Başbakan Yıldırım: Referandum bölgeye huzur getirmez

Başbakan Binali Yıldırım, Çorum’daki Hitit Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Kuzey Irak'ta yapılan bağımsızlık referandumunu değerlendirdi.

Haberler 29.09.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, Birileri maalesef ahsi ihtiraslarn orada yaayan yüz binlerce, milyonlarca mazlum insann geleceini karartma pahasna, bir maceraya kalkm durumda. Bu referandum neresinden bakarsanz bakn, bölgeye huzur getirmez, kardelik getirmez, bar getirmez. O bakmdan da Türkiye bu referandumu yok hükmünde saymaktadr dedi.

Babakan Binali Yldrm, çeitli ziyaretler ve programlara katlmak için helikopterle çoruma geldi. Törenle karlanan Babakan Yldrm, ardndan Hitit Üniversitesinde düzenlenen Uluslararas Kade Bar, Eitlik ve Kardelik Sempozyumuna katld. Burada bir konuma yapan Babakan Yldrm, Kuzey Irakta yaplan referanduma deinerek, Birileri maalesef ahsi ihtiraslarn orada yaayan yüz binlerce, milyonlarca mazlum insann geleceini karartma pahasna bir maceraya kalkm durumda. Bu referandum neresinden bakarsanz bakn, bölgeye huzur getirmez, kardelik getirmez, bar getirmez. O bakmdan da Türkiye bu referandumu yok hükmünde saymaktadr dedi.

MUHATABIMIZ IRAK MERKEZ YÖNETM

Snr kaplarnda muhatabn Irak olacan söyleyen Babakan Yldrm, Snr kaplarnda muhatabmz Irak olacak, havaalanlarnda muhatabmz Badat olacak ve bütün ekonomik faaliyetlerimizde birinci dereceden muhatabmz Irak merkezi yönetimi olacak. Son be ylda Suriyeden gelen göçmenlerin 224 bin 750 bebei, gözünü dünyaya bu topraklarda açt. 509 bin snmac evladmza eitim hizmeti veriyoruz. Okullarda Türk kardeleriyle beraber eitim görüyorlar. 200 bin yetikin kardeimiz mesleki eitim alyor, kurslar alyor, hayata hazrlanyor. 19 bin 332 genç üniversitelerde okuyor yani çorum Hitit Üniversitesinin örenci says kadar Suriyeli mülteci konumundaki örenciler bizim üniversitelerimizde gelecee hazrlanyor diye konutu.

Babakan Binali Yldrm, konumasnn ardndan Bosna Hersekin Ankara Büyükelçisi Bakir Sandovice plaket takdim ederek salondan ayrld. Daha sonra çorum Valiliini ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git