Bakan Varank tepki gösterdi! 'Gezi'nin müsebbibi Abdullah Gül'dür'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili, "Gurur duydum" açıklamasına tepki gösterdi. Varank, "Abdullah Bey'in gurur duyduğu hadiselerin aslında müsebbibi biraz da kendisidir. Çünkü kendisinin ısrarı ile CHP o meydana girdi ve o meydan 2 ay boyunca işgal edildi. Ben şimdi o zamanları düşündüğümde 'acaba bir danışıklı dövüş var mıydı?' diye de kendi kendime soruyorum" ifadelerini kullandı.

Haberler 14.03.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, 11inci Cumhurbakan Abdullah Gülün, Gezi Park eyleminden demokrasimizin ulat noktay ortaya koymas açsndan gurur duydum sözlerini deerlendirdi.

Varank, Gezi Park olaylarnda Babakanlk Bamüaviri olarak Babakan Recep Tayyip Erdoan ile birlikte çaltn hatrlatarak, Gezi olaylar baladnda biz bu olaylarn nereye gidecei ile ilgili öngörüleri çok önceden yapmtk. Gezi hadiselerini kahramanlkla tanmlayanlar var. Bunlardan gurur duyanlar var; ama Gezi hadiseleri aslnda, ekonomik verilerin tarihinin en iyi olduu zamanlarda, yani enflasyon ve faiz oranlarnn en düük olduu zamanlarda Türkiyeye kar kurulan bir tuzakt. Birileri birkaç aacn arkasna saklanarak, Türkiyede vandallkla özellikle Türkiyenin ekonomisine yönelik bir faaliyet balatmt. Biz hadiselerin nereye gideceini bilerek tedbirlerimizi alyorduk dedi.

BUNLAR GURUR DUYULACAK EYLER DEL

Dönemin Cumhurbakan Abdullah Gülün, Gezi olaylar ile geçtiimiz günlerde söyledii sözlerini hatrlatan Varank, Geçenlerde bir açklamas oldu; dedi ki bizim gurur duyduumuz hadiselerdir. Ben o zamanlar hatrlyorum. Sokaklardaki vandall hatrlyorum. Türkiyenin ekonomisine nasl sabotaj yapldn, uluslararas kanallarda ekonomiyi durdurursak Türkiye durur dendiini çok iyi hatrlyorum. Bunlarn hiçbiri gurur duyulacak eyler deil. Taksim Meydannn terör örgütlerinin panayr alan haline geldiini, 2 ay kadar oray nasl igal ettiklerini ben çok iyi hatrlyorum. Bunlar asla gurur duyulacak hadiseler deildi, bunlar Türkiyenin geleceine kastla yaplan hareketlerdi diye konutu.

Ana Sayfaya Git