Başbakan Yıldırım: Öğrenci sayısını öğretmen sayısına böldüğümüzde 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmeni kabul ettiği programda yaptığı konuşmada, "Şu anda öğrenci sayısı, okul sayısı, derslik sayısı bakımından öğretmen sayımız yeterli gözüküyor. Öğrenci sayısını öğretmen sayısına böldüğümüzde sınıf başına düşüne öğretmen sayısı 17. Bir sınıfta 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Bu gayet iyi bir sayı. Sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, sınıflar kalabalık. Bazı yerlerde fazla var. Zaman içinde bu denge ve eşleştirmeyi yapmış olacağız" dedi.

Haberler 25.11.2017 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, 24 Kasm Öretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öretmenleri çankaya Kökünde kabul etti. Programa, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz ile 169 öretmen katld.

BEN BU HAYATTA BR ANNEL BR DE ÖRETMENL çOK SEVDM

Kabule katlan öretmenler adna konuan anlurfa temsilcisi öretmen Aysel Ösüz, Ben bu hayatta bir annelii bir de öretmenlii çok sevdim. yi ki öretmenim diyerek duyguland.

OECD ÜLKELER ARASINDA EN FAZLA ÖRETMEN OLMAK STEYEN K TÜRKYEDE VAR

Milli Eitim Bakan smet Ylmaz kabulde yapt konumada, Öretmenlik mesleinin yeri ve önemi farkldr. çünkü öretmen her meslein yetitiricisidir. Öretmeni mezuniyeti olmayan bir örencilik olarak tanmlamak yanl olmaz. Öretmenlik mesleine yönelik iyiletirme çalmalarn balattk. Öretmen strateji belgesi bu yl Resmi Gazete de yaynland. OECD ülkeleri arasnda istatistik yaplm kim öretmen olmak istiyor? diye. OECD ülkeleri arasnda en fazla öretmen olmak isteyen kii Türkiyede var. Öretmende böyle bir alg eksiklii olsa insanlar öretmen olmak ister mi? Öretmenlik Türkiyede en saygn, itibarl mesleklerden biridir. Önümüzdeki dönemde öretmen akademisini hayata geçireceiz. Yönetmelik taslamz hazrladk diye konutu.

DNAMK MODERN BR ETM SSTEMNE SAHP OLMAMIZ GEREKYOR

Babakan Binali Yldrm kabulde yapt konumada, Öretmenler Türkiyenin geleceidir. 25 milyonun üzerinde örencimiz var. Nüfusumuz çok genç, çok dinamik ve örenmeye çok açk. Dinamik modern bir eitim sistemine sahip olmamz gerekiyor. Eitim sistemimizi kalknma hedeflerimize ve hzmza uygun bir ekilde gelitirmeliyiz. Göreve geldiimiz ilk andan itibaren eitimi en öncelikli alan olarak belirledik ve eitim bütçesini bütün bakanlklarn bütçesinin üzerine çkardk, birinci sraya getirdik. Eitim bütçesi 2003 ylnda 11 milyar lira. imdi 134 milyar 727 milyon. Yaklak 3 milyar ders kitabn 15 yldr örencilerimize sene banda datyoruz. Fatih projesiyle 65 bin okulumuza akll etkileimli tahtalar yerletirdik açklamasnda bulundu.

ÖNÜMÜZDEK SENE çERSNDE 500 CVARINDA ENGELL ÖRETMEN ATAMASI GERçEKLETRECEZ

Yldrm, Bugün 1 milyonun üzerinde bir öretmen topluluumuz var. Geçen 15 ylda 584 bin 288 yeni öretmen atamasn yaptk, eitim camiamza kazandrdk.Yine bu dönemde 4 bin 522 engelli kardeimizin öretmen mesleine atamasn yaptk. Önümüzdeki sene içerisinde 500 civarnda engelli öretmen atamas gerçekletireceiz. Senenin ilk aylarnda dedi.

ÖRENC SAYISINI ÖRETMEN SAYISINA BÖLDÜÜMÜZDE 17 ÖRENCYE 1 ÖRETMEN DÜÜYOR

Yldrm, u anda örenci says, okul says, derslik says bakmndan öretmen saymz yeterli gözüküyor. Örenci saysn öretmen saysna böldüümüzde snf bana düüne öretmen says 17. bir snfta 17 örenciye 1 öretmen düüyor. Bu gayet iyi bir say. Sknt nerede? Dalmda. Baz yerlerde eksik var, snflar kalabalk. Baz yerlerde fazla var. Zaman içinde bu denge ve eletirmeyi yapm olacaz diye konutu.

