Başbakan Yıldırım: Cumhuriyetin kurucularına dil uzatmak, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden toplumsal kaos oluşturma çabaları görmekteyiz. Cumhuriyetin kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir.

Haberler 17.05.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, AK Partinin TBMMde gerçekletirilen grup toplantsnda, genel bakan olarak son kez hitap etti. Anneler Gününden bir gün önce meydana gelen ve 24 kiinin hayatn kaybettii Muladaki trafik kazasnn soruturulduunu belirten Yldrm, Kazann sebebi ortaya çkarlacak. Ksa bir süre içerisinde kamuoyuna duyurulacaktr diye konutu.

BU DAVRANI çNDE BULUNANLARI KINIYORUM

Denizli Cumhuriyet Basavcs Mustafa Alperin trafik kazasnda hayatn kaybetmesine deinen Babakan Yldrm, Basavc Alpere rahmet dileyerek, Yaanan olaylar karsnda ülkemizin, milletimizin birliine ve beraberliine gölge düürmeye çalan mihraklar da maalesef oldu. Buradan, bu davran içerisinde bulunanlar knyorum. ehit düen savcnn arkasndan ailesinin, sevenlerinin ve kamuoyunun acs bu denli tazeyken, yakksz ifade kullananlarla ilgili yarg merci mutlaka gereini yapacak dedi.

ATATÜRKE HAKARET TEPKS: CUMHURYETN KURUCULARINA DL UZATMAK, Hç KMSENN HADD VE HAKKI DEL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadalar üzerinden toplumsal kaos oluturma çabalar olduunu belirten Babakan Yldrm, Atatürke hakaret tartmalarna ilikin unlar söyledi: Bir yandan yazl sözlü medya içinde körüklenmeye çalan manasz tartmalara öte yandan kahramanlarmza, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadalar üzerinden bir toplumsal kaos oluturma çabalar görmekteyiz. Cuma günü 19 Mays 1919 Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram. Bu, üphesiz önemli bir gündür. Bu kutlu yolculuun sonu bamsz Türkiye Cumhuriyeti olmutur. Cumhuriyetin kurucularna öyle veya böyle dil uzatmak hiç kimsenin haddi ve hakk deildir. Türkiye, bu ksr tartmalarla toplumun kardelik hukukuna kast eden bu yersiz tartmalarla kaybedecek bir dakika bile vakti yoktur. Önümüzde önemli meseleler var. Bu ülkeyi seven herkesin yazarndan çizerinden siyasetçisine yarg mensubuna içisinden memuruna esnafna toplumun bütün paydalarnn gelecek Türkiye vizyonuna katk salamas gerekir

SAVUNMA BAKANININ MECBURYET OLDUUNU FADE ETMES ÖNEML

ABD Savunma Bakan James Mattisle Londrada, YPG ve DEA ile mücadeleye ilikin kapsaml bir görüme yaptn dile getiren Yldrm, Ad ne olursa olsun, ister PKK olsun ister YPG olsun ister PYD ister DEA olsun, bunlarn hepsi terör örgütüdür. Bunlar birer ölüm makinasdr. Snrlarmzn öte yannda her türlü terör yaplanmas hakkndaki hassasiyetimizi bir kez daha Sayn Cumhurbakanmzn ziyareti öncesi dorudan anlatma frsat bulduk. Savunma Bakannn bu konuda, bunun bir mecburiyet olduunu, bir seçim olmadn ifade etmesi önemlidir. Ancak sebep ne olursa olsun bir terör örgütüyle dostumuz ve NATOdaki müttefikimiz ABDnin bir baka terör örgütünü yok etmek için i birlii yapmas kabul edilebilir bir ey deildir. Bunu açk ve net bir ekilde kendisine ifade ettim. Eer hala burada; Türkiyenin hassasiyetleri, Türkiyenin güvenliini ilgilendiren konularda gerekli teminatlar verilmezse yapacamz ey, çok açk ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin. ster hudutlarmzn dnda ister hudutlarmzn içerisinde. Bu terörün kökünü kazmaya kararlyz. Gereini yaparz diye konutu.

