Başbakan Yıldırım: Örgütler birilerinin amaçlarına hizmet etmek için sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, MGK bildirisinde yer alan "proje terör örgütü" ifadesine ilişkin bir soruya, "Aslında ifade kendisini anlatıyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu projeyi hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor.

Haberler 30.03.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgütler birilerinin amaçlarna hizmet etmek amacyla gelitirilmi, yönlendirilmi, sipari üzere kurulmu örgütlerdir. Terör örgütü sürekli yer ve ad deitirerek ayakta kalma gayreti içerisindedir. Biz bunlar iyi tanrz hangi klk isimle gelirse gelsinler diye yant verdi.

Babakan Binali Yldrm, Bosna Herseke hareketi öncesi Ankara Esenboa Havalimannda açklama yaparak sorular yantlad. Yldrm, Bosna Hersekin huzuru aslnda Balkanlarn gelecei, huzuru demektir. 90l yllarn banda yaanan büyük aclarn izleri hala hepimizin hafzasndadr. Dolaysyla Balkanlarda benzer bir skntnn, krizin, kaosun yaanmamas için bölgedeki bütün ülkelere ortak sorumlulukla hareket etme görevi düüyor. Bosna Herseke gidiyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türkiye olarak biz Balkanlarn huzuru, istikrar için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yapacamz görümelerde ekonomik konular ele alacaz karlkl yatrmlar ele alacaz. Bosna Hersek ile ilikilerimizi gelitirmemizin sadece Türkiye-Bosna Hersek ile snrl olmadn biliyoruz her çalma Balkanlarda yaayan bütün ülkelerin refahna ayrca katk salayacaktr. nallah bu ziyaretimiz, hem Balkalarn hem de Bosna Hersek-Türkiye ilikilerinin gelimesi için önemli bir vesile olur ifadelerini kulland.

ÖRGÜTLER BRLERNN AMAçLARINA HZMET ETMEK çN SPAR ÜZERE KURULMU ÖRGÜTLERDR

MGK bildirisinde yer alan proje terör örgütü ifadesine ilikin bir soru üzerine Yldrm, Aslnda ifade kendisini anlatyor. Bu örgütler, kendi iradesiyle ortaya çkan örgütler deil. Bu projeyi hazrlayan birilerinin olduunu ifade ediyor. Örgütler birilerinin amaçlarna hizmet etmek amacyla gelitirilmi, yönlendirilmi, sipari üzere kurulmu örgütlerdir. Biz bunlara bazen taeron örgütler bazen arkalarnda bir üst akl olan terör örgütleri diyoruz. Vatandalarmzn dikkatini çekmek amacyla böyle bir tabir MGK bildirisinde yer ald. Paray kim verirse ona hizmet eden bugün bu klkta yarn baka klkta i gören örgütler. Terör örgütü sürekli yer ve ad deitirerek ayakta kalma gayreti içerisindedir. Biz bunlar iyi tanrz hangi klk isimle gelirse gelsinler. Baz dostlarmz geçici bir süre kandrabilirler ama aziz milletimizi kandramazlar açklamasnda bulundu.

MHP LE YEREL YÖNETMLER SEçMLERYLE LGL U AN çN ORTAK BR çALIMAMIZ YOK

Yerel seçimlerde de MHP ile AK Partinin ittifak halinde olup olmayacana ilikin bir soru üzerine Yldrm, Bildiiniz gibi yakn zamanda Meclisten geçen MHP ile AK Partinin müterek verdii teklifte milletvekili seçimleri ve Cumhurbakanl seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmelerine imkan salayan kanun çkt. Gizli sakl olmaya gerek yok. Kendi kurumsal kimliini koruyayarak seçime girebiliyor. u aamadaki MHP ile yapacamz ittifak Cumhurbakanl seçimini, milletvekili seçimini kapsyor. Yerel yönetimler yani belediye seçimleriyle ilgili u an için MHP ile ortak bir çalmamz yok diye konutu.

Ana Sayfaya Git