Başbakan Yıldırım: Muhalefet konuşa konuşa lafı zurnaya çevirdi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, memleketi Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde katıldığı Kemaliye-Dutluca yolu temel atma töreninde taş üstüne taş koymak yerine laf üstüne laf koyduğunu söylediği muhalafeti eleştirdi. Yıldırım, "Muhalefet zavallı, ne yapsın ? Hiçbir şey yok. Konuşuyor, konuşuyor. Konuş babam konuş. Konuşa konuşa lafı zurnaya çevirdi" dedi.

Haberler 05.11.2017 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki gün gittii Erzincandaki açl ve temel atma törenlerine bugün de devam eden Babakan Binali Yldrm, Kemaliye lçesini Elaz Dutlucaya balayan 44 kilometrelik yolu 22 kilometreye indirecek projenin temel atma törenine Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakan Osman Akn Bak, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc ile birlikte katld. Tören öncesi halka hitap eden Yldrm, bölgenin kaderini deitirecek önemli bir projenin temelini attklarn söyledi. Yolda 2004 ylnda yaad bir ansn da anlatan Babakan Binali Yldrm, öyle dedi:

10, 20, 50 yl sonra bu yollardan geçenler hepimizi rahmetle, iyilikle anacaklar. Bu yollarda çok ocaklar söndü, çok vatandalarmz kaybettik. 2004 ylnda bir gece Malatyann Arapgir ile Elazn Dutluca yolu üzerinden Kemaliyeye gelirken gecenin yarsnda bizi klarnet ekibi karlad. Aa indik burann yöresel oyunlarn oynamaya baladlar. Ali abi kulaklar çnlasn Ali Cokun bizimle beraberdi o da onlarla balad oynamaya. Ali abinin kulana eildim; saa bakyorum kayalk, sola bakyorum kayalk, aaya bakyorum uçurum, su. Burada insan ne yapacak? Ancak oyun oynar, baka ne yapsn dedim. Allah sizden raz olsun buralara sahip oldunuz, vatana sahip oldunuz. Bu güzelliklere sahip oldunuz, buralar terketmediniz. Bizim görevimiz de bedeli ne olursa olsun buralar, bu dalar delmek, Fratn üzerine köprüler kurarak bu yollar yapmaktr.

Uzunluu 44 kilometre olanKemaliye-Dutluca yolunu 22 kilometeye düürecek projenin 16.5 kilometresinin tünel ve köprülerden olutuunu anlatan Yldrm, 7 tünel ve 2 köprü ina edileceini söyledi. Yldrm, Köprüler öyle bildiimiz sradan köprüler deil. Boaz Köprüsü gibi köprü var. Askl gerdanlk gibi dedi.

AVUçLARINI YALASINLAR

Türkiyeyi son 15 ylda 3 kat büyüttüklerini belirten Babakan Yldrm, yol, havaalan, hastane, fabrikalarla memleketin ban alp gittiini söyledi. Vatandalarn desteiyle hizmetlerin yapldn anlatan Yldrm, unlar söyledi:

Yollar, havaalanlar, köprüleri, tünelleri yaptk. Yolar böldük hayatlar birletirdik, yollar böldük milleti birletirdik. Bakn yollar böleriz ama Türkiyeyi böldürtmeyiz, alçaklara geçit vermeyiz. Vatann milletin birlii beraberlii kardelii için elimizde ne imkan varsa sonuna kadar kullanacaz. Ülkemizi kartrmaya çalanlar, terörü hortlatmaya çalanlar avucunu yalasn. Bu milet asla ve asla ne FETÖcülere ne bölücülere ne de DEAçlara frsat vermeyecektir.

KONU BABAM KONU

Konumasnda 1930 ylnda Sivasa öretmen olarak atanan Ahmet Kutsi Tecerin ulaamad köy için yazd iiri de okuyan Yldrm, unlar söyledi:

50 bin köyümüz var hepsine de gidiyoruz, hepsinin yolu, suyu var. Hepsinde de ocaklar tütüyor, vatandalarmz huzurla yayor. Millete, memlekete hizmet bu. Bo lafa karnmz tok. Laf üstüne laf koyan deil, ta üstüne ta koyan bir iktidardr Ak Parti. Muhalefet zavall, ne yapsn ? Hiçbir ey yok konuuyor. Konu babam, konu. Konua konua laf zurnaya çevirdi. Arkadalar bizim onlara laf yetitirecek zamanmz yok. Gece gündüz çalacaz, daha çok hizmet yapacaz, daha fazla insanmzn yüzünü güldüreceiz. Sizlerin ayann taa dokunmamas için her türlü hizmeti yapacaz. çkmlar Türkiyeyi ikayet ediyorlar. Türkiyeye gelmeyin, güvenlik yok diyorlar. Kardeim bir isan memleketini ikayet eder mi? Yazk, günah. Bu memleket hepimizin burada sevinçte de kederde de bir olacaz, beraber olacaz, iri olacaz, birlikte Türkiye olacaz.

PROJENN BT TARH 29 EKM 2019

Bölge insannn yllardr bu yol projesini beklediini ifade eden Yldrm, tamamlanmas konusunda da alanda toplananlarla pazarlk yapt. Bir kiinin süreyi 1 yl olarak belirtmesi üzerine Yldrm, Bir sene de olur mu? Bir ev yapyorsunuz 1 senede bitiyor. Dalar dize getirecek, rmaklarn üzerinden geçecekler? Nasl olacak bir senede ? 29 Ekim 2019 tamamlanma tarihi. Cumhuriyetin kuruluunda buras bitiyor. Bak buradan ilan ediyorum ona göre çalacaklar dedi.

Babakan Binali Yldrm, konumasndan sonra törene katlan bakan ve milletvekileriyle beraber projenin temelini att. Yldrm, buradan helikopterle baba oca Refahiye lçesine gitti.

Ana Sayfaya Git