ALMANYAYA SIINMA ZN TEPKS: LKLERMZ TEKRAR GEREN BR GELME OLDU

Darbe giriiminde yer alan askerlere iltica hakk verilmesiyle Türkiye ile Almanya ilikilerinin tekrar gerildiini vurgulayan Yldrm, Almanyada geçtiimiz hafta 15 Temmuz darbe giriimine dahli bulunan ve yurt dna kaçan veya yurt dnda olan askerlere snma izni vermesi, iltica hakk vermesi ilikilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelime olmutur. Almanya, artk bir eye karar verme durumundadr. Eer Türkiye ile ilikilerini gelitirmek istiyorsa Türkiye ile tarihten gelen dostluk balarn daha da kuvvetlendirmek istiyorsa o zaman yönünü bölücülere, FETÖcülere deil; Türkiye Cumhuriyetine dönmek zorundadr dedi.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILMA ORANLARININ NEREDEYSE SIFIRA NDN ÖRENYORUZ

Bölücü terör örgütünün ehir yaplanmalarnn ortadan kaldrlmas için operasyonlarn devam ettiini söyleyen Yldrm, öyle devam etti: Bunun yan sra bölge insanyla gelitirdiimiz kardelik köprülerine her gün bir yenisini daha ekliyoruz. Bölücü terör örgütü günden güne eriyor ve hatta insan kayna bulmakta büyük güçlük geçiyor. Son aylarda, telsiz konumalarndan bölücü terör örgütüne katlma oranlarnn neredeyse sfra indiini öreniyoruz. Öte yandan FETÖ ile mücadeleye taviz vermeden rehavete dümeden devam ediyoruz. Devletin ve milletin içine habis bir ur gibi yerleen bu terör örgütünü hukuk içerisinde temizliyor, bu konudaki tüm uygulamalar titizlikle yürütüyor, gereken düzeltmeleri de yapyoruz

2023, 2035, 2053 çN YEN HEDEF VE VZYON DÖNEM OLACAK

AK Partide, pazar günü gerçekletirilecek 3üncü Olaanüstü Kongreyle Türkiyenin gerçek anlamda partili cumhurbakanl ile tanacan belirten Yldrm, unlar söyledi:

Anayasa deiikliiyle 979 gündür süren hasret, vuslata erdi. Cumhurbakanmz, yeniden aramza, AK Partiye katld. Bu buluma, sadece AK Partinin bir iç meselesi deildir. Cumhurbakanmzn halk tarafndan, dorudan seçilmesiyle oluan mevcut durumun Anayasa güvencesi altna alnmasndan ibarettir. 16 Nisanda aziz milletimiz, kararn verdi. Milletin verdii karar, daima güçlü iktidar; sürekli istikrardr. Milletle birlikte yeni hedeflere sloganyla özetleyeceimiz bu yeni dönem, 21 Maysta Ankara Arena Spor Salonundaki Olaanüstü Kongremizde, bir manifestoyla bu hedeflerimizi bütün milletimizle paylaacaz. Ayrca bu kongremizde kurucu genel bakanmz, liderimiz Recep Tayyip Erdoan tek genel bakan aday olarak teklif edeceiz. Cumhurbakanmzn liderliinde çktmz kutlu yürüyüün bundan sonraki bölümü 2023, 2035, 2053 için yeni hedef ve vizyon dönemi olacak. AK Parti olarak bu atlm döneminde demokrasi standartlarmz daha da yükselteceiz, ekonomimizi daha fazla güçlendireceiz, toplumsal bar ve kardelii gelitireceiz, halkmzn refahnn artmasn ve adil paylam salayacak tedbirleri alacaz. Yargda ve bürokraside balattmz reformlar, önümüzdeki süreçte güçlenerek, kalc hale gelecek

Ana Sayfaya Git