Başbakan Yıldırım: Adı ne olursa olsun terörün hesabını göreceğiz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Erzincan'da yaptığı konuşmada, "FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD veya YPG adı ne olursa olsun, hepsinin hesabını göreceğiz. Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceğiz" dedi.

Haberler 04.11.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erzincan Üniversitesinin 2017-2018 Akademik Ylnn açl programna katlmak üzere bugün saat 11.20da uçakla memleketine gelen Babakan Binali Yldrma ei Semiha Yldrm, Babakan Yardmcs Fikri Ik, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak da elik etti. Havaliman terminalinde toplanan kalabala seslenen Yldrm, konumasna, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamlarn getirdiini söyleyerek balad. Dün Hakkaride, bugün de Diyarbakrdaki saldrda ehit olan güvenlik güçlerine rahmet dileyen Yldrm, unlar söyledi:

Dün alçak terör örgütü, emdinlide bölüümüze saldrd. 8 vatan evlad bölücü terör örgütünün saldrsnda ehit dütü. Bugün Diyarbakrda yine operasyon srasnda 1 polisimiz ehit oldu. Allah ehitlerimize rahmet eylesin. Milletimizin ba sa olsun. Yiitlerin diyar Erzincandan bir kez daha ifade ediyorum; FETÖ, PKK, DEA, PYD veya YPG adlar ne olursa olsun, terör örgütlerinin hepsinin hesabn göreceiz. Türkiyeyi teröre teslim etmeyeceiz. çanakkalede 7 düveli durduran, istiklal mücadelesinde yaln klç savaan bu millet, 15 Temmuzda tanklar, uçaklar, toplar imanyla durdurdu. Vatan akyla 15 Temmuz gecesi Erzincan bata olmak üzere 80 milyon vatan evlad destan yazd. O hainler iyi bilsin ki bu vatann bir kar topran, bir tek çakl tan dahi koparamazsnz. Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez, Türkiye bölünmez, bu millet yenilmez.

TÜRK OTOMOBLLER YOLLARDA GDECEK

15 yldr Türkiyeyi muasr medeniyetler seviyesine çkarmak için canla bala çaltklarn ifade eden Babakan Binali Yldrm, hzl tren hayalinin gerçee dönütüünü söyledi. Türkiyenin kendi tankn, uçan, silahl silahsz hava aracn yapar hale geldiini anlatan Yldrm, artk yerli otomobilin yapmna da karar verildiini kaydetti. Yldrm, Yllardr kriz tellall yapanlar, biz yapamayz, edemeyiz diye konuanlar artk hiçbir mazeret bulamayacak. Yerli otomobil Türk mühendisinin, Türk içisinin, Türk teknisyeninin akl ve aln teriyle inallah üretilecek. AK Parti 15 yldan beri 20 bin kilometre yeni bölünmü yol yapt. te yerli otomobillerimizde inallah yakn zamanda bu güzel yollarda gidecek ve bu yollar taçlandracak. Milletimize hayrl uurlu olsun diye konutu.

ERZNCANA YATIRIMLARI ANLATTI

Konumasnda 15 yllk iktidarlar döneminde Erzincana 9 milyar liralk yatrm yaptklarn da vurgulayan Babakan Yldrm, Türkiyenin en modern havalimann Erzincana ina ettiklerini söyledi. 226 bin nüfusa sahip olan Erzincana uçakla 306 bin vatandan seyahat ettiini ifade eden Yldrm, gelecek yl Kemah, liç ve Kemaliyeyi doalgazla buluturacaklarn belirtti. 600 yatakl ehir hastanesi de ina edileceini söyleyen Yldrm, Erzincan kalkndrmak için daha çok çalacaklarn söyledi. Cumhurbakan Erdoann da katld törenle geçen günlerde açlan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin Erzincana da ulaacan vurgulayan Yldrm, Artk Erzincan yükün, seyahatin, yolculuun bulutuu merkez haline geliyor dedi.

Babakan Binali Yldrmn cuma namazn klaca Terzibaba Camii yaknnda bulunan TOBB Binali Yldrm Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri karlama hazrl yapt.

Güzerghta bekleyen örenciler, karlama provasn birkaç kez tekrarlad. Yldrm, karlama hazrl yapan örencilerin yanndan geçerken otobüsten inerek yanlarna gitti. Bir süre örencilerle sohbet eden Yldrm, cuma namazn klmak üzere Terzibaba Camiine geçti. Ve burada cuma namazn kld.

Ana Sayfaya Git