Barzani'yle görüştüler!

Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlığındaki heyet, Kürdistan Bölgesi eski Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Haberler 08.04.2018 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Pervin Buldan, milletvekilleri Osman baydemir, Feleknas Uca, mam Taçer ve Dilek Öcalandan oluan HDP heyeti, Irak Kürdistannda çalmalarna balad. Heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Bakan ve KDP Bakan Mesut Barzaniyi ziyaret etti.

Irak Kürdistan bölgesine geçtikten sonra basna açklama yapan HDP Diyarbakr Milletvekili Osman Baydemir, Irak Kürdistanndaki temaslarnn önemine vurgu yaparken 2016da dönemin HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ile yaptklar görümelere de dikkat çekti. HDP 3. Olaan Kongresinden sonra ilk kez bölgeye geldiklerini belirten Baydemir, unlar söyledi:

KONGRE ÖNCES TEMASLAR

Bu gezimiz ve yapacamz görümeler bizim için önemlidir. 2016da da gelmitik ve çokça görüme yapmtk. O dönem konutuumuz korkularmzn tümüne ne yazk ki önlem alamadk ve birçou gerçekleti. Frsatlar deerlendiremedik. Bugün de önümüzdeki tehlikeler nelerdir, sorunlarmz nelerdir, konualm ve etkili önlemler alalm istiyoruz. Biz siyasetçilerin sorumluluu bu anlamda önemlidir.

BARZANYE ZYARET YAPILDI

HDP heyeti Erbilde IKBY eski Bakan Mesut Barzaniyi ziyaret etti. HDP heyeti, KDP Genel Bakanl görevini sürdüren Mesut Barzani ile yaklak 1.5 saat görütü. HDP Genel Merkezinden yaplan açklamada, görümede, yaanan son siyasal gelimelerin ele alnd ifade edildi. Heyetin daha sonra IKBY Babakan Neçirvan Barzani ve çeitli siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya geldi.

SÜLEYMANYEYE TEMASLARI

HDP heyetinin Erbilde yapaca görümelerin akabinde bugün akam saatlerinde Süleymaniye kentine geçmesi bekleniyor. Süleymaniyede Kürdistan Yurtseverler Birlii ve Goran Hareketi bata olmak üzere farkl siyasi parti ve sivil toplum kurumlar ile bir araya gelecek olan HDP heyetinin gündeminde, bölgesel gelimelerin Kürtlere etkilerinin yan sra Kürtlerin ortak tutum alabilmesi için atlacak admlar da var.

Ana Sayfaya Git