Başbakan Binali Yıldırım: Biz Türkiye'nin aydınlık sabahıyız

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 16 Nisan halk oylaması öncesi Ardahan'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Biz Türkiye'nin dünü, bugünü, yarınıyız. Biz Türkiye'nin aydınlık sabahıyız. Biz Türkiye'nin sevinciyiz, hüznüyüz, heyacanıyız" dedi.

Haberler 16.03.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik ile birlikte Ardahana gelen Babakan Binali Yldrm, PTT Kavanda toplanan halka hitap etti. Binali Yldrm, Bu k gününde yaz gibi bir günde tarih yazmaya hazr msnz? 16 Nisan cokusunu bugünden yaamaya var msnz? 16 Nisanda çifte bahar karlamak için hazr myz? Bu topraklarn bereketine bereket katmak için hazr msnz? Ekmeimizi, iimizi, amz daha da büyütmek için var myz? O zaman söz de sizin, karar da sizin. Kararmz evet, kararmz evet, Allah sizden raz olsun diye konutu.

LAF ÜSTÜNE LAF KOYMADIK, TA ÜSTÜNE TA KOYDUK

Ardahann eski yllarda ihmal edildiini savunan Babakan Binali Yldrm, bugün Damaldaki Destegül ile Ankaradaki Oktayn ayn bilgiye ulatklarn belirtti. Yldrm, Sigorta hastanesi deyince Kemal Klçdarolunu hatrlyorsunuz. ehir hastanesi deyince Recep Tayyip Erdoan hatrlyorsunuz. te fark bu. ehirlerimizi vatandan ihtiyacn karlayacak tesislerle, yatrmlarla adeta yeni batan yapyoruz. Bunlar millet olarak elele verdiimiz de neyi baaracamz çok açk gösteriyor. unu unutmayn biz hizmet üretiriz, eser üretiriz, ehirlerimiz, köylerimizi imar ederiz. Derdin devas biziz. Ama birileri de sadece laf üretir, dedikodu üretir, yalan yanl bilgilerle kafalar ütüler. Hiç bir zaman laf üstüne laf koyan olmadk, ta üstüne ta koyan iktidar olduk dedi.

YILDIRIM: LEYLEN ÖMRÜ LAK LAK LE GEçER

Ardahann yapmaya niyetin yoksa mzkçlk için her eyi yapabilirsin sözünü örnek gösteren Binali Yldrm, muhalefetin Ardahanda gösterecekleri bir dikili aac ve hizmeti olmadn bildirdi. Muhalefetin hizmeti engellemek için ellerinden geleni yaptklarn ifade eden Yldrm, Austosta suya girseler balta kesmez buz olur özdeyiini hatrlatt. Her iktidar olduklarnda Türkiyenin muhakkak bir ekonomik kriz yaadn öne süren Yldrm, Türkiyenin benzin, ya, gaz ya kuyruklarn bunlarn zamannda gördüünü anlatt. Hayrdan hayr gelmeyeceini, evette bereket olduunu savunan Yldrm, konumasnn ortasnda çalmaya balayan seçim arksna elik etti. Yldrm, konumasnda unlar söyledi:

Hayr, diyerek teröre, kutuplamaya zemin hazrlyorlar. Vakti zamannda memleketi yönetemeyenler, imdi Türkiyenin gelecei hakknda ahkam kesiyorlar. Bunlar bir belediyeye sahip çkamadlar. Ülkenin geleciine mi sahip çkacaklar? 16 Nisanda bu hayrclar korusuna dersini verecek Ardahanl hemehrim. Leylein ömrü laklakla geçer. Milletimi 16 Nisanda yetkiyi ele alacak sanda gidecek, sandklar evet, evet, evet diye dolduracak. Evet oylaryla Türkiye ahlanacak. Buna ne içerdeki hayrclar engel olabilecek ne de dardaki onlarn yandalar engel olabileceklerdir. Avrupada baz ülkeler hayrc ekibiyle ayn arky söylüyor, ayn dili konuuyor. Almanya, Hollanda yöneticilerini buradan knyoruz. Aslnda Almanyada, Hollandada yaayan milyonlarca kardeimiz yllardan beri o ülkelerin ekonomilerine katk salyor. Onlarn refahna katk salyor. Esasnda Almanya olsun, Hollanda olsun nüfusun büyük kesimi Türkiyeye kar düman deil. Türkiyenin dostu ama yöneticileri seçimde fazla oy almak için oturuyorlar, yatyorlar, kalkyorlar Türkiye. Türkiye olmaynca ileri rast gitmiyor. Ya bu Türkiye ne kadar büyük bir memleket. Avrupann siyaseti artk Türkiyeden besleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yolculuumuzdan döndüremezler. Türkiyenin istikamatini Ardahan belirler. Bu millet oynanmak isteyen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Bunun cevab 16 Nisanda Türkiye evetle Avrupay inletecek.

ARDAHANI DOU KARADENZE BALAYAN TÜNELLER

Ardahan ile Gürcistana açlan Türkgözü Snr Kaps arasnda bulunan Ilgar Dana 10 kilometreyi bulan Ilgar Tünelini yaptklarna iaret eden Yldrm, Ardahan Artvine 12 kilometre uzunluundaki Sahara tüneliyle balayacaklarn belirtti. Tünel sayesinde Ardahandan Savata 1,5 saatte deil, 20 dakikada gidilebileceini aktaran Yldrm, tünellerle Ardahan Dou Karadenize balayacaklarn bildirdi. Ayrca Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesine Ardahan da dahil edeceklerini ifade eden Yldrm, sözlerini öyle tamamlad:

16 Nisan ülkemiz için önemli bir dönüüm. Geleceimiz için tertemiz bir sayfa ve aydnlk yarnlarn balagc olacak. Türkiyenin dünyaya sarlatrlmasna, içine kapanmasna asla izin vermeyeceiz. Gençlerimizin önüne yeni imkanlar koyacaz. Türkiyenin vaktini insanmzn vaktini boa tüketen terör belasn da memleketimizin gündeminden düüreceiz. Milet olarak mutlu ve kalknm Türkiye için birlikte çalacaz. Birlik, beraberlik içinde tek yürek halinde yürümeye devam edeceiz. Bütün hayalleri tek tek gerçee dönütüreceiz. Nasl Marmaray, Avrasyay, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptksa hzl trenler, bölünmü yollar, dünyann en büyük hava limanlar, ehir hastanelerini yapp miletimizin emrine verdiysek. Gelecekte de sizin hayallerinizi gerçee dönütürecek bir sistemi 16 Nisanda inallah sizin önünüze getiriyoruz. Biz Türkiyenin dünü, bugünü, yarnyz. Biz Türkiyenin aydnlk sabahyz. Biz Türkiyenin sevinciyiz, hüznüyüz, heyacanyz. Biz Türkiyenin çiftçisi, emeklisi, esnaf, içisiyiz. stikrar sürsün Türkiye büyüsün diyor muyuz? Güçlü Türkiye güçlü Ardahan için hazr myz? Yeni dönemde Türkiyeyi tutabilene ak olsun. Türkiyenin yolu açk olsun.

Ana Sayfaya Git