Başbakan Yıldırım: Şimdi değişim vakti

BAŞBAKAN Binali Yıldırım Kütahya'da yaptığı konuşmada " Allah'a şükürler olsun ki her açıdan güçlü bir Türkiye inşa ettik. Ekmeğimizi büyüktük, aşımızı çoğalttık. 15 yılda 8 milyon vatandaşımıza iş, aş sağladık. Ülkenin üzerindeki kara bulutları birer birer dağıttık. Evet şimdi değişim vakti" dedi.

Haberler 14.04.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uçakla Altnta lçesindeki Zafer Havalimanna inen Babakan Binali Yldrm, buradan otobüsle Kütahya Valilii önündeki Zafer Meydanna geldi. Yldrm, meydanda toplanan cokulu kalabala hitaben konuma yapt. AK Parti hareketinin 15 yldr hakk hakim klmak için, adaleti tesis etmek için mücadele ettiini söyleyen Yldrm, Yüreimizde millet sevdas arkamzda sizlerin duas hiç ama hiç eksik olmad. Milletle beraber Türkiyeyi büyüttük. Kazanmlar hakça dattk. Garip gurabann dostu, kimsesizlerin kimsesi Recep Tayyip Erdoann sizlere selamn getirdim diye konutu.

HZMET VE ESER SYASET YAPIYORUZ

Babakan Binaili Yldrm, laf üstüne laf deil, ta üstüne ta koyduklarn, hizmet ve eser siyaseti yaptklarn söyleyerek konumasn öyle sürdürdü:

Biz bu topraklara akla balyz. imiz hizmet gücümüz millet. Biz gençlerimiz gelecee umutla baksnlar diye siyaset yapyoruz. Annelerimizin gözlerindeki umut çoalsn diye siyasetteyiz. Türkiyeyi dünyann en güçlü ülkeleri arasna tamak için siyasetteyiz. Devletimizi milletle birlikte güçlendirmek için siyasetteyiz. Hizmet ve eser siyaseti yapyoruz. Aynas itir kiinin lafa baklmaz. Demokrasimizi, hukuk devletimizi, ülkemizi yüceltmek için siyaset yapyoruz. Laf üstüne laf deil ta üstüne ta koyuyoruz. Halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz.

8 MLYONA , A SALADIK

ktidara geldiklerinden bu yana sessiz devrimler yaptklarn, hayal edilmeyenleri gerçee dönütürdüklerini anlatan Babakan Yldrm unlar söyledi:

Allaha ükürler olsun ki her açdan güçlü bir Türkiye ina ettik. Ekmeimizi büyüktük amz çoalttk 15 ylda 8 milyon vatandamza i a saladk. Ülkenin üzerindeki kara bulutlar birer birer dattk. Allah bize bir daha o geçmi kötü günleri göstermesin, fakirlii bu millete bir daha yaatmasn. Allah bu millete IMF kaplarnda gitmeye mecbur brakmasn. Zayf iktidarlar döneminde Türkiyenin neden kaybettiini siz iyi biliyorsunuz. 70li yllar 90l yllar Türkiyenin kayp yllar oldu. Bu yllarda Türkiye doru dürüst karar alamad. Bakanlar kurulunu bile toplayamad. Devlet bütçesi açklar verdi. Hazinemiz tam takr haline geldi. Kamu iletmeleri geriledi, yetersiz kald. Onlarn uçurumun kenarna getirdii Türkiyeyi sizlerle el ele vererek düzlüe çkardk. Onlarn itibarn zedeledii Türkiyeyi yeniden itibar kazandrdk. Bütün bunlar önümüze çkarlan engelleri aa aa yaptk. Sizinle yaptk.

15 Temmuzun milletin destan yazd gece olarak nitelendiren Yldrm, Kütahya Zafer Meydanna ay yldzl bayra ile kotu. Alçakça gelenlere geçit vermediniz. Allah sizden raz olsun. Bayramza demokrasimize ülkemize sahip çktnz dedi.

MLLETN ONLARDAN BR UMUDU YOK

Siyasetçinin görevinin ülkesine hizmet etmek olduunu söyleyen Binali Yldrm konumasna öyle devam etti:

ki gün sonra önünüze gelen anayasa deiikliine hayr diyenler, geçmite memleketin yararna her hizmete, her yatrma da hayr dediler. Biz onlar biliriz. Onlar sadece engellemek için varlar. çünkü onlarn siyasetten anladklar bu. Ak Parti hizmet yapmasn, bu ülke ilerlemesin, bu milletin gönlünü fethetmesin bunun için çalyorlar. Onlarn ii yapmak deil yaplan engellemektir. Üretmek için deil ürettirmemek için çalrlar aslnda. Milletin de onlardan bir umudu yok, bir beklentisi yok. Kütahyallar bunlardan bir ey bekliyor musunuz? Cevabnz? (Evet yant alnca) stedikleri kadar hayr hayr diye barsnlar. Kütahya biliyor ne yapacan. Ne zaman önümüze sandk gelse Kütahya milletin adamlarnn yannda saf tuttu. Kütahya her zaman bizim yüzümüzü ak etti.

TÜRKYEY BÖLDÜRTMEYZ

Babakan Yldrm terör örgütlerinin Hayr için çaltklarn söyleyerek unlar söyledi:

Bakn sevgili Kütahyallar, yollar böleriz de Türkiyeyi böldürtmeyiz. Buradan ilan ediyorum. Alçaklar PKK, FETÖ kol kola girmi hayr diye kendilerini parçalyorlar. Amaçlar Türkiye terörle mücadelede baarl olmasn, aman diyorlar hayr için çaln, evet çkarsa biz biteriz. Kütahya ne diyor evet çkacak sizde biteceksiniz. Kandiliniz sönecek FETÖ de hesabn verecek. Türkiyenin önünü açacak sistem geliyor. Darbeci, vesayetçi zihniyetin memlekete hep zarar oldu. Memleketin kalknmasn büyümesini hep geciktirdi. Türkiye yeni bir destan yazmaya, Türkiye muasr medeniyetler seviyesine yine giden aydnlk yarnlarn 16 Nisan Pazar günü açmaya hazrlanyor. Evet imdi deiim vakti. Artk istikrarla iimize, amza, huzurumuza geleceimize bakacaz. Zayf iktidar dönemleri bitecek artk, iktidarn sahibi siz olacaksnz. Sandkta seçeceksiniz güven oyunu sandkta vereceksiniz. 5 yl boyunca size hizmet edecek bir daha muhtralar, darbe tehditleri, kapatma davas 15 Temmuzlar yaanmayacak. Millet kazanacak, Türkiye kazanacak, daha çok demokrasiye, daha güçlü yönetime, daha bir dinamik sisteme evet diyecek. Söz de karar da sizin olacak, milletin olacak.

Yldrm konumasnda son olarak, Bazlar hala bu düzen sürsün, vesayet devam etsin diyor. Birileri hala kapal Türkiye hayali kuruyor. 15 yldr bu hayallerinden vazgeçmediler. Bu davay yok etmek, bu kutlu yürüyüü engellemek isteyenler önümüze birçok engeller çkardlar. te son denemeleri de 15 Temmuz FETÖ militanlar millete saldrd. stiklalimize, istikbalimize saldrd. Ama benim milletim teröristlere hak ettikleri cevab verdi dedi.

Ana Sayfaya Git