Başbakan Yıldırım: Hayır diyen katiyen terörist değildir

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Iğdır'da düzenlediği mitingde "Hayır da evet de başımız gözümüz üstünedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim" dedi.

Haberler 23.03.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Zübeyde Hanm Bulvarnda yaklak 7 bin kiinin izledii mitingde, Türk dünyasnn Nevruz bayramn kutlad. Souk k günlerini geride kaldn, doudaki Idrdan balayarak bütün Türkiyeye artk baharn güzel kokusunun yaylmaya balandn anlatan Yldrm, 16 Nisan güneinin Idrdan doacan belirtti. Idrda ve Türkiyedeki kardelii bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyeceini vurgulayan Yldrm, Ne FETÖcülerin, ne PKKllarn ne de baz Avrupal ülkelerin bizi birbirimize hasm etmeye asla ve asla gücü yetmeyecek. Bugüne kadar bütün zorluklar birlikte göüsledik. Bugün de yarn da bir olacaz, beraber olacaz diye konutu.

çerde, darda bütün terör örgütlerinin kolkola girdiini anlatan Babakan Yldrm, bunlarn birlikte Anayasa deiikliine kar çktklarn ve hayr kampanyas yaptklarn belirtti. FETÖ ile PKKnn hayr oyu için çaltklarna iaret eden Yldrm, Avrupann iki yüzlülük ettiini ve çifte standart uyguladn söyledi.

Babakan Yldrm sözlerine öyle devam etti:

Ben Idrdaki ülkücü ve milliyetçi kardelerimize, tüm Kürt kardelerime sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin nasl bir tuzak içinde olduunu, ne yapmaya çaltklarn, Türkiye dümanlaryla nasl bir araya geldiini görün lütfen. Bizim hayr diyene de tabiki saygmz var. Hayr da evet de bamz gözümüz üstündedir. Ama hayr diyen katiyen terörist deildir. Ancak teröristlerin, Türkiye dümanlarnn hep birlikte hayr dediklerini görelim ona göre kararmz verelim. PKK bizi temsil edemez, FETÖnün oyunca olmu baz hizipler, miliyetçi kardelerimizin asla temsilcisi deildir. Miliyetçi, ülkücü kardelik için vatann birlii beraberlii her eyin önünde gelir. Bunlar Kürt maskesi takanlar, bunlar milliyetçi maskesi takmlar. Ama bunlar PKK, FETÖye destek veriyorlar. Bu tezgah Idr devirir mi? Evet diyerek bunlarn hevesini kursaklarnda brakacak msn Idr? Evet dediinizde Kandilin mumu sönecek, evet dediinizde Pensilvanyann sönecek, evet dediinizde teröristler korkacak, millet sevinecek.

TEYYO PEHLVAN, BUNU GÖRSE PATAKLAR

16 Nisanda Türkiyenin ay -yldzl bayrana, geleceine oy verileceine dikkati çeken Babakan Binali Yldrm, CHPnin çok kalitesiz, çirkin bir kampanya yürüttüünü, yalan- dolandan baka bir eyi olmadn belirtti. Babakan Yldrm, öyle devam etti:

Erzurumlu Teyyo Pehlivan bunu görse pataklar. Artk yalan da ölçüyü kaçrd. Ortaya attklar iddialarn yalanlarn hiçbirisi geçerli deil. CHP Genel Bakan kastl olarak ard ardna onlarca yalan ana muhalefet partisine yakmyor. Cumhurbakanl hükümet sisteminde olmayan eyleri varm gibi anlatyor. Yalan da çok rahat söylüyor. Bunlar yalan meslek haline getirmi. Sizlerin gözünün içine baka baka yalanlar alt alta sralyorlar. Bu her eyden önce temsil ettiiniz ana muhalefet partisinin tabanna büyük bir saygszlktr. Bu sistemle de rejim deiecek diyor yalan. Rejim 1923te kuruldu ad Cumhuriyettir. Ey Klçdarolu büyük Atatürkün kurduu partinin bandasn sen ana muhalefet partisinin bakansn. Arka arkaya bu kadar yalan nereye sdryorsun, hiç mahcup olmuyor musun? Yalanlar yüzüne çarpsanz bile yalana devam ediyor. Allah CHPye gönül veren seçmene sabr versin.

Ana Sayfaya Git