Başbakan Yıldırım: Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına izin vermeyiz

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin son 15 yılında AK Parti'nin imzası var. Bu süreçte bir Türkiye'ye 3 Türkiye kattık" dedi. Türkiye'nin güneyinde Suriye ve Irak sınırlarında şer kuşağı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Başbakan Yıldırım, "Bu projeyi yapanları biliyoruz. Orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsade etmeyecektir" diye konuştu.

Haberler 15.10.2017 - 14:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, karayolu ile geldii Yalovada, partisinin Merkez lçe Kongresine katld. Burada konuan Babakan Binali Yldrm, hizmet ak ile çktklar bu yolda 16 yl geride braktklarn söyledi. Babakan Yldrm, Millete hizmet etmeyi bize nasip eden Mevlama hamd olsun, ükür olsun. nallah bu aziz milletimize daha nice nice hizmetler görmeyi mevlam nasip eylesin dedi.

AK Parti ile Türkiyenin bambaka bir Türkiye olduunu, birlik, beraberlik ve kardeliin arttn, refah düzeyinin de yükseldiini belirten Babakan Yldrm, öyle dedi:

Bir Türkiyeye üç Türkiye kattk. Türkiyenin bütün yollar açld, geniledi. Biz bunlar yaparken rahatsz olanlar da olmad deil. lk günden bu yana hiç bo durmadlar. AK Partiye kar ne kumpaslar, ne tuzaklar kurmaya çaltlar. Bunlarn hepsini sizler iyi hatrlyorsunuz. Hamd olsun ki bütün bu tuzaklar baarsz oldu. Milletimizin AK Partiye verdii destek sayesinde bütün zorluklarn üstesinden geldik. Vesayet odaklarna, kumpasclara kar dimdik durduk. Milletin hakkn,hukukunu sonuna kadar savunduk.

Son 16 ylda AK kadrolarn millete hizmet için gece-gündüz demeden çaltn ve çalmaya devam ettiini belirten Babakan Yldrm, unlar söyledi:

nallah nice nice destanlar yine birlikte yazacaz. Bu kadrolarla yazacaz. Önümüzdeki yeni hedefler, yeni frsatlar, ayn zamanda da zorluklarda var. Yalova hazr myz, 2019a Yalova hazr m? Ana kademe hazr m? AK Gençlik hazr m?, AK kadnlarmz hazr m? Türkiyenin geçmi 15 ylnda AK Partinin imzas var. AK Parti, bu 15 yl içerisinde liderimiz, kurucu genel bakanmz, imdiki genel bakanmz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann liderliinde zorluklar aa aa bugünlere geldi.15 yl içinde bu ülke neler yaad. Darbe giriimleri, Balyoz, Ergenekon, e- muhtra, cumhurbakan seçiminin engellenmesi, AK Partinin kapatlmaya çallmas, 17-25 Aralk darbe giriimi, yarg darbe giriimi, Gezi olaylar ve nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe giriimi. Tüm bu kumpaslardan, engellerden AK Parti alnnn akyla çkmay baarmtr. Bunda da en büyük güvencemiz, kaynamz, milletimiz oldu, sizler oldunuz.

YALOVA DEPREM VE SONRASI

17 Austos 1999 Marmara depreminde Yalovann ald yaray da anlatan Babakan Yldrm, O günleri ben de çok iyi hatrlyorum diyerek, sözlerini öyle sürdürdü:

