Başbakan Yıldırım İstanbul'da

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de rejim tartışmasının 1923’te bittiğini belirterek, "Türkiye, "Cumhuriyet" dedi, rejimini seçti. Rejim değiştiren yok. Değişen sadece hükumet sistemi. Hükumet sistemi de aynen belediye başkanlığı gibi… İşi büyütmeye lüzum yok. 80 senedir Türkiye’de belediyeler seçiliyor. Türkiye bölündü mü?" dedi.

Haberler 21.11.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuzladaki Okan Üniversitesi Aratrma ve Uygulama Hastanesinin açl törenine katlan Babakan Yldrm, ardndan AK Parti Tuzla lçe Bakanln ziyaret etti.

Babakan Yldrm Tuzla Belediye Bakan adi Yazc, Tuzla lçe Bakan Sebahattin Demirci ve tekilat üyeleri karlad.

Ziyarete, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mustafa Ata ve baz milletvekilleri elik etti.

Babakan Yldrm, AK Parti Tuzla lçe Bakanl Konferans Salonunda kendisini bekleyen vatandalara seslendi.

Yldrm, konumasnda Avrasya Tüp Geçit Tüneli, Üçüncü Havaliman ve Kanal stanbul gibi projelerin yan sra gündeme ilikin konulara da deindi.

- Rejim tartmas 1923te bitti

CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna seslenen Yldrm, Rejim tartmas 1923te bitti. Türkiye, Cumhuriyet dedi, rejimini seçti. Rejim deitiren yok. unu bir anla artk. Deien sadece hükümet sistemi. Hükümet sistemi de aynen belediye bakanl gibi i büyütmeye lüzum yok. 80 senedir Türkiyede belediyeler seçiliyor. Türkiye bölündü mü? stanbulun Büyükehir Belediyesi var. Meclisi de var. Belediye bakan seçiliyor. Ayn gün meclisi de seçiliyor. imdi de ayns olacak. Hem meclis seçilecek hem Cumhurbakan seçilecek. Ayn gün seçilecek. Ayn sürede görev yapacaklar. Tekrar seçime gidecekler. Yine ayn gün seçime gidecekler. Olan bu. diye konutu.

Babakan Binali Yldrm, CHP Genel Bakan Klçdarolunun korku pompalamaya gayret ettiini ifade ederek, öyle devam etti:

Bir takm kafa kartrc laflar ediyor. Rejimi deitirmem. Rejim tehlikede. Türkiye bölünecek... Siz deil miydiniz, Bakanlk gelirse Türkiye bölünür diyen? Türkiyenin bekas mevcut sistemin devamdr diyen siz deil miydiniz? Bakanlk mutlak ve mutlak tek bana iktidar demek, güçlü siyasi irade demek. Bakanlkta koalisyon yok. Koalisyon olmaynca artk CHPnin umudu da yok. Ne yapacak? Tek umudu koalisyon orta olmak. imdi bakyor, bu sistemde o da gidiyor. Böyle yapacana kardeim çal, milletin gözüne gir. Millet de belki, hadi bir de seni deneyelim der.

Klçdarolunun 15 Temmuzda baz eyleri görmü olmas gerektiini anlatan Yldrm, Görür gibi yapt. Sonunda eski alkanlklar tekrar nüksetti. Ama ne yaparsa yapsnlar, Türkiye kararl bir ekilde, istikrarl, güvenli ve aydnlk yarnlar için tüm hzla yoluna devam edecek. eklinde konutu.

Babakan Yldrm, konumasnn ardndan 15 Temmuz gecesi Tuzlada yaanan olaylarda darbeci askerlerin kurunuyla kolunu kaybeden Üzeyir Civan davet etti.

Kzyla birlikte kürsüye çkan gazi Civan, o gece yaadklarn anlatt. Civan, Ben kolumu kaybettim ama vatanm kaybetmedim. Keke bin kolum olsa da vatan uruna feda etsem dedi. Bu esnada Babakan Yldrm ve salondakilerin duygulandklar görüldü.

Babakan Binali Yldrm, daha sonra 15 Temmuz gazisi Üzeyir Civana Türk bayra hediye etti.

Ana Sayfaya Git