Başbakan Yıldırım: Muhalefet milletin Erdoğan ve AK Parti'ye güvenini hazmedemiyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, muhalefetin milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye güvenini hazmedemediğini söyledi. Yıldırım, "Siz, ana muhalefetten bu milletin derdine çare olacak hiçbir hayırlı iş, hiçbir hayırlı proje, hiçbir hayırlı söz duydunuz mu? Türkiye'nin gelecek hedeflerine dair tek bir cümle duydunuz mu? Toplumsal barış, demokrasi, hak ve özgürlükler için adım attıklarını gördünüz mü? Göremezsiniz; çünkü yok.

Haberler 25.12.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, AK Parti Adyaman il kongresine katld. Mehmet Erdoann tek aday olduu il kongresi öncesi Babakan Yardmcs Fikri Ik, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci ve parti kurmaylaryla birlikte kente gelen Babakan Yldrm, havaalannda kendisini karlayanlarla tokalatktan sonra konvoyla Cumhuriyet Spor Salonuna gitti. Burada kendisini karlayanlar selamlayan Babakan Yldrm, daha sonra platforma çkarak partililere hitap etti. Tazelenme uuruyla kongrelerini yaptklarn anlatan Babakan Yldrm, Adyamann da 2002 ylndan bu yana sürekli olarak AK Partiye destek verdiini belirterek teekkür etti.

BÜTçEY 6 KAT BÜYÜTTÜK

Konumasnda cuma günü görümeleri tamamlanan bütçeyi hatrlatan Babakan Yldrm, 2018 yl bütçesinin 763 milyar olduunu hatrlatarak öyle konutu:

Bu bütçe AK Parti iktidarlarnn 16nc bütçesi. Bakn, 2018 bütçesi 763 milyar liraya ulat. Bu ne anlama geliyor? 2002de AK Parti iktidarnn ilk bütçesi 120 milyar lirayd. Demek ki ilk bütçemizle 16nc bütçemiz arasndaki fark tam 6 kat. 2018de eitime ayrdmz bütçe 2002 bütçesinin tamamndan daha fazla. te AK Parti fark bu. Bütçe büyüklüündeki bu deiim bile AK Partinin Türkiye için ne kadar önemli iler yaptn ortaya koyuyor.

YAPICI DL MUHALEFETE NASP OLMADI

Konumasnn devamnda muhalefeti eletiren Yldrm, AK Parti iktidar olarak terörle mücadele ederken muhalefetten destek görememekten yaknd. Darbe giriimini yok saymakla eletirdii ana muhalefetin ülkeye yararl hiçbir adm olmadn ve grla yalan söylediini kaydeden Yldrm, öyle dedi:

Bizim dilimiz; Türkiyenin, Anadolunun, Trakyann dilidir. Bizim dilimiz; muhabbetimiz Adyamann o zarif, o ince, o nazik üslubuyla harmanlanmtr. te biz bulunduumuz her ortamda, konutuumuz her zeminde, Yunusun, Mevlanan, yani gönül diliyle konuuruz. Ama muhalefete bakn. Muhalefet öyle mi? Maalesef; yapc dil bir türlü muhalefete nasip olmad. 15 Temmuzun arkasndan çok önemli bir terörle mücadele sürecinden geçiyoruz. çeride, darda terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bir yandan PKK bölücü terör örgütü, dier yandan DEA örgütü ve öte yandan da devletin içine szm alçak FETÖ örgütüyle amansz mücadelemiz sürüyor. Ana muhalefet partisi çkm bu mücadelede iktidara destek olaca yerde köstek olmaya devam ediyor. Bizim halkmzn, ülkemizin güvenlii için aldmz önlemleri OHALi kastederek 15 Temmuz darbe giriimine kontrollü darbe diyebiliyor. Hem de bu sözü 15 Temmuzda bombalanan Gazi Mecliste milletimizin oylaryla geldikleri yerde sarf ediyor. 15 Temmuzu yok sayarak 20 Temmuz diye kendince bir ey uyduruyor. Bu söz nedir biliyor musunuz? 15 Temmuz ehitlerimizin hatralarna en büyük saygszlktr. 250 ehidimizin onlarn yaknlarnn, çocuklarnn feryatlarna göz yalarna srt dönmektir. Ülkeyi ele geçirmek için kan dökmekten çekinmeyen bu alçak örgüte kar mücadeleye Kontrollü darbe demek bu milletin aziz ehitleri, gazilerine büyük bir hakarettir. Siz, ana muhalefetten bu milletin derdine çare olacak hiçbir hayrl i, hiçbir hayrl proje, hiçbir hayrl söz duydunuz mu? Türkiyenin gelecek hedeflerine dair tek bir cümle duydunuz mu? Toplumsal bar için, demokrasi için, hak ve özgürlükler için hiçbir adm attklarn gördünüz mü? Göremezsiniz; çünkü yok. Bunlarda bilgi yok, proje yok, gelecek vizyonu yok. Dürüstlük ise zaten yok. Yalan, dolan, hakaret bunlarda grla. Allah akna söyleyin, bunlardan ülkeye bir fayda gelir mi? Milletin Tayyip Erdoana, AK Partiye olan güvenini ne yazkki bunlar hazmedemiyor. Tek AK Parti baarl olmasn da Türkiye kaybederse kaybetsin diyorlar. te ben buradan Adyamandan diyorum ki; ülke kazansn diye, millet kazansn diye durmak yok yola devam. Engelleri aa aa, oyunlar boza boza yolumuza devam edeceiz.

YANLI HESAP KUDÜSTEN DÖNDÜ

ABDnin Kudüsü srailin bakenti kabul etmesine ilikin kararnn ardndan youn bir çalma yürüttüklerini, slam birlii Tekilatn stanbulda toplayarak BMde 128 ülkenin bu karar kabul etmemesine zemin oluturarak dünyann birden büyük olduunu herkese gösterdiklerini dile getiren Babakan Yldrm, öyle devam etti:

Sadece ülkemiz içinde deil uluslararas arenada da dorular söylemeye mazlumun, madurun yannda olmaya devam edeceiz. Son dönemde Kudüste yaananlar hepiniz biliyorsunuz. ABD yönetiminin Kudüsle ilgili ald karar BMye çarpt geri döndü. BM üyelerinden 128 ülke dimdik duruuyla Amerikann kararnn kabul etmediler. Yanl hesap Kudüsten döndü. Dünyann birden büyük olduu artk anlalmtr. Artk bundan böyle ben yaptm oldu alkanl geçerli deildir. BMde akl selimin galip gelmesi bölgede bar ve çözüm ümidini güçlendirmitir. Bu kararla sadece Kudüs deil, sadece Filistin deil insanln onuru kazanmtr. Türkiye olarak bu kararn bu yönde çkmas için bata Cumhurbakanmz olarak büyük gayret gösterdik. slam birlii Tekilatn stanbulda olaanüstü toplantya çardk, buluturduk ve dünyann vicdann harekete geçirdik. Bu gayretlerimizin sonunda da hayrl bir neticeye ulatmz için mutluyuz, gururluyuz. Türkiye bata Filistin olmak üzere bütün madur ve mazlum milletlerin, ezilenlerin yannda olmutur, yannda olmaya devam edecektir. Dünyann iyilii için, insanln selameti için çalmaya devam edeceiz.

Konumasnn son bölümünde AK Parti hükümetlerinde Adyamana yaplan hizmetleri anlatan Babakan Yldrm, Samsatl depremzedelere ev yaplaca, Mermer htisas Organize Sanayi Bölgesi kurulaca müjdesini de verdi.

Ana Sayfaya Git