O srada ben bugünkü Cumhurbakanmz ile beraber çalyor, stanbul Büyükehir Belediyesinde stanbul Deniz Otobüslerinde Genel Müdürdüm. O gece depremin hasar ile ilgili en önemli ve ilk bilgiyi biz Yalovda, çnarckta, Armutluda iskeleye bal olan deniz otobüslerimizle irtibat kurarak aldk, buradaki felaketin ne kadar büyük boyutta oluduunu örendik. çünkü baka bir iletiim yoktu. Bütün iletiim çökmü, tüm yollar kapanm, felaketin büyüklüünü maalesef o gün kimse tam olarak çözemedi. Hele hele Ankarada ülkeyi yönetenler deprem hakknda 2 gün sonra bilgi sahibi oldular. Depremin büyüklüünü 2 gün sonra anlayabildiler. O gecenin sabahnda bütün seferleri iptal ederek Cumhurbakanmzla, o dönem stanbul Büyükehir Belediye Bakanmz ile yola çktk. Ve ilk olarak Yalovaya geldik. Yalovada o büyük felaketin ilk ahitleri olduk. O gün Yalova ile stanbul-Yenikap arasnda adeta deniz köprüsü kurarak 2 bin 500 yaraly stanbula tadk. Ama Türkiye zor günlerden bugünlere geldi. imdi Yalovann Allaha ükür yaplmayan yolu kalmad. Yalova-stanbul ile birleti. imdi Yalovadan Osmangazi Köprüsünden geçip hava alanna gitmek yarm saatin altna dütü. stanbulda bile yarm saatte havalaminan gitme imkan yok. Yalova deniz yolu ve köprüsü ile kara ulam ile sadece stanbula deil, Ankaraya da Bursaya da Egeye de Türkiyenin her tarafna ulalabilir, eriebilir bir ehir haline geldi.

TÜRKYEY BÖLDÜRTMEYZ

Konumasnda Biz dümanlarmz azaltp dostlarmz artracaz, bunu da yapyoruz. Ama bazen haddini aanlar oluyor diyen Babakan Yldrm, öyle devam etti:

Ülkemizin itibarna, egemenlik haklarna saldr nereden gelirse gelsin misli ile karln bulur. Bugüne kadar ne dedik, diklenmeyeceiz ama dik duracaz. Ülkemizin onurunu, itibarn korumak için gereken neyse yapacaz. Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarmzda bir er kua oluturulmaya çallyor. Bu projeyi yapanlar biliyoruz. Ama milletimiz rahat olsun. Bizim kardeliimizi, birliimizi, beraberliimizi bozmaya çalanlar unu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasna bu millet asla müsade etmeyecektir. Bizim hedefimiz ve amacmz ülkemizi muasr medeniyetler seviyesine çkarmak, milletimizi, ülkemizi dünyann parmakla gösterilen ülkeleri arasna sokmak. 15 yldr da bunu yapyoruz. Yollar böldük hayatlar birletirdik. Yollar böldük douyu-baty ülkeyi birletirdik. Yollar böldük gönülleri birletirdik. Yollar böleriz ama, herkes unu iyi bilsin Türkiyeyi böldürtmeyiz diye konutu.

Türkiyedeki 15 Temmuz gecesi yaanan darbe giriimine de deinen babakan Binal Yldrm, 80 milyon vatandan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çars ile meydanlara inerek alçaklara dersini verdiini anlatrken öyle devam eetti:

Halkn gücü, hakkn gücü tankn gücüne galip geldi o gece. te o gecenin Metin Doan burada. Tankn önüne yatan kahramanlardan biri. O gece bütün millet meydanlarda birey söyledi, bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez dedi. imdi o darbenin arkasndakiler tek tek hesap veriyor. Balangçta Türk yargs ile mahkemelerle dalga geçtiler, tiyatro oynadlar. Ama ne yaparlarsa yapsnlar, imdi artk kararlar birer birer çkyor. Müebbet hapisler, arlatrlm müebbet hapisler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasndaki alçak örgütün bütün mensuplar birer birer hesap verecek. Ve bütün failler ortaya çkartlacak, ehitlerimizin kan asla yerde kalmayacak.

YALOVAYA YAPILAN HZMETLER ANLATTI

Konumasnda Yalovaya yaptklar hizmetleri de anlatan Babakan Binali Yldrm, Altnova Tersanesinden, gemi yapm ve tamir- bakm olmak üzere 1 milyar TLnin üzerinde ihracat yapldn hatrlatt. Yalovann artk stanbul ile içi içe geçtiini ve gerçek anlamda komu olduunu belirten Binali Yldrm, sadece Osmangazi Köprüsünün yapm ile ilgili kamulatrmadan dolay Yalovaya 500 milyon TLnin üzerinde istimlak paras girdiini açklad. Yldrm, Bankalar paray koyacak yer bulamadlar, 5 tane ube açtlar dedi.

