gösterdik. Bundan sonra da bu e güdümü çok daha güçlü hale getirmek için çalmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git