Başbakan Yıldırım: MHP ile ortak etkinlik yapabiliriz

AB'ye çağrı yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Basın özgürlüğü ile ilgili fasılaları açın" dedi. Referandum sürecinde MHP ile ortak kampanya ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Yapılacak değişiklik parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngörüyor. Bunu vatandaşa soracağız. MHP ile ortak etkinlik de yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Haberler 18.02.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Babakan Binali Yldrm, Maltaya düzenledii resmi ziyaret kapsamnda Malta Babakan Muscat ile görütü. ki lider görümenin ardndan açklamalarda bulunuyor. Babakan Binali Yldrm Malta Babakan Muscat ile görümelerine istinaden, Karlkl ticaretin gelitirilmesi yatrmlarn artrlmas konularn detayl görüme frsatmz oldu dedi.

ABye basn özgürülü ile ilgili fasl açlmas çars yapana Babakan Binali Yldrmn konumasnn satr balar öyle:

Malta daima Türkiyenin AB üyeliini koulsuz destekleyen bir ülke. Bunu takdir ediyoruz. Maltann AB dönem bakanl içerisinde AB-Türkiye ilikilerinin daha da gelitirilmesi ve güncellenmesne karar verilen Gümrük Birlii anlamasnn çalmalarna baklanmasn ümit ediyoruz. Sayn Babakann gereken destei vereceinden eminiz. 15 Temmuzda Türkiyeye ve Türk hükümetine destek vermelerini takdirle karlyoruz. Sayn Babakan ile mülteci sorununu ve Suriyede barn tesis edilmesi siyasi çözümün bulunmas konularn ele aldk. Bu konuda müterek olarak neler yapabileceimizi etraflca deerlendirdik.

DAHA HIZLI ADIM ATILMASI GEREKL

AB ile Türkiye arasndaki mültecilerin durumuyla ilgili, Avrupa Türkiye arasndaki vize serbestisi konularyla ilgili bugün yaanan sorunlarda deerlendirdik. Avrupann bu konuda daha hzl adm atmasnn gerekli olduunu dile getirdik.

Malta geleneksel denizci bir ülke. Dünyann 3. büyük gemi sicili bakmnda ülkesidir. Dolaysyla denizcilik alanndaki ibirliimizi ileri tama imkan gördük ve teyit ettik. Ayrca yabanc dil eitimi konusunda Malta ile çok daha yakn çalma imkan olacan düünüyoruz. Bu konular etraflca deerlendirdik.

KIBRIS MÜZAKERELERNDE KRZ

Kbrsta bir süredir görümeler devam ediyor. Geçen gün Anastasias kapy vurup çkm, kriz oldu diye haberler çkt. Sonrasnda Anastasias, Ben sigara içmeye çktm dedi. Türkiye, her zaman çözümün yanndadr. çözümsüzlüün bedelini Türk taraf ödüyor. Eminim ki burada bulunacak çözüm, güvenlii salayacak ve her iki tarafn adil eit yönetiim hakkn da beraberinde getirecektir. Bu konuda ABnin üzerine düen görevler de vardr. Türkiyenin 4 özgürlük dedii hususlar da ABnin güvence altna almas gerekiyor.

MHP LE ORTAK KAMPANYA

16 Nisanda bir halk oylamamz var. Anayasal sistemde, parlamenter sistemden bakanlk sistemine geçii öngören bir deiiklik yapacaz. Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti olarak biz bu deiiklii Parlamentoya uzlaarak getirdik. Dolaysyla bir amaç birliimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi de bu deiikliin lehinde kampanya yapyor, biz de aynsn yapyoruz. Söylemlerimizin benzer olmas gayet doal, gerekirse baz ortak etkinlikler de yapabiliriz.

BR BANA BUNUN CEVABINI VERSN

Acaba merak ediyorum, Türkiyede ne kadar göçmen var, Avrupada ne kadar göçmen var, biri bana bunun cevabn versin. Türkiye 3 milyon göçmene ev sahiplii yapyor. Bakalar ne yapyor, aferin deyip uzaktan bakyor. Türkiye DAE ile PKK ile FETÖ ile amansz mücadele veren bir ülkedir. Hangi Avrupa ülkesinin Meclisi bombaland.Hangi Avrupa ülkesinde tanklar insanlarn üstünden geçti.

BASIN ÖZGÜRLÜÜ VURGUSU

Basn özgürlüü evrensel bir haktr. Genelde insanlarn görülerini ifade etmeleri evrensel bir haktr. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hakk Türkiyede herkes sonuna kadar kullanyor. Basn özgürlüü ayr bir ey, basn özgürlüü kisvesi altnda terör faaliyeti yapmak ayr bir ey.Basn kart alp teröristlerin iini kolaylatracak faaliyetlerde bulunmak basn özgürlüü ile izah edilen bir ey deildir. Malaasef gerçekler ters düz ediliyor. Bir alg operasyonu yürütülüyor. Bu iddiada bulunanlara unu teklif ediyorum; basn özgürlüü Avrupa için çok önemli, adalet, hukuk devleti olmak çok önemli. 23-24ncü fasllar... Adalet, medya ve basnla ilgili fasllar AB açsn, ne söyleyeceklerse söylesinler, biz de cevabn verelim. Buradan çar yapyorum, hariçten gazel okumakla olmaz. Biz gerçek bir teklif yapyoruz, buyursun açsnlar bu fasllar.

Ana Sayfaya Git