Başbakan Yıldırım: Hayırcılar kervanına Avrupalılar da katıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir'de düzenlediği referandum mitingindeki konuşmasında, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere toplantılara izin vermeyen Avrupa ülkelerine de tepki gösterdi.

Haberler 12.03.2017 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, Ha imdi hayrclar kervanna Avrupallar da katld. Almanya, Hollanda bunlar da hayrc oldular. Dikkat ederseniz oraya gurbetçilerimizle bulumaya giden bakanlarmza, milletvekillerimize yasak koyuyorlar dedi.

Uçakla 9. Ana Jet Üssüne inen Babakan Binali Yldrm, buradan otobüsle mitingin yapld Kuvaymilliye Meydanna geçti. Demokrasimizin bekçisi ve Aydnlk yarnlarmzn mimar pankartlaryla karlanan Binali Yldrma partililer büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Miting alanna Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann üzerinde Sen iste, dünyay ayaa kaldralm yazl dev posteri asld. Yine Cumhurbakannn Babakanla el ele olduu bir fotoraf da miting alannda yer ald.

RAHMETLE ANDI

Konumasna tüm ilçelerini tek tek sayd Balkesirli kahramanlar Seyit Onbay, Ömer Seyfettini, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Gönenli Mehmet Efendiyi rahmetle anan Binali Yldrm, kurtulu mücadelesinde mealenin Balkesirde yakldn söyledi.

Balkesirin kuruluundan bu yana Ak Partiyi desteklediini söyleyen Yldrm, imdi yeni bir sürecin içindeyiz. 1919da kuvaymilliye ile bu hareketi balatt. imdiki deiim de 16 Nisan zaferi de Balkesirle balam olacak. Biz yollar böleriz ama Türkiyeyi böldürtmeyiz dedi.

KILIçDAROLUNU ELETRD

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu, bir radyo programnda, anayasa deiiklii konusunda söyledii sözlerini hatrlatp eletiren Babakan Binali Yldrm, unlar söyledi:

Bu sistemde cumhurbakanyla babakan ayr partiden olursa nasl anlaacaklar diyor. Yahu biz günlerdir diyoruz ki, nasl anlatalm. Bir türlü anlatamadk. Ama Klçdarolu, sa olsun bizim yerimize anlatt. Biz de tam da bunu diyorduk. ki ballk, sorun oluturdu. Anlamazlk oluyor, sistem tkanyor. Ülkenin büyümesinin kalknmasnn gelimesi gecikiyor. Meerse Klçdarolu, deiiklii okumam. Anayasay okumam. O zannediyor ki bu deiiklikten sonra babakan da olacak, cumhurbakan da olacak. Olmayacak Klçdarolu, biraz daha fazla çalman gerekecek. Öyle seçim kaybet tekrar devam et. Tekrar kaybet devam et devri bitti. Ya çalacaksn baarl olacak devam edeceksin. Olamazsan Allah selamet versin. Bu tutumdan sonra bu sefer adamlar diyor ki Klçdarolu bunlar tersinden okur diyor. Konutuklar zaten doru bir ey deil ama her eyin tersinden okuyorsa bu memleketin hali ne olacaka yazk deil mi bu memlekete. Bu sistem demek bürokrasinin daha hzl çalmas demek. lerin daha hzl gitmesi demek. Demokrasinin daha güçlenmesi demek. Milletin iradesinin yönetime hakim olmas demek.

HAYIRCILAR KERVANINA AVRUPALILARDA KATILDI

MHP ile birlikte gerçekletirdikleri anayasa deiikliini 16 Nisanda milletin onayna sunacaklarn yineleyen Babakan Binali Yldrm 16 Nisanda millet kararn verecek. Milliyetçi ve ülkücü kardelerimiz, bu deiiklie evet diyor. MHP evet diyor, BBP evet diyor. Saadet Partisinin seçmenleri deerli kardelerimiz bu deiiklie evet diyor. Dolaysyla toplumunun büyük kesimi evet diyor dedi.

Referandumda terör örgütlerinin hayr demelerinin ne demek olduunu bildiklerini kaydeden Yldrm, Ama CHPnin srarla neden hayr dediini bu millet bir türlü anlamyor. Anlamayacak dedi. Binali Yldrm, bakanlarn referandum kampanyas yapmasna izin vermeyen Avrupa ülkelerine tepki gösterirken de unlar söyledi:

Ha imdi hayrclar kervanna Avrupallar da katld. Almanya, Hollanda bunlar da hayrc oldular. Dikkat ederseniz oraya gurbetçilerimizle bulumaya giden bakanlarmza, milletvekillerimize yasak koyuyorlar. Engel çkartyorlar. Ne kadara engel çkarrsanz çkartn, bizim memleket sevdals gurbetçi kardelerimiz 16 Nisanda size bunun cevabn sandklar doldurarak verecektir. Sizin seçim ilerinde iç siyasetinize karmyoruz ama gördüüm kadaryla bata PKK sempatizanlar, FETÖcüler olmak üzere ne kadar Türkiyenin aleyhinde çalan varsa, sizin için ba köede yer buluyor. Bunlar yapmayn, bunlar dostlua, müttefiklie yakmaz. Buradan bir kez daha diyoruz ki; Ey Avrupa lütfen Türkiyenin iç ilerine, siyasetine burnunuzu sokmayn. Taraf olmayn. Eer taraf olursanz bunun hesabn da bu millet size verir.

HAN ÖRGÜTLERN SONUNU GERETECEZ

Bizi Kurtulu Savanda durduramadlar, bugün mü durduracaklar. imdi mi durduracaklar diyen Babakan Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü:

Gelien Türkiyeden rahatsz olanlar biz de 16 Nisanda evet, evet, evet diyerek rahatsz edeceiz. Bu hain örgütlerin sonunu getiriceiz. Ekonomiyi daha da büyüteceiz. Türkiyenin gücüne güç katacaz. Aydnlk yarnlar hep birlikte ina edeceiz. Türkiyenin istikrarn daha güçlü ina edeceiz. Biz ant içtik. 21inci yüzyl mutlaka Türkiyenin yl olacaktr. Hayalle yola çktk. Türkiye daha fazla zaman kaybetmesin. Kaynaklar çarçur olmasn. Ülkenin gençleri daa çkmasn. Genç yata yok olup gitmesin. Anneler alamasn. 14 yldr bunun için çalyor bunun için gayret ediyoruz. Ama biz bunlar yaparken bir yandan hzmz gereksiz oyalyorlar. Engeller çkartyorlar. Durmadan, ylmadan engelleri aa aa bu güne geldik. 16 Nisanda yeni hükümet sistemiyle beraber Türkiye artk bu engellemelerden, ayak balarndan kurtulacak. Bundan sonra hz kesmeden yoluna devam edecek. Nereye? Gazi Mustafa Kemal Atatürkün iaret ettii muasr medeniyetler seviyesine. Zaman kaybetmeden ilerlemeye devam edecek..

Ana Sayfaya Git