Bana, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Halep kentindeki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed ve ailesiyle görüştü.

Haberler 22.12.2016 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde arladklar Bana Alabedin annesi Fatemah Alabed, babas Ghassan Alabed ve iki kardeinden Halepte yaadklar zorlu süreci dinledi.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun da katld görümede, Bana Alabed, Cumhurbakan Erdoan ile ilk karlamasnda ailesine yardm ettii için teekkürlerini iletti.

Halep çocuklar adna selam getirdiini ifade eden Bana Alabede, Erdoan da Ve aleyküm selam karln verdi.

Erdoan, ailesine Banann isminin anlamn sordu. Ailesi, Banann özel bir aaç anlamna geldiini belirtti.

- Bana: Sokaa çkmaya bile korkuyorduk

Bana Alabed, Halep çocuklarna desteinden dolay Cumhurbakan Erdoana teekkür ederek, unlar söyledi:

Sizi çok seviyoruz. Bizi Halepten çkarttnz. Orada çok büyük skntlar, aclar çektik. Evimiz bombardmana urad, bamza ykld. Otobüste de çok büyük sknt yaadk, gdasz kaldk, aç kaldk. Her ey için çok teekkür ediyoruz.

Halepteki sava nedeniyle yaadklar zorlu süreci anlatan Bana Alabed, Her gün bombardman devam ediyordu, sokaa çkmaya bile korkuyorduk. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Bana Alabed ve kardelerine oyuncak hediye etti.

- Erdoan, Banann Tweetn paylat

Bana, Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoan ile bir araya geldikten sonra, Halepteki çocuklarn yaadklar dram paylat Twitter hesabndan da ngilizce bir Tweet att.

Bana, Tweetnda Erdoan ile tantm için çok mutlu oldum. ifadesini kulland. Daha sonra Cumhurbakan Erdoan da Banann Tweetn retweet yapt.

Öte yandan Cumhurbakan Erdoan, resmi Twitter hesabndan hem ngilizce hem de Türkçe olarak yapt paylamda, Halepli kzmz @AlabedBana ve ailesi Külliyeyi ziyaret ederek, bizleri mutlu etti. Türkiye her zaman Suriyeli kardelerinin yannda olacak. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git