Başbakan Yıldırım: Kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle bazı maddelerin hemen yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, "Resmi sonuçların ilan edilmesiyle beraber, kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendilerini aramızda görmekten büyük bir bahtiyarlık duyacağız" diye konuştu.

Haberler 19.04.2017 - 07:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, ayrca deiikliin MHP ile ortak hazrlandn vurgulayarak, Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiini sorgulamaya kalkmak, abesle itigal. Bu, Sayn Bahçelinin de Meclis görümelerinde dedii gibi kim kabul etti, kim reddetti; bunu mercekle aramak lazm. Böyle bir ey olmaz dedi.

Babakan Binali Yldrm, 16 Nisan Pazar günü yaplan anayasa deiiklii referandumunun ardndan partisinin TBMMde gerçekletirilen ilk grup toplantsnda hitap etti. Türk demokrasisinin 16 Nisan halk oylamasnda bir kere daha bütün dünyaya olgunluk snavn gösterdiini belirten Yldrm, 81 ilimizde insanlarmz, bar içerisinde, huzurla yüzde 85i aan yüksek bir katlmla sandklara giderek, oylarn kullanm ve tercihlerini yapmlardr. Demokrasimize sahip çkan yurt içinde 80 milyon, yurt dnda 3 milyona yakn vatandamza ükranlarm sunuyorum. 16 Nisan halk oylamas milletimizin demokrasiye sarslmaz bir inancnn göstergesi olmutur. Pazar günü ilk kez sandk bana giden 1 milyon 269 bin genç kardeimizi özellikle tebrik ediyorum. Tam bir demokratik olgunlukla gerçekletirdiimiz bu halk oylamasyla siyasi tarihimizde yeni bir sayfa açlmtr. Bu yeni sayfann ülkemize, milletimize, siyasi hayatmza çok güzel bir gelecek vadettiine yürekten inanyorum diye konutu.

BU HALK OYLAMASININ KAYBEDEN YOKTUR

Sandktan çkan sonuçla tüm Türkiyenin kazandn vurgulayan Yldrm, Pazar günü kesin olmayan sonuçlara göre, 58 milyon 517 bin 931 kaytl seçmenden 49 milyon 794 bin 539u sanda giderek, oy kullanmtr. Katlm oran yüzde 85,09 gibi rekor bir düzeyde olmutur. Sandktan çkan bu sonuçla Türkiye, kazanmtr. Millet kazanmtr. Bu halk oylamasnn kaybedeni yoktur. Bu sonuç, yeni bir dönemin balangcdr. Kazanan, sadece evet kampanyasna destek veren 25 milyon 154 bin 257 vatandamz deildir. Tercihi hayr olan 23 milyon 775 bin 294 vatandamz da 16 Nisanda kazanan olmutur; çünkü Türkiye kazanmtr, millet kazanmtr, demokrasimiz güçlenerek, bu halk oylamasndan kazançl çkmtr dedi.

81.7 EVET OYU VEREN BAYBURT LE YÜZDE 80.41 HAYIR DYEN TUNCEL, AYNI DERECEDE KAZANçLI çIKTI

Bugünden itibaren ülkemiz ve geleceimiz için çok daha fazla çalmamz gerektiinin farkndayz diyen Yldrm, Bu sonuçtan 81.7yle evet oyu veren Bayburt ile yüzde 80.41 hayr diyen Tunceli de ayn derecede kazançl çkmtr. Artk bugün, yeni bir gün; bugün, kendimizi yenileme zaman. Mevlanann dedii gibi Ne kadar söz varsa düne ait dünde kald, imdi artk yeni eyler söylemek lazm. Bugün biz siyasetçiler, yüzümüzü gelecee dönmemiz, yeni eyler söylememiz gerekiyor. Bugünden itibaren ülkemiz ve geleceimiz için sorumluluumuzun daha da arttn, çok daha fazla çalmamzn gerektiinin farkndayz açklamasnda bulundu.

ABE SÖYLENTLER YAYARAK, SONUCA GÖLGE DÜÜRMEYE çALIMAK BEYHUDE

Sandktan çkan sonuca herkesin sayg duymas gerektiinin altn çizen Babakan Yldrm, unlar söyledi: aibe söylentileri yayarak, halk oylamas sonucuna gölge düürmeye çalmak; beyhudedir, botur. Millet iradesi özgürce sanda yansm ve bu i, bitmitir. Buna ana muhalefet partisi bata olmak üzere herkesin saygs duymas gerekmektedir. Oy oranlarndan yola çkarak, milletin sözü üzerine söz söylemek yanltr. Evet ve hayrlarn yakn oranlarda olmasndan hareketle vatandalar ayrtrmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceiz. Büyük bir uyum içerisinde hep birlikte gelecee yürümekten vazgeçmeyeceiz. Demokratik olgunluk içinde, bu oylamann gerçeklemesini salayan bütün vatandalarmza bir kez daha ükranlarm sunuyorum

