Barzani ziyareti!

CHP heyeti Erbil'de IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

Haberler 07.09.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Ouz Kaan Salc bakanlndaki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakan Neçirvan Barzani ile Erbilde bir araya geldi.

IKBY Bakanlk ofisinden yaplan açklamada, Barzaninin Erbildeki konutunda Salc bakanlndaki CHP heyetiyle basna kapal bir görüme gerçekletirdii ifade edildi.

Açklamada, heyetin Barzaniye IKBYye yaptklar ziyaretin hedefinden söz ettii, bölgedeki sorun ve karmakln çözümünün halklar ve oluumlar arasndaki diyalogla mümkün olabileceine vurgu yapt aktarld.

Bu çerçevede CHPnin uzun vadeli bir vizyon ortaya koyarak bunu uygulamaya baladn aktaran heyetin, IKBY ve dier oluumlarn yan sra bölgedeki halklarn çkarlar esas üzerinde iyi ilikiler ina edip gelitirmeyi temenni ettii kaydedildi.

Ayrca, heyetin bölgenin istikrar ve sorunlarn çözümü için birlikte çalma arzusunu dile getirerek bu hususta IKBYnin rolü ve konumunu vurgulad ifade edildi.

SORUNLARIN çÖZÜMÜ

Öte yandan IKBY Bakan Barzani de bölgedeki sorunlarn çözümünde, birbirini kabul etme ve inkarn ortadan kaldrlmas prensibine bavurulmasnn önemine deindi.

Barzaninin, söz konusu ziyareti de CHPnin yeni siyaseti olarak yorumlad ifade edildi.

Açklamada IKBY Bakannn ayrca en zor zamanlarnda kendilerine verilen yardmlar dolaysyla Türkiyeye bir kez daha teekkür ettii belirtildi.

Erbile dün ulaan Salc bakanlndaki CHP heyeti, IKBY Babakan Mesrur Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi Bakan Mesut Barzani ile de bir araya gelmiti.

Heyetin Erbildeki temaslarnn ardndan Kerkükte Irak Türkmen Cephesini ziyaret etmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git