Eitim alnnda Yalovaya 15 ylda 800 yeni derslik yapldn ve Yalova Üniversitesinin açldn vurgulayan Babakan Yldrm, 400 yatakl ehir Hastanesinin yapmna da 2018de balayacan söyledi. Önümüzdeki yln sonunda Yalova-Armutlu yolunun da tamamlanacan anlatan Babakan Yldrm, öyle konutu:

O yol biraz uzun sürdü. Talihsizlikler oldu. Proje deiti. Tünel yaplmaya karar verildi. Biraz da müteahhit maalesef istediimiz verimlilikte çalmad. Yüzde 75i tamamland. eer o yolu çok önce yapsayd. Derlerdiki Babakan önce kendi ilçesine yol yapt. O yüzden iyi oldu.

2019 ylnda Yalova- zmir arasndaki otobann tamamlanm olacan, Yalovadan zmire 2 satte gidileceini söyleyen Yldrm, Yol medeniyettir, medeniyetin adresi de AK Partidir dedi.

AK Partinin laf üstüne laf koyan deil Ta üstüne ta koyan eserlerin partisi olduunu belirten, Babakan Yldrm, konumasnn bir bölümünde CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletirirken öyle dedi:

Ana Muhalelefet Partisi konuuyor. Evlere enlik. Kemal Bey, dlibe gitmek doru karardr, o yüzden biz tezkereye de evet dedik, destek olduk dedi. Konumasnn bir bölümünde önceki söylediini unutuyor. dlibde bir askerimiz ehit olursa bunun sorumlusu da Erdoandr diyor. Yazk be kardeim. Hem tezkereye Evet diyeceksin, hem dlibe asker gitmesini destekleyecesin, sonra da asker üzerinden ehitler üzerinden siyaset yapacaksn. Millet bunlar yutmaz.

15 Temmuzdan sonra Türkiyenin kumpaslarla, vesayetlerle yoluna devam edemeyeinin görüldüünü belirten Babakan Yldrm, sistem deiikliine ihtiyaç olduunu anlatrken, öyle konutu:

Bunu 15 Temmuz darbe giriiminde en ar ekilde tecrübe ettik. O yüzden bu sistemi, bu hükümet sistemini deitirmeyi, ülkemizin gelecei için, vesayetlerden, kumpaslardan, engellerden kurtulmak için olmazsa olmaz kabul ettik ve anayasa deiikliini yapmaya karar verdik. 16 Nisan Türkiyede çok önemli bir tarihtir. Ve 16 Nisanda Türkiyenin geleceine ilikin karar verildi. O referandumda 94 yllk hükümet sistemini deitirdik. Cumhurbakanl hükümet sistemini hep beraber kabul ettik. imdi önümüzde önemli hedef var, 2019 var.

2019 ylnda iki snav var. Birincisi belediye snavlar. 2019un Martnda ilk snavmz orada vereceiz. nallah AK Parti belediyeciliinin aynen daha güçlü bir ekilde devam için gece-gündüz demeden çalp gayret edeceiz. Yalovada da AK Parti hizmetiin tekrar hemerimizle buluturacaz. Ondan 6 ay sonra da Cumhurbakanl seçimi var. Bu çok önemli. Eskiden yüzde 50ye gitmeden iktidar olunuyordu. imdi yüzde 50sinden fazlasnn desteini almalyz. 2019 ylnda ayrca Milletvekili seçimini de yapacaz. Türkiyenin gelecek 5 yln ina edecei seçimleri gerçekletireceiz. Türkiyenin Gazi Mustafa Kemalin 2023 hedeflerine muasr hedeflerin dahada üzerine çkmak için koyduu hedeflere erimek için bu seçimleri de inallah baaryla geçireceimize yürekten inanyorum. Bunun için sizlere çok güveniyoruz. O tarihi yazmaya da bu günden bu kongreden sonra balyoruz.

Babakan Binali Yldrmla birlkte Babakan Yardmcs Hakan çavuolu da kongreye katld.

Ana Sayfaya Git