Başbakan Yıldırım: Kudüs’te yanlış hesaplar yapanlar sonunda pişman olacaktır

ABD’nin Kudüs kararına karşın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak kabul etme kararını anımsatan Başbakan Binali Yıldırım, “Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır. Bütün devletleri başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdık. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Haberler 18.12.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çankr Hasan Fehmi Göken Spor Salonundaki AK Parti l Kongresine Babakan Binali Yldrm, Babakan Yardmcs Bekir Bozda, Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak, AK Parti Grup Bakanvekili Naci Bostanc, AK Parti çorum Milletvekili ve TBMM dare Amiri Ceyda Bölünmez çankr ile Salim Uslu ve partililer katld.

Babakan Binali Yldrm, çankrya bugüne kadar yaplan çalmalardan bahsederek, çok iler yaptk. çok eyler baardk. Ama yetmez daha yapacak çok iimiz var. Mevlam birliimizi, dirliimizi, kardeliimizi ve muhabbetimizi daim etsin dedi.

ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararna ilikin Babakan Yldrm unlar söyledi:

Kudüs hakknda Amerikan Bakan keyfi bir karar ald. Kudüsü srailin bakenti olarak ilan etti. Biz de bu haksz, hukuksuz karar asla tanmayacamz ve bu kararn yok hükmünde olduunu milletin adam Erdoan bütün dünyaya ilan etti. Bölgemiz hakknda böyle tek tarafl, keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakk deildir. Sayn Cumhurbakanmzn bakanlnda slam birlii Tekilat stanbulda topland. Tarihi kararlar ald. Bu zirvede slam dünyas Kudüse, Filistine sahip çktk. Filistinliler sahipsiz deildir dedik. Bütün devletleri bakenti Dou Kudüs olan Filistin devletini tanmaya çardk. Bu kararn arkasnda sonuna kadar Türkiye olarak duracamzdan kimsenin üphesi olmasn. Bu bölgede, Kudüste yanl hesap yapanlar sonunda piman olacaktr. Deerli yol arkadalarm AK Parti olarak Türkiyenin umudunu itibarn ekmeini an büyütmek için yola çkm kutlu hareketin temsilcileriyiz. Ülkemizin birliine, dirliine yönelik bir çok saldryla kar karya kaldk. nsanlarmzn kardeine adalet, demokrasi ve özgürlüklere kasteden nice hain giriimlere maruz kaldk. Millet iradesinin temsilcileri olarak bu ihanet ebekeleriyle mücadele ede ede bugünlere geldik. Engel koymaya bizi bu millete hizmet etmekten al koymaya çalanlara asla geçit vermedik. Millet iradesine sahip çktk. hanet odaklaryla cesaretle, kararllkla mücadele ettik. Tuzak kuranlarn, kurduklar tuzaklar balarna geçirdik. Allaha dayandk, millete güvendik. Elhamdülillah milletin emanetini hiçbir zaman yere düürmedik.

Ana Sayfaya Git