ETM YILI TAMAMLANMADAN CAZM BEY GÖNDERDLER

lkokul ansn anlatan Yldrm, Bizim hocamz Cazim bey çok yal. Gelip oturuyor oturduu yerden hiç kalkmyor. Bir gün müfetti geldi. Müfetti sorduu sorularn hiçbirini kimse bilmiyor. Cazim bey ter döküyor tabi. Eitim yl tamamlanmadan Cazim beyi gönderdiler. Biz çok üzüldük. Biz çok memnunduk hiç kzmyordu. çocuklar öyle tabi fazla sktrlmay sevmez dedi.

TEKL ÖRETME GEçMEK çN 58 BN YEN DERSLE HTYACIMIZ VAR

Tekli öretime geçmek için 58 bin yeni derslie ihtiyaç olduunu belirten Yldrm, 65 bin 793 okulumuz var. Bu okullarmzdaki 282 bin derslii son 15 ylda yaptk. imdi bir karar aldk 2019 sonunda bütün okullarmzda tekli eitime geçeceiz. Bu iddial bir karar. Hatta u müjdeyi de verebilirim; baz illerimizde imdiden geçmeler oldu. Tekli öretime geçmek için 58 bin yeni derslie ihtiyacmz var. Önümüzdeki 2 ylda 58 bin derslii haydi haydi yaparz. Böylece yurt genelinde tekli eitimi de inallah baarm olacaz. Eer yaptnz i sizi mutlu etmiyorsa baar mümkün deildir. Bu i sadece para ile yaplacak bir i deil açklamasnda bulundu.

SEMHA HANIM, BEYM DEYNCE MÜDÜR, BR DAHA GELMESN DEM

Üniversite yllarndaki bir ansn da anlatan Yldrm, Biz erken üniversitedeyken Semiha hanmla evlendik. Üniversitede çocuumuz oldu. Bir gün hastayd sen git benim yerime ders ver dedi. Benim de houma gitti örenciyeyken öretmenlie terfi ettim. Girdiim snfta çocuklar beni görmezden geliyor. Bir gürültü uultu. Bardm oral olan yok. Hamle yaptm çocuun birini havya kaldrdm birden bire çt ses kesildi. Güç bela tamamladk dersi. Öbür gün Semiha hanm müdür bey çarm o senin dersine giren kimdi? demi. Semiha hanm, beyim deyince müdür bey, dersler bo kalsn sen ona söyle bir daha gelmesin demi. Yani her bilirim diyen öretmen olmuyor ifadelerini kulland.

SZLERDEN TEK BEKLENTM YAVRULARIMIZA GELECEK UMUDU, HEYECANI AILAYIN

Öretmenlik mesleinin kutsal olduunu vurgulayan Yldrm, Kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Hepinizin sevgi, akla mesleinizi yaptnz biliyorum. Sizlerden tek beklentimiz; yavrularmza gelecek umudu, heyecan alayn. Örencilerimize mutlaka, vatan, millet, bayrak sevgisini alamay ihmal etmeyin. En büyük belamz terörle mücadelenin de ilac da birliimizin, beraberliimizin, toprak bütünlüümüzün küçük yalarda gençlerimizin zihnine ilmek ilmek ilenmesidir. Mutlaka sabr öretin diye konutu.

ENGELL ÖRENCSN KUCAINDA TAIYAN SVASLI HAKAN ÖRETMEN GB FEDAKAR ÖRETMENLERE HTYACIMIZ VAR

Yldrm, Engelli örencisini dört yl boyunca snfta kucanda tayan Sivasl Hakan öretmen gibi fedakar öretmenlere ihtiyacmz var. Örencileriyle deney yapan, icat ortaya koyan onlar yarmalara hazrlayan yaptklaryla gurur duyan öretmenlere ihtiyacmz var. Sizlere olan minnet duygularmz anlatmaya kalksak saatler deil günler yetmez dedi.

Ana Sayfaya Git