SONUçLARDAN SONRA KMN NE KADAR DESTEK VERDN SORGULAMAYA KALKMAK ABESLE TGAL

Referanduma yönelik çalmalar süresince evet kampanyasna destek veren siyasi partilerin liderlerine tekilatlarna teekkür eden Babakan Yldrm, öyle konutu: Bu tarihi yolculukta bizimle birlikte ayn amaç urunda çalan partiler de oldu. Bata MHP Genel Bakan ve bütün MHPli kadrolara, BBP Genel Bakan ve tekilatna, HÜDA PAR Genel Bakan ve tekilatna da bu halk oylamasnda verdikleri destekten dolay teekkür ediyorum. Tabi ki biz, bu deiiklii MHP ile ortak hazrladk. Komisyon ve Meclis görümelerinde de güzel bir ortak çalmay da ortak duruu da yerine getirdik. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiini sorgulamaya kalkmak, abesle itigal. Bu, Sayn Bahçelinin de Meclis görümelerinde dedii gibi kim kabul etti, kim reddetti; bunu mercekle aramak laz böyle bir ey olmaz. Bu, bir parti seçimi deildir. Partiler seçime girmiyor. Partiler, oy almyor. Bu, milletin geleceinin seçimidir. Millet, geleceine karar vermitir. Sistem deiikliine evet demitir. Olay, bitmitir

AK PART GRUBU, CUMHURBAKANI ERDOANI AYAKTA ALKILADI

Babakan Yldrm, konumasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana da teekkür ederken, AK Parti grubu, ayakta alk tuttu. Yldrm, Bu arada Dou ve Güneydoudan gelen destei teröre kar mücadelede birlik ve beraberliimizin bütünlüüne verilmi, anlaml bir destek olduunu düünüyorum. Orada yaayan bütün vatandalarma da ayrca teekküre diyorum. Tabi ki teekkürün en büyüü, Kurucu Genel Bakanmz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana. AK Parti grubu olarak buradan kendilerine selamlarmz iletiyoruz. Cumhurbakanmz, Türkiyenin önünü açacak bu tarihi deiimi bandan beri büyük bir kararllkla savundu. Milletimizle arasnda öteden beri var olan muhabbet köprüsüyle gönülden gönüle seslendi dedi.

KURUCU GENEL BAKANIMIZI PARTMZE DAVET EDECEZ

Anayasa deiikliiyle baz maddelerin hemen yürürlüe gireceini hatrlatan Yldrm, Baz konular da 3 Kasm 2019daki seçimden sonra yürürlüe girecek. Önce yürürlüe girecek olan hususlardan biri HSKnn yeniden oluturulmasdr. Resmi sonuçlarn açklanmasyla süreç balayacak ve 40 gün içerisinde tamamlanm olacak. Dier konuda yargda birliin salanmasdr. Askeri yarg, tamamen sona erdirilecek. Yargda birlik salanm olacak. Yargnn bamszl, tarafszl bir kez daha teyit edilmi olacak. Hemen yürürlüe girecek olan dier bir husus da Cumhurbakanmzn, kurucusu olduu AK Parti ile iliiinin tekrar kurulmasdr. Resmi sonuçlarn ilan edilmesiyle beraber kurucu genel bakanmz partimize davet edeceiz ve kendilerini aramzda görmekten büyük bir bahtiyarlk duyacaz diye konutu.

BR TEK VATANDAIMIZIN DAH KALBNN KIRILMASINA RIZA GÖSTERMEYECEZ

Yeni dönemde, söz verilen her konuda gerekli admlarn atlacan ve yapsal reformlara kararllkla devam edileceini dile getiren Babakan Yldrm, unlar söyledi: Türkiyeyi insan hak ve özgürlüklerine sadakatle bal, insan onurunu korumay esas alan en ileri demokrasiler seviyesine tayacaz. Halk oylamas sonras yaptmz ilk grup toplantsndan ilan ediyorum. stisnasz bütün vatandalarmzn hukukun korumak, savunmak siyasetimizin esas olmaya devam edecek. Evrensel deerlerin korunmas bütün vatandalarn, canllarn, inanç ve düüncelerin hukukunun korunmas en büyük meselemiz ve önceliimiz olacak. Bir tek vatandamzn dahi kalbinin krlmasna rza göstermeyeceiz. Kibir ve gurur nefislerimizi rehin almayacak. Kapal kaplar ardnda deil, hep milletimizin içinde olacaz. effaf ve berrak bir yönetim anlayyla vatandamza hizmet etmeye devam edeceiz. Ayrmcln her türlüsünü reddedeceiz. Eletiriye daima açk olacaz. Muhalefetin demokrasimizin olmazsa olmaz olduu gerçeini göz ard etmeyeceiz. imdi hepimize düen görev, evkle milletin emanetine sahip çkmaktr. Bu mesele, sen-ben meselesi deil; Türkiye ve memleket meselesidir

MD NCNMELER, KIRGINLIKLARI KENARA BIRAKMA VE EL ELE VERME ZAMANI

Babakan Yldrm, öyle devam etti: Youn bir kampanya dönemi geçirdik. O heyecanl günlerin toz dumannda bazen sözlerimiz, maksadn am beyanlarmz olabilir. Eveti savunanlar da hayr diyenler de zaman zaman birbirini incitmi olabilir. imdi incinmeleri, krgnlklar kenara brakma; millet için el ele verme, geleceimizi ina etme zamandr. Batan beri söylediimiz; 50+1 meruiyettir, milli iradenin tecellisidir. Sonunda da milletimiz fikrini söylemitir ve tercihini yüzde 51.4 oran ile evetten yana kullanmtr. Seçmen, son sözünü söylemitir. imdi her zamankinden daha fazla kardelik ve dayanma günüdür. Unutmayalm biz; biriz, beraberiz, kardeiz, hep birlikte Türkiyeyiz. Bütün farkllklarmzla birlikte bir bütünüz. Ülkemizin yararna en küçük bir fikri olana, bir sözü olana mutlaka kulak vereceiz. Eskisinden daha çok Bir elin nesi var, iki elin sesi var diyeceiz. Meclis çats altnda, dardaki sivil siyaset kurumlaryla da her zaman iletiime açk olacaz

Ana Sayfaya Git