Başbakan Yıldırım: Bunların aklı, fikri; yıkmak, bozmak

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Muharrem İnce, 'Ben TİKA'yı kapatacağım' diyor. TİKA, FETÖ'nün en fazla nefret ettiği kuruluştur. Bunların aklı, fikri; yıkmak, bozmak. Önce bir iş yapın, 'Eserimiz var' deyin. Var olanları yıkmak, kolaydır. Yapmaya talip olun" dedi.

Haberler 02.06.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Babakan Yardmcs Mehmet imek ve AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalkla birlikte geldii Elazda, 15 Temmuz Demokrasi Meydannda düzenlenen mitinge katld. Babakan Yldrm, alanda kurulan platforma, olu AK Partiden Elaz 3üncü sra milletvekili aday gösterilen, çileri ve Adalet eski Bakan Mehmet Aar ile birlikte çkt. Selamlama sonras Ramazan ayn kutlayarak, konumasna balayan Yldrm, Ben biraz Elazlym biraz da hemehrinizim hanmdan dolay. Semiha Hanm en güzel yllarn bu ehirde, öretmen okulunda, sizlerin aranzda geçirdi. Onun için Elaza gelii, gidii, aray uzatrsak hanm bize frça çekiyor; Kalk gidelim diyor. Gene buradayz. Elaz kararn vermi mi? Durmak yok yola devam. Allah sizden raz olsun. Gakkolar iini bitirmi ama ne diyoruz? 5te 5 yapyor muyuz Elaz? Vakit Elaz vaktidir, vakit Türkiye vaktidir dedi.

Babakan Yldrm, cumhurbakan ve milletvekili genel seçimine 22 gün kaldn hatrlatan Yldrm, Türkiyenin 100üncü ylnn destann yazmaya hazr m Elaz? Yeni bir rekora imza atacak m Elaz? Elaz, her zaman bizim yanmzda oldu. 2014 cumhurbakan seçiminde yüzde 70 dedi, Recep Tayyip Erdoan seçti. 16 Nisan halk oylamasnda yüzde 70 yetmez dedi ve yüzde 72ye çkardnz. Yine Evet dediniz. imdi hedef, yüzde 75in üzeri, tamam m? diye konutu.

HEPS SÖZ BRL YAPMI, ESKYE DÖNECEZ, DYOR

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nce ile Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yönelik eletirilerde bulunan Babakan Yldrm, unlar söyledi:

Adaylar çkt meydana. Yalan, dolan her ey var. imdi diyor ki CHP aday Muharrem Bey, Ben ibana gelirsem yerli araba yapmn durduracam, Kanal stanbul projesini iptal edeceim. Kardeim, daha ne vaatler ne vaatler. Bakn ölçüyü, ayar kaçrdlar. Neredeyse Sa elinize günei, sol elinize de ay vereceim diyecekler. Genel bakanlar ne diyor peki? Kemal bey; Biz bu seçimi kazanrsak tekrar cumhurbakanl sistemini iptal edeceiz, eski sisteme döneceiz. Peki eski sistemde ne var? Babakanlk var, parlamenter sistem var. Cumhurbakan eski sistemde sembolik, hiçbir yetkisi yok. Peki senin yetkin olmad halde bu sözleri, bu vaatleri nasl veriyorsun? Elazl gakkolar sormaz m? Hepsi söz birlii yapmlar, Biz eskiye döneceiz diyorlar. 16 Nisan belli ki bunlara ar gelmi. Halk oylamasn halen hazmedemediniz, ite 24 Haziran. Bir ders daha verelim mi Elaz? 15 Temmuz olaylar srasnda 251 kii ehit oldu, 2 bin 193 kii de yaraland. Peki size soruyorum; bu FETÖnun bu kadar yaptndan sonra 15 Temmuzu yaamadk m? 251 kardeimizi ehit etmediler mi? 2 bin 193 vatandamz yaralamadlar m, gazi olmadlar m? O gece alçaklar, bayramz indirmeye çaltlar. Demokrasimizi ykmaya, ülkemizi mahvetmeye çaltlar. Ama bir yiit çkt Recep Tayyip Erdoan, Binali Yldrm ve arkadalar çkt dedi ki Ey ahali inin meydana. Meydana inip, alçaklara dersini verdiniz mi? Bayraklar inmedi, ezanlar dinmedi. Alçaklar da derslerini ald.

BUNLARIN AKLI, FKR YIKMAK

Muharrem nceye eletirisini sürdüren Babakan Yldrm, Muharrem nce, Ben TKAy kapatacam diyor. TKA, FETÖnün en fazla nefret ettii kurulutur. TKA ne yapyor? Saraybosnada Srplarn ykt köprüleri yapyor. Afrikallara su götürüyor. Türkiyenin tarihine sahip çkyor. Peki senin tarihine, geçmiine hiç mi saygn yok? TKA gibi 25 ülkede bizi temsil edip, bayramz dalgalandran garip gurebaya yardm eden, ülkenin tantmn yapan bu kuruluu kapatmaya m karar verdin? Hiç merak etme, Elaz müsaade etmez. Birisi de çkm diyor ki Ya hzl tren Sivasa iyi olmad. Hzl tren gelirse Sivasta göç olur diyor. 1 asr öncede kalm. Millet gider Mersine, bunlar gider tersine. Baka bir ey yok. Bakyorsunuz hep geriyi iaret ediyor, hiç ileriyi iaret eden yok; ama biz daima ileriyi iaret ediyoruz. Kutlu yürüyüe devam m? Bunlarn akl, fikri ykmak, bozmak. Önce bir i yapn, Eserimiz var deyin. Var olanlar ykmak kolaydr. Yapmaya talip olun; ama bunlarn o tarakta bezi yok diye konutu.

24 HAZRAN MLAT OLACAK

Hamasetle bo laflarla kimsenin, milletin karsna çkmamas gerektiini kaydeden Yldrm, Yeni sistemde laf üstüne laf yok. Ta üstüne ta koyanlarla yola devam. Hamasetle bo lafla muhalefet edebiyatyla hiç kimse bu milletin karsna çkmasn. 24 Haziran; güçlü demokrasi, yüzü millete dönük siyasetin milad olacak. Elaz, 24 Haziranda milletin mirasna göz diken bu miras yedicilere Osmanl tokad vurmaya hazr msnz? dedi.

Yldrm, ayrca Elazda yaptklar yatrmlar anlatarak, tarihi Harput Kalesinin UNESCO Kültür Miras Listesine girdiini söyledi. Yldrm, 21 Haziranda Elazda stadyumun temelini atyoruz. Stadyum üzerinden siyaset yapanlar, yalan üretenlere kötü haberim var. 21 Haziranda ilk kazmay vuruyoruz. Hayrl, uurlu olsun diye konutu.

Babakan Yldrm ve beraberindekiler, miting sonras yürüyerek, yakndaki Elaz Valiliine geçti.

Ana Sayfaya Git